Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Kartupeļu laiviņas ar gailenēm

Jau atkal klāt laiks, kad mūs mežā, tirgos un veikalos priecē elegantās un krāšņi rotaļīgās gailenes, kuru garšīgai pagatavošanai ir neskaitāmi varianti . Piedāvājam vienu no tiem.

Nepieciešams:

4 lieli ar mizu vārīti kartupeļi,
200 g svaigu gaileņu,
1 sīpols,
2 ēdk. eļļas,
ķimenes, sāls, dilles.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus pārgriež gareniski uz pusēm un ar karotīti izgrebj vidu.

2. Notīra un sasmalcina sīpolus. Sakapā gailenes. Uzkarsētā eļļā lej eļlu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

3. Pievieno sēnes un maisot cep, līdz tās izdala šķidrumu, tad pievieno ķimenes, sāli un dilles.

4. Sēņu masu liek izgrebtajos kartupeļos, tad tos liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 15 - 20 minūtes.
Var pasniegt ar skābo krējumu.

Labu apetīti!