Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Otro Lieldienu olu plate bērniem 22.04.2019 16:56

Olu palicis daudz, bet ir atlicis maz laika sagatavot ko īpašu, tikai nedaudz jāpielieto izdomas spējas un var izveidot viegli pagatavojamu pārsteigumu, kas priecēs acis gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Pūpolsvētdienas uzkodas. Pildītas olas - cālēni 14.04.2019 14:10

Ja Lieldienās sanācis tā vairāk olu sakrāsot, tad nākamajā dienā varat tās pārvērst par mīlīgiem cālēniem, kas sevišķi patiks un garšos bērniem. Šādi olu cālēni jauki izskatīsies arī jebkurā bērnu ballītē vai uz brīvdienu brokastu galda.

Pannā ceptas karstās siermaizītes 11.04.2019 07:56

Šādi gatavotas karstmaizītes, protams, ir kalorijām bagātas, taču, ak, cik gardas!

Pildīti kraukšķīgie siera groziņi 10.04.2019 09:46

Gardie kraukšķīgie siera groziņi būs jauks starteris svētku galdam vai neikdienišķas vakariņas. To pagatavošana nav sarežģīta un aizņem vien pusstundu jūsu laika.

Latviskā uzkoda ar siļķi un biezpienu 22.03.2019 16:05

Ja svētku viesībās ciemiņus esat iecerējuši iepriecināt ar daudzveidīgu uzkodu klāstu, tad ēdienkartē droši varat iekļaut arī latviskās pamatvērtības, kas jo īpaši garšo un ir pārsteidzošs atklājums ārzemniekiem.

Viegli pagatavojamas kanēļa pankūkas 10.03.2019 08:32

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Karstie salāti podiņā 28.02.2019 08:14


Šo salātu sastāvā nav nekā neparasta, taču tas, ka to gatavošana notiek cepeškrāsnī, piešķir salātiem īpašu garšu un kolorītu. Īpaši vērtīgi tie būs vēsākās dienās, kad ļoti kārojas kaut ko siltu, bet laika gatavošanai nav daudz.

Gardais brokastu biezpiens 26.02.2019 09:39

Man patīk sākt dienu ar spēcinošām un vērtīgām uzturvielām bagātām brokastīm, kas sniedz spēku un enerģiju vairākām stundām uz priekšu. Un viens no produktiem, bez kura būtu grūti iedomāties savu ēdienkarti, ir biezpiens. To var baudīt tik dažādos veidos un salikumos. Nu, piemēram ar svaigiem dārzeņiem, dīgstiem un kraukšķīgām sausmaizītēm.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 23.02.2019 09:22

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Debešķīgie siera groziņi ar vīnogām 21.02.2019 08:10

Šādi pagatavoti un ar dažādu sieru maisījumu pildīti groziņi ir debešķīgs gardums jebkuram sieru cienītājam.

Cūku pupu, kabaču un ābolu plācenīši 14.02.2019 08:59

Latvija ir brīnumaina zeme, kur līdzās citiem kultūraugiem, tiek audzētas cilvēka uzturam tik vērtīgās cūku pupas. Taču lielākoties neviens tās nemāk nekā citādi pagatavot, kā vien pēc mūsu sentēvu metodes- novārīt ar visām pākstīm un pasniegt kopā ar kefīru vai rūgušpienu. Lai dažādotu cūku pupu lietošanu uzturā, piedāvājam garšīgu plācenīšu recepti, kura, ticiet man, liks jums izbaudīt aizgājušās vasaras garšas.

Cepti saldie bulgāru pipari ar ķiplokiem 13.02.2019 08:24

Dažāda veida uzkodas no dārzeņiem ir ļoti iecienītas Bulgārijā. Tās ir ātri pagatavojamas un atšķiras ar to, ka ļoti ātri liek strādāt mūsu garšas kārpiņām. Piemēram, cepti saldie pipari ar ķiplokiem un pētersīļiem, pasniegti kopā ar labu vīnu, ir burvīgs starteris pamatēdienam, kā arī lieliska piedeva grilējumiem. Tīri no estētiskā viedokļa raugoties, piparus labāk izvēlēties garenākas formas.

