Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0

Nākamā lapa

Pikantais sīpolķopsis — lieliska alternatīva kečupam vai sinepēm 21.10.2020 01:28

Pikantais sīpolķopsis ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem, ko sevišķi novērtēs stiprā dzimuma pārstāvji. Ja vēlaties sīpolķopsi nedaudz maigāku, pievienojiet nevis divus, bet vienu čili piparu.

Ķirbju un kartupeļu pankūkas 21.10.2020 01:19

Ķirbju un kartupeļu pankūkas vai plācenīšus var pasniegt ar skābu krējumu un kraukšķīgiem zaļumiem, izteiksmīgumam pievienojot arī kādu citrusaugļa šķēlīti. Var baudīt arī kopā ar un sīpolu vai brūkleņu ievārījumu.

Garneļu želeja 20.10.2020 08:52

Želejas var būt dažādas - pikantas un maigas, parastas un neparastas, dzidras un nedzidras, no augļiem, dārzeņiem, gaļas, zivīm un jūras veltēm pagatavojamas. Katram savs.

Tomātu un siera kūka 10.10.2020 16:49

Apmēram 6 porcijas

Čedaras siera un maurloku cepumi 08.10.2020 16:41

No dotā daudzuma iznāks apmēram 8 cepumi

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni alus mērcē 07.10.2020 11:43

Šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Brokastīs biezpiena stienīši senlatviešu gaumē 05.10.2020 08:53

Biezpiena stienīši ir sens latviešu ēdiens, kas joprojām dažviet Latvijā tiek gatavots. Tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā, turklāt var tikt pasniegts kā sāļā uzkoda, sātīgas brokastis, vakariņas vai saldais ēdiens. Kā nu kuram labāk tīk un garšo.

Cepeškrāsnī ceptas olas bekona groziņos 20.09.2020 08:45

Garšīgi, neparasti un oriģināli!

Avokado un ķiršu tomātu maizītes 14.09.2020 09:24

Ļoti garšīgas un veselīgas brokastu maizītes.

Tēvu dienas uzkoda – sāļie groziņi ar asinsdesu 13.09.2020 12:31

Arī no visparastākās asinsdesas var pagatavot izsmalcinātu un īsti karalisku uzkodu, ar ko pārsteigt savus viesus un rotāt latvisko tēvu dienas svētku galdu. Turklāt šīs uzkodas sastāvā iekļauti tikai mūsu zemītē auguši produkti, tātad mūsu organismam un veselībai vispiemērotākie.

Kanēļa pankūkas 08.09.2020 08:20

Šīs gardās kanēļa pankūkas iepriecinās jebkuru mazuli un garšos arī pieaugušajiem.

Mājputnu gaļas pastēte ar jāņogām 07.09.2020 08:00

Garda un nedaudz neparasta pastēte, kurai patīkamu garšu piešķir upenes un jāņogas, kaut gan, protans, varat pamēģināt pagatavot šo gardumu arī ar citām rudens laika skābenajām ogām.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 06.09.2020 10:27

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Sīpolkūka 04.09.2020 23:03

Sīpolkūka ir viens no vācu tradicionālās virtuves gardumiem. Lai to nobaudītu, nav obligāti jādodas uz Vāciju,- visas tās pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas atrodamas tepat pie mums.

Cepti tomāti ar sieru 04.09.2020 07:22

Tomāti ar sulīgi pikantu siera garoziņu - tādus tos izgaršo Itālijā un Francijas dienvidos. Neizdevās šogad aizbraukt? Tad baudīsim tepat!

Tostermaizes franču gaumē 03.09.2020 08:56

Olā un pienā apcepta maize – klasika, kas iederas ikvienā virtuvē. 'Tomēr šo klasiku reizēm der aizstāt ar kaut ko interesantāku. Tāpēc piedāvājam gardas tostermaizes franču gaumē.

Cūkgaļas galerts jeb aukstā gaļa 28.08.2020 09:41

Galertam vispiemērotākā ir vidēji trekna cūkgaļa: galva, kājas, sānu un pleca gabali. Ja galerts paredzēts viesību galdam vai zināt, ka tas tiks apēsts pāris dienu laikā, varat pievienot arī dārzeņus: burkānus, seleriju vai pētersīļus. No tā galerts tikai iegūs. Bet ja gribat uzglabāt to ilgāku laiku, pietiks, ja pievienosiet tam tikai sīpolus, sāli, piparus un lauru lapas. Arī tā būs garšīgi.

Kabaču pica 25.08.2020 08:22

Man nepavisam negaršo picērijās piedāvātās picas, toties mājās gatavotās- pavisam cita lieta. Sevišķi, ja tās ir tādas, kā šī kabaču pica- maiga un mutē kūstoša, ar krietni daudz siera pa virsu un pavisam nelielu miltu piedevu. Kabacis šajā receptē nemaz nav jūtams, tāpēc garšo arī tiem, kas kabaci it kā neēd.

Kā brokasto latvietis ar meksikāni? Šprotu maizītes ar avokado 23.08.2020 10:12

Ja esi latvietis un dzīvo ar meksikāni, tad šīs būs patiesi vienojošas brokastis. Latvijas lepnums uz Meksikā dzimušā augļa. Patiesi garšīgas, ātri un viegli pagatavojamas maizītes, kas rosina apetīti un glīti izskatās.

