Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Viegli pagatavojamas kanēļa pankūkas 27.01.2020 06:47

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Sāļie biezpiena plācenīši 26.01.2020 08:52

Biezpiens labi garšo ar zaļumiem un dārzeņiem. To var izmantot pildījumu, pastēšu, sacepumu un daudzu citu ēdienu gatavošanai.

Taupīgas saimnieces virtuve. Omlete no sakaltušas maizes vai maizes pārpalikumiem 21.01.2020 23:57

Arī jums droši vien mājās sakrājas maizes galiņi vai kāda maizes šķēlīte sakalst. Taču nebēdājiet- no šādiem maizes pārpalikumiem var izcept gardu omleti. Manā ģimenē tieši šī omlete garšo vislabāk bērniem.

Sulīgie zivju rullīši 21.01.2020 09:59

Lai pastiprinātu citrona garšu, varat pierīvēt nedaudz citrona miziņas.

BRĪ siera un ķiršu kanapē ar sidra etiķa un jūrassāls katliņčipsiem 19.01.2020 07:33

Klāt pavasaris un tu noteikti vēlies pēc iespējas vairāk laika pavadīt ārpus mājas- kopā ar ģimeni, radiem vai draugiem. Un, protams, visus pārsteigt ar kaut ko gardu, taču viegli un ātri pagatavojamu. Tā, lai vairāk prieka par kopā būšanu un mazāk stāvēšanas pie plīts. Ja tā, tad BRĪ siera un ķiršu kanapē ar sidra etiķa un jūrassāls katliņčipsiem ir īstā recepte, kas tev vajadzīga. Turklāt to var gatavot visi kopā jautrā kompānijā.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 17.01.2020 08:11

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Kartupeļu un ķirbju plācenīši 16.01.2020 07:20

Plācenīši ir tik maigi un gaisīgi, ka paši kūst mutē. Pasniedziet tos ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Bet ja esat pikantu ēdienu cienītājs, iesaku šos plācenīšus baudīt kopā ar sīpolu ievārījumu.

Kad siermaizītes apnikušas – 3 radošas receptes, kā izmantot pāri palikušo maizi 14.01.2020 14:11

Pārtika ir viena no lielākajām izdevumu pozīcijām mūsu ikdienas budžetā, taču par spīti tam Eiropas Savienībā vidēji viens cilvēks gadā izmet 173 kilogramus pārtikas. Tādēļ ir nepieciešams mainīt pārtikas lietošanas paradumus un gada sākums ir lielisks atskaites punkts, lai sāktu piepildīt vienu no apņemšanām – jēgpilnāku pārtikas produktu izmantošanu tā, lai pēc iespējas vairāk no iegādātā tiek izlietots, nevis izmests. Maize, kā zināms, ir goda vietā katra Latvijas iedzīvotāja mājās, taču bieži gadās, ka nopirkto maizi nepagūstam izlietot. Kā no tā izvairīties?

Brokastīs olas cukini groziņos 14.01.2020 01:27

Palutiniet sevi brīvdienu rītā ar īpašām brokastīm, kuru gatavošanai darbdienās parasti laika nav. Kraukšķīgi cukini groziņi ar tomātiem un olu ir ne tikai interesants, bet arī ļoti garšīgs ēdiens. Ja vēl pievienosiet tam sasmalcinātu kūpinātu šķiņķi, iegūsiet ļoti sātīgu rīta maltīti.

Cūku pupu, kabaču un ābolu plācenīši 08.01.2020 08:13

Latvija ir brīnumaina zeme, kur līdzās citiem kultūraugiem, tiek audzētas cilvēka uzturam tik vērtīgās cūku pupas. Taču lielākoties neviens tās nemāk nekā citādi pagatavot, kā vien pēc mūsu sentēvu metodes- novārīt ar visām pākstīm un pasniegt kopā ar kefīru vai rūgušpienu. Lai dažādotu cūku pupu lietošanu uzturā, piedāvājam garšīgu plācenīšu recepti, kura, ticiet man, liks jums izbaudīt aizgājušās vasaras garšas.

Siera un bekona cepumi 07.01.2020 20:34

Siera un bekona cepumi ir brīnišķīga uzkoda ikvienam gardēdim. Tie lieliski sader ar alu un vīnu.

