Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Kabaču gredzeni ar tomātiem un sieru (1) 20.09.2018 08:31

Mājās daudz kabaču? Gatavosim ar prieku, jo šis ķirbju dzimtas dārzenis satur daudz karotīna, organismam nepieciešamo minerālsāļu, likvidē negribēti iegūtās neorganiskās skābes, un patiesībā - ir vienkārši garšīgs!

Pildīti sāļie groziņi 13.09.2018 09:29

Ja pēkšņi viesos piesakās radi vai draugi, un nav laika kārtīga cienasta pagatavošanai, var ķerties pie ātrajām uzkodām. Iepriecināti būs visi!

Viegli pagatavojamas gardās kanēļa pankūkas 10.09.2018 08:41

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Sīpolkūka 07.09.2018 17:11

Sīpolkūka ir viens no vācu tradicionālās virtuves gardumiem. Lai to nobaudītu, nav obligāti jādodas uz Vāciju,- visas tās pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas atrodamas tepat pie mums.

Cūku pupu, kabaču un ābolu plācenīši 07.09.2018 07:41

Latvija ir brīnumaina zeme, kur līdzās citiem kultūraugiem, tiek audzētas cilvēka uzturam tik vērtīgās cūku pupas. Taču lielākoties neviens tās nemāk nekā citādi pagatavot, kā vien pēc mūsu sentēvu metodes- novārīt ar visām pākstīm un pasniegt kopā ar kefīru vai rūgušpienu. Lai dažādotu cūku pupu lietošanu uzturā, piedāvājam garšīgu plācenīšu recepti, kura, ticiet man, liks jums izbaudīt aizgājušās vasaras garšas.

Sāļie biezpiena plācenīši 05.09.2018 07:53

Biezpiens labi garšo ar zaļumiem un dārzeņiem. To var izmantot pildījumu, pastēšu, sacepumu un daudzu citu ēdienu gatavošanai.

Vārītas olas sinepju mērcē 30.08.2018 07:31

Svētdienas brokastu rītam visai ģimenei - nedaudz citāds vārītu olu ēdiens, kura pagatavošanā var izmantot, gan paipalu, pīļu, zosu un pat strausu, gan tradicionāli ierastās vistu olas.

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 29.08.2018 19:18

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 26.08.2018 07:43

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Lavašs ar kūpinātām reņģēm 25.08.2018 07:57

Tuvojas brīvdienas, kad negribas no rītiem pierastās darbdienu sviestmaizes. Arī laiks laukā jauks, daudz laika stāvēt pie plīts nav- gribas uz jūru. Tāpēc var pagatavot pildītu lavašu, ar kuru gan vīru brīvdienu rītā pārsteigt , gan līdzi uz pludmali paķert.

Neparastās kartupeļu pankūkas 22.08.2018 07:02

Ikviens no mums zina, kā garšo rīvētu kartupeļu pankūkas, bet vai esat kādreiz mēģinājuši tās dažādot, pievienojot mīklai neparastākas sastāvdaļas? Pamēģiniet pievienot banānu, tādējādi iegūstot ļoti neparastu, bet, protams, garšīgu uzkodu.

Aromātiskās marmora olas ķīniešu gaumē 14.08.2018 09:16

Tik skaistas, smaržīgas un garšīgas-tādas ir tējā un garšvielās vārītas olas, kas sevišķi populāras Ķīnā. To gatavošanas laikā patīkamais aromāts izplatās pa visu māju un ne tikai rosina apetīti, bet arī uzlabo garastāvokli. Protams, darbdienu rītos laika šādu olu gatavošanai visticamāk nebūs, taču brīvdienās vai svētkos varēsiet visus palutināt un pārsteigt ar vēl nebijušām garšām.

Uzkodu plate vasarīga vakara piknikam 11.08.2018 21:31

Vasara gandrīz nevienam nepaiet bez piknika brīvā dabā. Lai dažādotu uzkodas, ko šādās reizēs baudīt pašiem un pasniegt viesiem, tavavirtuve.lv pastāvīgā lasītāja Līga Elmere piedāvā ar sieru un papriku pildītus gaļas veltnīšus, kas lieliski garšos arī atdzesēti.

