Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Garneļu un svaigā siera pastēte 19.10.2019 10:16

Brīnumgarda, maiga un mutē kūstoša- tāda ir garneļu un svaigā siera masa. Lieliska brokastīs uz maizes vai svētku uzkodās uz aukstā galda.

Krabju nūjiņu RAFAELO 14.10.2019 09:52

Maiga un garda uzkoda, kas pēc skata atgādina Rafaelo. Šāda uzkoda lieliski grezno jebkuru svētku galdu, turklāt to var variēt, pievienojot savai garšas gaumei atbilstošus produktus un garšvielas.

Laša marinēšana 5 minūšu laikā 11.10.2019 11:36

Marinētas laša šķēlītes pieder ātri gatavojamo uzkodu kategorijai, kad nepieciešams uz galda likt ko smalkāku.

Tomātu un siera kūka 06.10.2019 10:53

Apmēram 6 porcijas

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 02.10.2019 07:19

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 01.10.2019 10:46

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Ceptas kukurūzas vālītes 28.09.2019 08:48

Šo ēdienu var gatavot gan uz grila, gan pannā. Veikalos reizēm ir nopērkami speciāli iesmiņi, kurus iedur vālītē katru savā galā, lai ērti un bez pūlēm varētu nolobīt grilētos graudiņus, taču, ja tādu nav, tad var izlīdzēties ar deserta dakšiņām.

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 24.09.2019 09:52

18.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Pīles aknu pastēte FOIE GRAS 23.09.2019 09:08

FOIE GRAS ir izsmalcināta franču pastēte ar maigu garšu. Tā garšo fantastiski un pati kūst mutē. Lieliski sader ar franču bageti, itāļu fokaču vai spāņu bocatu.

Kartupeļu rozītes 22.09.2019 16:14

Aromātiskas un kraukšķīgas- kartupeļu rozītes greznos jebkuru galdu. To gatavošana gan ir nedaudz darbietilpīga, taču vienkārša un izmaksās lēta.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 18.09.2019 07:56

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Čedaras siera un maurloku cepumi 17.09.2019 20:51

No dotā daudzuma iznāks apmēram 8 cepumi

Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru 16.09.2019 09:39

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

Viegli pagatavojamas kanēļa pankūkas 03.09.2019 07:54

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Vistas pastēte ar maskarpones sieru 16.08.2019 11:42

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

Mazsālīti gurķīši 5 minūtēs 06.08.2019 10:38

Šādi pagatavoti gurķīši ir gatavi un garšīgi jau praktisski uzreiz pēc pagatavošanas. Tas nozīmē, ka jūs tos varat pagatavot jebkurā brīdī, pārsteidzot visus ne tikai ar garšu, bet arī gatavošanas ātrumu.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni Valmiermuižas alus mērcē 05.08.2019 09:11

Tuvojoties 4. maija svinībām, svētku mielastam šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Brokastu gardums: Avokado un šprotu maizītes 02.08.2019 08:25

Patiesi garšīgas, ātri un viegli pagatavojamas maizītes, kas rosina apetīti un glīti izskatās.

Kraukšķīgais puķkāpostu lapu gardums 27.07.2019 11:21

Šādi pagatavotas puķkāpostu lapas garšo līdzīgi čipsiem, taču ir tūkstoškārt veselīgākas un, saprotams, uzturvielām bagātākas. Gardums, kas jānovērtē. Un iemesls neizmest puķkāpostu lapas atkritumos.

Pikantais tomātu humuss ar baziliku 21.07.2019 10:44

Ja negaršo vai nepatīk pētersīļi, čili, kumīns, tos var nepievienot. Kā arī noteikti var izmantot vārītus turku zirņus.

Pašu gatavota cūkas aknu un gaļas pastēte 08.07.2019 11:16

Daži uzskata, ka no cūkas aknām garšīga pastēte nesanāk, taču patiesībā tā nemaz nav. Ja pamēģināsiet pagatavot pastēti pēc šīs receptes, sapratīsiet, ka garda, jo garda uzkoda top pavisam vienkārši.

Mazsālīti gurķi - vasaras kraukšķīgais gardums 07.07.2019 21:59

Arī jebkurš pilsētnieks, kam nav pie rokas iekopta dārziņa ar pašaudzētiem dārzeņiem un zaļumiem, var ātri un vienkārši papildināt savu vasaras ēdienkarti ar mazsālītiem gurķiem, jo visas sastāvdaļas ir nopērkamas veikalā un tirgū.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 30.06.2019 09:18

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Latviska uzkoda - kāļu čipsi 24.06.2019 20:45

Vienkārši pagatavojami, veselīgi un ļoti gardi- tādi ir kāļu čipsi. Pie kam, šādi pagatavoti, tie zaudē savu raksturīgo rūgtumu. Sagatavojiet Neatkarības svētku uzkodas jau šodien un baudiet veselīgus un latviskus kārumus!