Pašu gatavota cūkas aknu un gaļas pastēte 05.01.2020 08:56

Daži uzskata, ka no cūkas aknām garšīga pastēte nesanāk, taču patiesībā tā nemaz nav. Ja pamēģināsiet pagatavot pastēti pēc šīs receptes, sapratīsiet, ka garda, jo garda uzkoda top pavisam vienkārši.

Jautrie cīsiņi - ātri, lēti, garšīgi 28.12.2019 08:30

Priecīga izskata ēdiens, kas īpaši piemērots bērnu ballītēm, kad vecāku maciņa saturs nemanot iztecējis dāvanu iegādei.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 14.12.2019 13:42

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Cukurā karamelizēti mandeļu rieksti ar kanēli 13.12.2019 17:32

Mmm, kāds gardums! Un aromāts, kas rada īstu svētku sajūtu!
Pamēģiniet šo tradicionālo Ziemassvētku laika kārumu pagatavot pašu spēkiem- jūs redzēsiet, ka tas nav ne grūti, ne sarežģīti. Kad jūsu mājā ienāks karamelizētu mandeļu smarža, jūs gribēsiet šo procesu atkārtot vēl un vēl!
Lai jums jauks Ziemassvētku gaidīšanas laiks un priecīgi Ziemassvētki!

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 10.12.2019 08:34

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Garneļu želeja 09.12.2019 16:08

Želejas var būt dažādas - pikantas un maigas, parastas un neparastas, dzidras un nedzidras, no augļiem, dārzeņiem, gaļas, zivīm un jūras veltēm pagatavojamas. Katram savs.

Ar vistu un dārzeņiem pildītas tortiljas 02.12.2019 11:04

Gards, sulīgs un sātīgs vakariņu ēdiens, kas tikpat labi var būt veģetārs, ja vien nepievienosiet sautējumam vistas fileju. Ideāli iederēsies uz galda ikvienā gadalaikā, noderot arī reizēs, kad jāpacienā viesos atnākušie draugi. Turklāt šādi pildītas tortiljas labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā,

Pankūku ruletes ar lasi un krēmsieru 25.11.2019 08:12

Brīnišķīgi gards un ātri pagatavojams ēdiens. Pankūkas, kas pildītas ar lasi un sieru, lieliski iederēsies uz galda gan ikdienā, gan svētkos.

Omlete ar karsti kūpinātu zivi 19.11.2019 06:09

Lieliskas un sātīgas ātrās brokastis, taču šo ēdienu var pasniegt arī kā vieglas vakariņas. Te der jebkura karsti kūpināta zivs, un omleti var cept gan uz pannas, gan cepeškrāsnī.

Izsmalcināta latviska uzkoda - sāļie groziņi ar asinsdesu 17.11.2019 10:22

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko gadskārtu svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Uzkodu plate vasarīga vakara piknikam 16.11.2019 22:00

Vasara gandrīz nevienam nepaiet bez piknika brīvā dabā. Lai dažādotu uzkodas, ko šādās reizēs baudīt pašiem un pasniegt viesiem, tavavirtuve.lv pastāvīgā lasītāja Līga Elmere piedāvā ar sieru un papriku pildītus gaļas veltnīšus, kas lieliski garšos arī atdzesēti.

Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 15.11.2019 11:16

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Īpaši lieliem gardēžiem varu ieteikt to uzlikt uz brokastu maizītes. Bet, ja esat saaukstējies vai saķēris klepu, noteikti vāriet sīpolķopsi, jo tās būs daudz veselīgākas un, galvenais — dabīgas zāles, kas ātri vien palīdzēs tikt uz kājām. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Brokastu gardums: Avokado un šprotu maizītes 13.11.2019 10:24

Patiesi garšīgas, ātri un viegli pagatavojamas maizītes, kas rosina apetīti un glīti izskatās.

Truša vai zaķa gaļas pastēte 04.11.2019 09:02

Šo pastēti pirmo reizi iedrošinājos pagatavot, kad biju to nogaršojusi pie kādas savas franču draudzenes. Bezgala maiga, gaisīga un aromātiska, tā nemaz nelīdzinās mums tik pierastajām aknu pastētēm. Un, ak, cik garda!