Aknu pastēte ar konjaku 06.08.2018 08:31

Saprotams, ka pastēti visvienkāršāk ir nopirkt veikalā jau gatavu, taču es tomēr ieteiktu to gatavot pašiem mājas apstākļos. Jo tikai tad tās garša būs neaizmirstami izteiksmīga, kārdinoša un neapnīkoša. Vislabāk pastēte garšos, ja pēc pagatavošanas ļausi tai dažās stundas atpūsties ledusskapī. Pēc tam vari ar to improvizēt pēc sirds patikas, uzsmērējot brokastu maizei un papildinot ar to, ko sirds kāro.

Tostermaizes franču gaumē 05.08.2018 09:22

Olā un pienā apcepta maize – klasika, kas iederas ikvienā virtuvē. 'Tomēr šo klasiku reizēm der aizstāt ar kaut ko interesantāku. Tāpēc piedāvājam gardas tostermaizes franču gaumē.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 01.08.2018 07:14

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Biešu salāti ar biezpiena bumbām un kvinoju 30.07.2018 08:29

Biešu salāti ar kvinoju un biezpiena bumbām būs vieglas un reizē spēcinošas, kā arī vērtīgām uzturvielām bagātas brokastis vai vakariņas, kas ne tikai priecēs ar krāsām, bet arī lieliski garšos.

Gardās cūku pupas senlatviešu gaumē 28.07.2018 12:59

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Ceptas krabju nūjiņas ar zirņu dīgstiem un omleti 25.07.2018 07:43

Lai gan lielākoties krabju nūjiņas tiek pievienotas salātiem, tomēr arī ceptā veidā tās garšo lieliski. Piemēram, ja kārojas sātīgas brokastis, ceptas krabju nūjiņas, kas pasniegtas kopā zeltanu omleti un svaigiem zaļumiem, būs garda izvēle. Pēc vēlēšanās omleti varat piepildīt ar ceptiem sīpoliem, cukini vai baklažāniem.

Brokastu gardums: Avokado un šprotu maizītes 24.07.2018 11:30

Patiesi garšīgas, ātri un viegli pagatavojamas maizītes, kas rosina apetīti un glīti izskatās.

Vistas aknu pastēte ar āboliem 23.07.2018 08:08

Maiga, gaisīga un neparasti garšīga pastēte, kurai pikanti saldas notis piešķir āboli.

Pikantās cūku ribiņas 22.07.2018 10:05

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Kartupeļu salāti tomātu podiņos 21.07.2018 09:59

Skaistos tomātu podiņos servēti salāti izskatīsies daudz interesantāk un glītāk, sevišķi svētku reizēs. Turklāt tie iepriecina ar savu krāsu saspēli, pilnīgo garšu, zaļumu aromātu un pikanto kraukšķīgumu.

Brokastu vafeles ar paipalu olām 17.07.2018 10:18

Šajā receptē var izvēlēties zaļumus, kas labāk tīk. Konkrēti šeit izmantoti redīsu dīgsti, kas ir diezgan pikanti un lieliski papildina šo recepti. Ļoti labi noderēs arī rukolas lapiņas vai sinepju dīgsti. Ja pikantā garša nepatīk, droši var izmantot arī neitrālākas garšas zaļumus – zirņu dīgstus, salātlapas, spinātus vai citus. Ja ir pieejami, noteikti labi piestāvēs arī ripiņās sagriezti redīsi.

Kā viegli pagatavot suši mājās 11.07.2018 20:05

Šobrīd ļoti populārs ēdiens ir suši. Daži to lieto uzturā, jo uzskata, ka tas ir moderni, citiem tas patiešām garšo. Taču, ja vēlaties to pasūtīt kafejnīcā vai picērijā, par dažiem gabaliņiem būs jāmaksā diezgan ievērojama summa. Pie kam rezultāts ne vienmēr jums var šķist gana baudāms. Tāpēc iesaku gatavot suši pašiem. Pēc mūsu veiktajiem aprēķiniem tas izmaksā krietni vien lētāk.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 11.07.2018 08:43

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Saldais kartupelis ar šokolādi 05.07.2018 17:58

Sākoties skolas gaitām, palutināsim sevi un savu ģimeni ar kaut ko gardu un interesantu!

Omlete ar karsti kūpinātu zivi 04.07.2018 09:13

Lieliskas un sātīgas ātrās brokastis, taču šo ēdienu var pasniegt arī kā vieglas vakariņas. Te der jebkura karsti kūpināta zivs, un omleti var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī.