Ātri pagatavojami pīrādziņi 04.02.2019 17:12

Ja tev pēkšņi piesakās viesi, vai arī tu daudz strādā, un tev atliek maz laika saimniekošanai virtuvē, taču gribas palutināt savu ģimeni vismaz svētku reizēs, pagatavo pīrādziņus, kuri izdodas pilnīgi visiem un ļoti labi garšo!

Avokado un ķiršu tomātu maizītes 01.02.2019 08:26

Ļoti garšīgas un veselīgas brokastu maizītes.

Biezpiena - bazilika pastēte 29.01.2019 09:05

Lieliski garšo uz maizes, pie vārītiem kartupeļiem, ceptiem baklažāniem vai kā dip mērce.

Izsmalcināta latviska uzkoda - sāļie groziņi ar asinsdesu 26.01.2019 09:29

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Kaviārs ebreju gaumē 24.01.2019 15:25

Ja krīzes laikā neatliek līdzekļu īstajam kaviāram, bet ļoti kārojas ar to panašķēties, piedāvāju pagatavot vienkāršu, gardu un sātīgu alternatīvu. Lieliski garšo uz maizes, var baudīt kopā ar kartupeļu ēdieniem.

Sāļie biezpiena plācenīši 23.01.2019 09:30

Biezpiens labi garšo ar zaļumiem un dārzeņiem. To var izmantot pildījumu, pastēšu, sacepumu un daudzu citu ēdienu gatavošanai.

Olīvu krēmsiera sendvičs 17.01.2019 09:13


Viegls vasaras pusdienu ēdiens, ko var paķert līdzi uz darbu, jo, no rīta gatavots, tas pusdienās garšos vēl labāk, jo visas garšas būs savilkušās.

Pikantie kabači 16.01.2019 08:54

Viegls launags vai vakariņas 5 minūtēs!

Burkānu ripiņas ar biešu krēmu un gurķis ar laša krēmu 11.01.2019 09:14

Piedāvājam interesantu un garšīgu uzkodu. Kāpēc ne pie brokastu galda? Receptes autore Inta Backane.

Vārītas olas sinepju mērcē 09.01.2019 10:02

Svētdienas brokastu rītam visai ģimenei - nedaudz citāds vārītu olu ēdiens, kura pagatavošanā var izmantot, gan paipalu, pīļu, zosu un pat strausu, gan tradicionāli ierastās vistu olas.

5 garšīgas biešu receptes 07.01.2019 14:39

Bietes ir ļoti veselīgs ēdiens un nemaz tik vienkāršs kā sākumā var likties. Bietēs ir dzelzs, kas sekmē asinsradi un uzlabo hemoglobīna līmeni asinīs, magnijs, kas normalizē asinsspiedienu un jods, aterosklerozes profilaksei. Bietēs pektīnvielu esot pat vairāk kā ābolos, bet tajās esošās organiskās skābes sekmē toksīnu izvadīšanu no organisma un tauku šķelšanos. Tās rekomendē pie mazasinības un pret nogurumu, bet ziemā, ja ir angīna, tad kaklu var skalot ar biešu sulu.

Piedāvājam 5 ne tik tradicionālas, bet ļoti garšīgas receptes ar bietēm.

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 06.01.2019 09:46

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Jaungada pīrādziņi ar žāvētu gaļu 29.12.2018 09:19

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Lorēnas kišs - franču virtuves gardums 27.12.2018 08:32

Lorēnas kišs ir pasakaini gards, Francijā iecienīts pīrāgs, kas burtiski kūst mutē. Pie kam tas ir viegli un ātri pagatavojams.

Garneļu želeja 23.12.2018 11:11

Želejas var būt dažādas - pikantas un maigas, parastas un neparastas, dzidras un nedzidras, no augļiem, dārzeņiem, gaļas, zivīm un jūras veltēm pagatavojamas. Katram savs.

