Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Laša smēriņš ar kraukšķīgām vafelēm

Ja nepatīk vai nav pieejams lasis, šādu smēriņu var gatavot arī no cita veida kūpinātas zivs filejas, piemēram, asara. Arī citronu var aizstāt ar citu citrusaugli, piemēram, laimu garšas dažādībai. Laims labi saderēs ar kādu baltās zivs fileju.

Nepieciešams:

• 100g auksti kūpināta laša fileja
• 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• 200g krēmsiera bez piedevām
• 1 citrons
• Neliels gabaliņš čili
• 20 sāļās vafeles ar tomātu un bazilika garšu

Pagatavošana:

1. Blenderī liek krēmsieru, kūpināto lasi, pievieno sakapātas dilles un mazu gabaliņu čili.

2. Citronu nomizo un pusi no mizas pievieno blenderī esošajiem produktiem. Pievieno arī ½ citrona sulu.

3. Visu sablenderē viendabīgā masā, bet tā, lai paliek arī pāris mazi laša gabaliņi.

4. Masu smērē uz sāļajām vafelēm un dekorē ar atlikušajām citronu miziņām un diļļu zariņiem.

Labu apetīti!

Iedvesmojoties no “Selgas” jaunuma – sāļajām vafelēm, sadarbībā ar talantīgo kulinārijas meistari Lindu Vilmansoni .