Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:269, Did:0, useCase: 3


Mājās gatavots kečups bez konservantiem

Šādi pagatavots kečups nesatur konservantus, līdz ar to ir daudz veselīgāks un arī garšīgāks, nekā veikalā pirktais.

Nepieciešams:

2 kg tomātu,
500 sarkanās saldās paprikas,
500 g sīpolu,
1 glāze cukura,
1 ēdamkarote sāls,
2 ēdamkarotes sinepju pulvera,
1 ēdamkarote sarkano čili piparu.

Pagatavošana:

1. Tomātus, papriku un sīpolus izmaļ caur gaļas mašīnu vai sablenderē. Masu liek katlā un uz lēnas uguns vāra, pievienojot sāli, cukuru, sinepju pulveri un piparus, pusotru stundu.

2. Gatavu kečupu karstu pilda iepriekš sagatavotās burciņās, ļauj atdzist, tad aizvāko. Uzglabā ledusskapī. Lieto pēc vajadzības.

Ieskaties! Noderīgi!

Šī Apgādā Zvaigzne ABC izdotā grāmata "Īsais kurss konservēšanā" būs lielisks padomdevējs gan tiem, kuri vēlas apgūt konservēšanas iemaņas, gan tiem, kuri grib pilnveidot savas prasmes.

Ar grāmatas palīdzību varēsiet savārīt pikantas marinādes, eksotiskus čatnijus un zeltainus sīrupus, pagatavot burvīgus ievārījumus, mutē kūstošas marmelādes, dzirkstošus augļu sidrus un samtainus krēmsierus. Iemācīsieties arī pareizi uzglabāt kaltētas sēnes un garšaugus, sālītu gaļu un zivis, saldētas ogas un dārzeņus.

Grāmatā sniegti vienkārši padomi un apkopotas iecienītākās receptes. Nekas garšas ziņā nelīdzinās mājās gatavotiem ievārījumiem un želejām, marinētiem pipargurķīšiem un ķiršiem brendijā!