Recepte. Kā pagatavot gardu Jāņu sieru 22.06.2019 11:40

Dodi sieru, Jāņu māte,
Jāņu zāļu plūcejam;
Ja sieriņa man nedosi,
Paliks govis ālavites.

Cepti tomāti ar sieru 11.06.2019 08:38

Tomāti ar sulīgi pikantu siera garoziņu - tādus tos izgaršo Itālijā un Francijas dienvidos. Neizdevās šogad aizbraukt? Tad baudīsim tepat!

Neparastās kartupeļu pankūkas 09.06.2019 08:04

Ikviens no mums zina, kā garšo rīvētu kartupeļu pankūkas, bet vai esat kādreiz mēģinājuši tās dažādot, pievienojot mīklai neparastākas sastāvdaļas? Pamēģiniet pievienot banānu, tādējādi iegūstot ļoti neparastu, bet, protams, garšīgu uzkodu.

Pildīti sāļie groziņi 25.05.2019 10:41

Ja pēkšņi viesos piesakās radi vai draugi, un nav laika kārtīga cienasta pagatavošanai, var ķerties pie ātrajām uzkodām. Iepriecināti būs visi!

Šampinjonu un dārzeņu salāti 24.05.2019 09:48

Ja jums ir maz laika - šis ātri pagatavojamais ēdiens ir domāts tieši jums!

Jautrās brokastu sviestmaizes. 3 dažādi varianti 22.05.2019 09:03

Šādu sviestmaižu pagatavošanai noder viss, kas atrodams ledusskapī. Galvenais nebaidīties fantazēt. Pie viena tā ir iespēja izmantot dažāus pāralikumus un ēdiena krikumus, kuri lielākai ēdienreizei vairs nav piemēroti.

Kolrābji ar pētersīļiem un piparmētru 20.05.2019 10:28

Lieliska karstā uzkoda, ko pagatavot steidzīgām vakariņām. Karsējot kolrābjus, tie uzsūc sevī visu klātpievienoto produktu, garšaugu aromātus un garšas.

Vistas rulete omletē 06.05.2019 09:10

Šī nav parasta vistas rulete, pet pasakaini garšīga vistas rulete omletē un kaut gan skaitās aukstā uzkoda, lieliski garšo arī silta.

Bez čaumalas vārītas olas 30.04.2019 07:35

Bez čaumalas uzvārīt olas ir daudz ātrāk. Tās garšo pavisam citādi un galvenais- nav jānopūlas ar čaumalu lobīšanu. Gatavošanas process nepavisam nav sarežģīts, atliek vien nedaudz iemanīties.

3 gardas marinējumu receptes piknikam 27.04.2019 08:35

Siltajā laikā cilvēki arvien vairāk dodas baudīt laiku pie dabas, ņemot līdzi piknika groziņus. Iecienīta piknika sastāvdaļa ir grilēta gaļa, kā arī zivis, dažādas jūras un cepšanai paredzētas desiņas. Taču jāatceras – lai gaļa un zivis sniegtu vislielāko baudījumu garšas kārpiņām, liela nozīme ir marinādei, savukārt grila desiņas ir svarīgi pareizi pagatavot, lai tās kustu uz mēles.

Sāļie biezpiena plācenīši 25.04.2019 07:46

Biezpiens labi garšo ar zaļumiem un dārzeņiem. To var izmantot pildījumu, pastēšu, sacepumu un daudzu citu ēdienu gatavošanai.

Otro Lieldienu olu plate bērniem 22.04.2019 16:56

Olu palicis daudz, bet ir atlicis maz laika sagatavot ko īpašu, tikai nedaudz jāpielieto izdomas spējas un var izveidot viegli pagatavojamu pārsteigumu, kas priecēs acis gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Pūpolsvētdienas uzkodas. Pildītas olas - cālēni 14.04.2019 14:10

Ja Lieldienās sanācis tā vairāk olu sakrāsot, tad nākamajā dienā varat tās pārvērst par mīlīgiem cālēniem, kas sevišķi patiks un garšos bērniem. Šādi olu cālēni jauki izskatīsies arī jebkurā bērnu ballītē vai uz brīvdienu brokastu galda.

Pannā ceptas karstās siermaizītes 11.04.2019 07:56

Šādi gatavotas karstmaizītes, protams, ir kalorijām bagātas, taču, ak, cik gardas!

Pildīti kraukšķīgie siera groziņi 10.04.2019 09:46

Gardie kraukšķīgie siera groziņi būs jauks starteris svētku galdam vai neikdienišķas vakariņas. To pagatavošana nav sarežģīta un aizņem vien pusstundu jūsu laika.

Latviskā uzkoda ar siļķi un biezpienu 22.03.2019 16:05

Ja svētku viesībās ciemiņus esat iecerējuši iepriecināt ar daudzveidīgu uzkodu klāstu, tad ēdienkartē droši varat iekļaut arī latviskās pamatvērtības, kas jo īpaši garšo un ir pārsteidzošs atklājums ārzemniekiem.

Nākamā lapa