Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Karsti kūpināta cūkgaļa sausajā marinādē

“Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants, daloties savā pieredzē, iesaka cūkgaļas marinādi vasarā gatavot, izmantojot liepziedus un rudzupuķes, kas dod savu neatkārtojamo – vasaras – garšu. Tāpat viņš iesaka marinādei pievienot arī priežu čiekuru sīrupu, kas nopērkams bioloģiskajos veikalos un tirdziņos.

Nepieciešams:

~2 kg cūkgaļas cauraudzis ar ribiņām
4 ēdamkarotes rupjā jūras sāls
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote rupji maltu piparu
1 tējkarote rupji maltu sinepju sēklu
1/2 tējkarote kaltētu diļļu
1 tējkarote saspaidītu kadiķogu
sauja liepziedu
1 tējkarote rudzupuķu
1 ēdamkarote priežu čiekuru sīrupa

Pagatavošana:

1. Visas sastāvdaļas samaisa kopā un ierīvē cūkgaļas cauraudzi, ietin papardēs un ledusskapī marinē divas dienas.

2. Kūpina apmēram 80 grādos C aptuveni 4 stundas.

Pasniedz ar alu, rudzu maizi un kaņepju sviestu.

Labu apetīti!