Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Aromātiskās marmora olas ķīniešu gaumē

Tik skaistas, smaržīgas un garšīgas-tādas ir tējā un garšvielās vārītas olas, kas sevišķi populāras Ķīnā. To gatavošanas laikā patīkamais aromāts izplatās pa visu māju un ne tikai rosina apetīti, bet arī uzlabo garastāvokli. Protams, darbdienu rītos laika šādu olu gatavošanai visticamāk nebūs, taču brīvdienās vai svētkos varēsiet visus palutināt un pārsteigt ar vēl nebijušām garšām.

Nepieciešams:

3 vidēja lieluma olas,
1 tējkarote melnās tējas,
2 ēdamkarotes tumšās sojas mērces,
sāls pēc garšas,
1/2 tējkarote cukura,
1 kanēļa standziņa,
1 anīsa zvaigznīte,
1/2 tējkarote drupinātu melno piparu.

Pagatavošana:

1. Uzvāra ūdeni, uzmanīgi ieliek tajā olas un vāra uz vidējas liesmas 5 minūtes. Tad olas izņem un atdzesē.

2. Atdzesētas olas ar nazi vai karoti visapkārt viegli sadauza, lai čaumala nedaudz ieplaisātu.

3. Ūdenim, kurā vārījās olas, pievieno melno tēju, sojas mērci, sāli, cukuru, kanēļa standziņu, anīsa zvaigznīti un piparus. Vāra uz vidējas liesmas 40-45 minūtes.

4. Tad katliņu noņem no uguns un karstajā novārījumā iegremdē olas, atstājot tās iegremdētas šķidrumā vismaz 5 stundām. Pēc tam olām notīra čaumalas un pasniedz kā uzkodas.