Maigā pīles aknu pastēte FOIE GRAS (2) 03.07.2018 08:02

FOIE GRAS ir izsmalcināta franču pastēte ar maigu garšu. Tā garšo fantastiski un pati kūst mutē. Lieliski sader ar franču bageti, itāļu fokaču vai spāņu bocatu.

Jāņu pīrādziņi ar žāvētu gaļu 23.06.2018 12:45

Gan svētkos, gan ikdienā, piedevām jebkurā sezonā, ikkatra latvieša virtuves neatņemama sastāvdaļa ir pašu cepti pīrādziņi.

Gardais brokastu biezpiens 17.06.2018 11:24

Man patīk sākt dienu ar spēcinošām un vērtīgām uzturvielām bagātām brokastīm, kas sniedz spēku un enerģiju vairākām stundām uz priekšu. Un viens no produktiem, bez kura būtu grūti iedomāties savu ēdienkarti, ir biezpiens. To var baudīt tik dažādos veidos un salikumos. Nu, piemēram ar svaigiem dārzeņiem, dīgstiem un kraukšķīgām sausmaizītēm.

Mazsālīti gurķīši ar maizi ungāru gaumē 15.06.2018 17:32

Šis ir ļoti neparasts, bet garšīgs mazsālītu gurķīšu pagatavošanas paņēmiens. Pagatavot gurķus pēc šīs ungāru receptes ir ļoti vienkārši, taču jāņem vērā dažas nianses. Gatavi gurķi savas garšas īpašības saglabā aptuveni nedēļu.

Pankūku ruletes ar lasi un krēmsieru 14.06.2018 10:34

Brīnišķīgi gards un ātri pagatavojams ēdiens. Pankūkas, kas pildītas ar lasi un sieru, lieliski iederēsies uz galda gan ikdienā, gan svētkos.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 06.06.2018 08:13

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Karaliskais lavašs ar lasi 05.06.2018 08:43

Lai lavašu varētu baudīt brokastīs, to jāpagatavo jau iepriekšējā vakarā. Ir svarīgi, lai visas sastāvdaļas labi savilktos, tādējādi papildinot un bagātinot kopējo garšo.

Laša veltnīši ar heresa mērci 31.05.2018 08:02

Kūpināts lasis, protams, ir lielisks pats par sevi un labi garšo vienkārši uzlikts uz baltmaizes šķēlītes. Taču to var arī baudīt neparastāk, piepildot nelielas laša ruletītes ar cepeškrāsnī ceptiem pastinaka un svaiga avokado gabaliņiem. Vēl baudāmāku to visu padarīs gardā heresa mērce.

Garneļu un svaigā siera pastēte 30.05.2018 08:19

Brīnumgarda, maiga un mutē kūstoša- tāda ir garneļu un svaigā siera masa. Lieliska brokastīs uz maizes vai svētku uzkodās uz aukstā galda.

Mazsālīti gurķīši 23.05.2018 19:57

Mazsālītu gurķīšu recepšu, protams, netrūkst, taču tavavirtuve.lv gardēžu komanda kā vienus no garšīgākajiem novērtējusi ēdienu baudītāja Mārča gatavotos. Tie nav ne par sāļu, ne par saldu, ir patīkami kraukšķīgi un varen gardi. Pie kam šī recepte noteikti patiks tiem, kas mitinās pilsētu dzīvokļos un kuriem nav pieejamas dažādu ogu lapas. Visērtāk gurķīšus gatavot vakarā, jo tad jau uz brokastu laiku varēsiet tos baudīt.

Pikantais tomātu humuss ar baziliku 23.05.2018 08:51

Ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumīns, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.

Liellopa aknu un cūkgaļas pastēte 22.05.2018 00:31

Pavisam citu garšu iegūst aknu pastēte, ja tai pievieno arī gaļu. Tā noteikti ir sātīgāka un varētu teikt- arī gardāka! Turklāt pašu gatavota, līdz ar to bez nekādām E piedevām, bet uzglabājama ledusskapī veselu nedēļu. Sevišķi garda kopā ar rupjmaizi vai saldskābo maizīti un marinētiem vai svaigiem dārzeņiem.

Nākamā lapa