Cūku pupas senlatviešu gaumē 21.08.2020 20:27

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 20.08.2020 15:39

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 17.08.2020 09:12

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Vārītas olas sinepju mērcē 14.08.2020 08:15

Svētdienas brokastu rītam visai ģimenei - nedaudz citāds vārītu olu ēdiens, kura pagatavošanā var izmantot, gan paipalu, pīļu, zosu un pat strausu, gan tradicionāli ierastās vistu olas.

Kabaču un tomātu tornītis 10.08.2020 10:07

Kabacis ir brīnišķīgs sezonāls dārzenis, no kura var pagatavot neskaitāmus gardus ēdienus. Šādā variantā tas pasniedzams gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās, Tie, kas nevar iedomāties ēdienreizi bez gaļas, tornītim var pievienot ceptu bekona šķēli, savukārt vegāniem olas un siera vietā varu ieteikt tofu- garša nebūt nebūs sliktāka.

Cepti āboli ar šķiņķi 05.08.2020 08:26

Sātīgi un garšīgi!

Aknu pastēte ar konjaku 01.08.2020 09:09

Saprotams, ka pastēti visvienkāršāk ir nopirkt veikalā jau gatavu, taču es tomēr ieteiktu to gatavot pašiem mājas apstākļos. Jo tikai tad tās garša būs neaizmirstami izteiksmīga, kārdinoša un neapnīkoša. Vislabāk pastēte garšos, ja pēc pagatavošanas ļausi tai dažās stundas atpūsties ledusskapī. Pēc tam vari ar to improvizēt pēc sirds patikas, uzsmērējot brokastu maizei un papildinot ar to, ko sirds kāro.

Ar plaušām pildītas plānās pankūkas 28.07.2020 08:54

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Aromātiskās marmora olas ķīniešu gaumē 23.07.2020 08:33

Tik skaistas, smaržīgas un garšīgas-tādas ir tējā un garšvielās vārītas olas, kas sevišķi populāras Ķīnā. To gatavošanas laikā patīkamais aromāts izplatās pa visu māju un ne tikai rosina apetīti, bet arī uzlabo garastāvokli. Protams, darbdienu rītos laika šādu olu gatavošanai visticamāk nebūs, taču brīvdienās vai svētkos varēsiet visus palutināt un pārsteigt ar vēl nebijušām garšām.

Brokastīs zaļais biezpiens 19.07.2020 07:59

Biezpienā ir daudz bioloģiski vērtīgu olbaltumu. Tas satur minerālvielas — Ca, P, Fe un Mg. Tajā ir visas neaizstājamās aminoskābes. Ēdīsim biezpienu!

Sulīgie zivju rullīši 11.07.2020 21:41

Lai pastiprinātu citrona garšu, varat pierīvēt nedaudz citrona miziņas.

Vegānas pankūkas ar 5 dažādiem pildījumiem 09.07.2020 08:14

Piedāvājam piecas dažādas pankūku pildīšanas variācijas, kuras iederas arī veģetārā un vegānā uzturā.

Sāļie biezpiena plācenīši 07.07.2020 12:32

Biezpiens labi garšo ar zaļumiem un dārzeņiem. To var izmantot pildījumu, pastēšu, sacepumu un daudzu citu ēdienu gatavošanai.

Omlete ar cukini 05.07.2020 07:51

Tradicionālajām brokastu vai vakariņu omletēm ir neskaitāmi daudz variantu.

Karstie salāti podiņā 04.07.2020 09:38


Šo salātu sastāvā nav nekā neparasta, taču tas, ka to gatavošana notiek cepeškrāsnī, piešķir salātiem īpašu garšu un kolorītu. Īpaši vērtīgi tie būs vēsākās dienās, kad ļoti kārojas kaut ko siltu, bet laika gatavošanai nav daudz.

Pikantie kabači 03.07.2020 08:24

Viegls launags vai vakariņas 5 minūtēs!

Jēra burgeri marokāņu stilā 02.07.2020 22:05

Vasarā visa dzīve pārceļas uz dārzu. Ārā gatavota maltīte ar savu īpašo smaržu un garšu ir neatkārtojams piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tādēļ ir vērts izmantot ikvienu silto dienu, lai savus mīļos iepriecinātu ar ko neparastu.

Kartupeļu salāti tomātu podiņos 01.07.2020 09:05

Skaistos tomātu podiņos servēti salāti izskatīsies daudz interesantāk un glītāk, sevišķi svētku reizēs. Turklāt tie iepriecina ar savu krāsu saspēli, pilnīgo garšu, zaļumu aromātu un pikanto kraukšķīgumu.

Kā pagatavot Jāņu sieru 22.06.2020 10:46

Dodi sieru, Jāņu māte,
Jāņu zāļu plūcejam;
Ja sieriņa man nedosi,
Paliks govis ālavites.

Mazsālīti gurķi - vasaras kraukšķīgais gardums 19.06.2020 08:34

Arī jebkurš pilsētnieks, kam nav pie rokas iekopta dārziņa ar pašaudzētiem dārzeņiem un zaļumiem, var ātri un vienkārši papildināt savu vasaras ēdienkarti ar mazsālītiem gurķiem, jo visas sastāvdaļas ir nopērkamas veikalā un tirgū.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 14.06.2020 09:04

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Nākamā lapa