Brokastīs biezpiena stienīši senlatviešu gaumē 30.10.2019 09:53

Biezpiena stienīši ir sens latviešu ēdiens, kas joprojām dažviet Latvijā tiek gatavots. Tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā, turklāt var tikt pasniegts kā sāļā uzkoda, sātīgas brokastis, vakariņas vai saldais ēdiens. Kā nu kuram labāk tīk un garšo.

Brokastu vafeles ar paipalu olām 22.10.2019 10:45

Šajā receptē var izvēlēties zaļumus, kas labāk tīk. Konkrēti šeit izmantoti redīsu dīgsti, kas ir diezgan pikanti un lieliski papildina šo recepti. Ļoti labi noderēs arī rukolas lapiņas vai sinepju dīgsti. Ja pikantā garša nepatīk, droši var izmantot arī neitrālākas garšas zaļumus – zirņu dīgstus, salātlapas, spinātus vai citus. Ja ir pieejami, noteikti labi piestāvēs arī ripiņās sagriezti redīsi.

Garneļu un svaigā siera pastēte 19.10.2019 10:16

Brīnumgarda, maiga un mutē kūstoša- tāda ir garneļu un svaigā siera masa. Lieliska brokastīs uz maizes vai svētku uzkodās uz aukstā galda.

Krabju nūjiņu RAFAELO 14.10.2019 09:52

Maiga un garda uzkoda, kas pēc skata atgādina Rafaelo. Šāda uzkoda lieliski grezno jebkuru svētku galdu, turklāt to var variēt, pievienojot savai garšas gaumei atbilstošus produktus un garšvielas.

Laša marinēšana 5 minūšu laikā 11.10.2019 11:36

Marinētas laša šķēlītes pieder ātri gatavojamo uzkodu kategorijai, kad nepieciešams uz galda likt ko smalkāku.

Tomātu un siera kūka 06.10.2019 10:53

Apmēram 6 porcijas

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 01.10.2019 10:46

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Ceptas kukurūzas vālītes 28.09.2019 08:48

Šo ēdienu var gatavot gan uz grila, gan pannā. Veikalos reizēm ir nopērkami speciāli iesmiņi, kurus iedur vālītē katru savā galā, lai ērti un bez pūlēm varētu nolobīt grilētos graudiņus, taču, ja tādu nav, tad var izlīdzēties ar deserta dakšiņām.

Rupjmaizes rika ar medu un pikanto Latvijas bekonu 24.09.2019 09:52

18.novembris- diena, kad katra Latvijas iedzīvotāja sirdī parādās īpaši silta noskaņa, un, kā jau šādos notikumos pienākas, mēs kārojam pēc tai pieskaņota svētku galda. Uz tā goda vieta jāatrod smaržīgai rupjmaizei un mūsu bitenieku ievāktam medum, saka restorāna “Tex-Mex” gastronomijas guru Kristaps Viesturs un piedāvā savu rupjmaizes riku ar medu un pikanto Latvijas bekonu.

Pīles aknu pastēte FOIE GRAS 23.09.2019 09:08

FOIE GRAS ir izsmalcināta franču pastēte ar maigu garšu. Tā garšo fantastiski un pati kūst mutē. Lieliski sader ar franču bageti, itāļu fokaču vai spāņu bocatu.

Kartupeļu rozītes 22.09.2019 16:14

Aromātiskas un kraukšķīgas- kartupeļu rozītes greznos jebkuru galdu. To gatavošana gan ir nedaudz darbietilpīga, taču vienkārša un izmaksās lēta.

Čedaras siera un maurloku cepumi 17.09.2019 20:51

No dotā daudzuma iznāks apmēram 8 cepumi

Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru 16.09.2019 09:39

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

Vistas pastēte ar maskarpones sieru 16.08.2019 11:42

Giasīga, maiga un krēmīga pastēte būs gardums, ko baudīt brokastīs vai pasniegt viesiem uzkodās. Tās gatavošana neaizņem daudz laika, ir vienkārša un pa spēkam pat tiem, kas ikdienā neaizraujas ar stāvēšanu pie plīts.

Mazsālīti gurķīši 5 minūtēs 06.08.2019 10:38

Šādi pagatavoti gurķīši ir gatavi un garšīgi jau praktisski uzreiz pēc pagatavošanas. Tas nozīmē, ka jūs tos varat pagatavot jebkurā brīdī, pārsteidzot visus ne tikai ar garšu, bet arī gatavošanas ātrumu.

Nākamā lapa