Veselīgais spinātu pīrāgs 18.12.2018 09:56

Vienkārši pagatavojams, sātīgs un garšīgs, veselīgām spinātu lapām pildīts pīrāgs. Īstena brīvdienu pēcpusdienas uzkoda vai sātīgas vakariņas.

Pastētes maizītes brokastu vai svētku galdam 15.12.2018 08:49

Skaisti noformētas maizītes ir mūsu ģimenes tradīcija brīvdienu rītos. Protams, tās neizpaliek arī uz svētku galda. Ir taču tik patīkami, ja ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī acīm tīkams.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 10.12.2018 08:08

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos 07.12.2018 08:08

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Gardais kabaču un tomātu tornītis 01.12.2018 10:06

Kabacis ir brīnišķīgs sezonāls dārzenis, no kura var pagatavot neskaitāmus gardus ēdienus. Šādā variantā tas pasniedzams gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās, Tie, kas nevar iedomāties ēdienreizi bez gaļas, tornītim var pievienot ceptu bekona šķēli, savukārt vegāniem olas un siera vietā varu ieteikt tofu- garša nebūt nebūs sliktāka.

Mājputnu gaļas pastēte ar jāņogām 25.11.2018 09:35

Garda un nedaudz neparasta pastēte, kurai patīkamu garšu piešķir upenes un jāņogas, kaut gan, protans, varat pamēģināt pagatavot šo gardumu arī ar citām rudens laika skābenajām ogām.

Vegānas pildītās pankūkas ar pieciem dažādiem pildījumiem 23.11.2018 21:09

Vegānas pankūkas garšas ziņā nav ne ar ko sliktākas par daudziem tik pierastajām olu pankūkām. Tās var gatavot gan saldas, gan pikantas- jebkurā gadījumā tas ir garšīgi. Pie kam garšo pilnīgi visiem- vegāniem, veģetāriešiem, gaļēdājiem.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 20.11.2018 09:10

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Biešu pankūkas simtgades svētku galdam 17.11.2018 12:22

Valsts dzimšanas dienas mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju. Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis rosina svētkus sagaidīt tradicionālās noskaņās, pagatavojot biešu pankūkas ar putotu cidoniju krēmu.

4 garšīgas uzkodu receptes no sacietējušas maizes 14.11.2018 08:16

Ir jēdzieni, kuru vērtība ir nemainīga- gaiss, zeme, ūdens, saule. Pie tādiem jēdzieniem jāpieskaita arī mūsu dienišķā maize- cilvēka pūliņu senais un mūžam jaunais produkts. Un, lai gan maizei, katrai tās šķirnei un izstrādājumu veidam ir noteikta cena, nekāda naudas summa nav ekvivalenta patiesjai maizes vērtībai. Tāpēc nekad neizsviediet sacietējuši maizi! Atcerieties, ka jebkurš- pat viscietākais maizes gabaliņš ir izmantojams!

Laša veltnīši ar heresa mērci 08.11.2018 08:41

Kūpināts lasis, protams, ir lielisks pats par sevi un labi garšo vienkārši uzlikts uz baltmaizes šķēlītes. Taču to var arī baudīt neparastāk, piepildot nelielas laša ruletītes ar cepeškrāsnī ceptiem pastinaka un svaiga avokado gabaliņiem. Vēl baudāmāku to visu padarīs gardā heresa mērce. Recepti piedāvā Dansukker.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 06.11.2018 07:40

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Mājās gatavots SUŠI ar lasi un avokado 04.11.2018 07:53

Suši kļuvis par populāru maltīti arī Latvijā. Parasti to bauda restorānos, ēstuvēs vai pasūta ar piegādi uz mājām vai birojiem. Bet kāpēc nepagatavot pašiem? Tas nav grūti. Piedāvājam Tavavirtuve.lv lasītājas Elīzas Ruskas iesūtīto recepti.

Nākamā lapa