Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:269, Did:0, useCase: 0



Cūkgaļas mērce ar burkāniem un kukurūzu 07.08.2019 10:40

Šī ir bagātīga un sātīga mērce, kas noteikti gatavojama no kvalitatīvas cūkgaļas. Papildināta ar kraukšķīgām mazās kukurūzas vālītēm, saldu burkānu, pikantiem sīpoliem, ķiplokiem un svaigu krējumu, mērce iegūst īpaši maigu un reizē viegli pikantu garšu.

Befstroganovs. Klasiska recepte 05.04.2019 17:41

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Gī jeb dzidrinātais sviests. Tā vērtīgās īpašības un pagatavošana mājas apstākļos 12.02.2019 15:38

Gī sviests ir valkani tīri piena tauki, ko ļoti plaši izmanto Indijas virtuvē, it īpaši tās ziemeļos. Gī palīdz organismam uzsūkt barību un uzlabo zarnu trakta darbību. Tas ir dabisks antioksidants, kas pasargā šūnas no brīvajiem radikāļiem un satur daudz A, D un E vitamīna. Gī sviests ir ieteicams maziem bērniem, sākot mazuļa piebarošanu ar pirmajiem dārzeņiem, jo tajā nav piena olbaltuma, kas varētu izraisīt alerģiju.

Bešamelas mērce 18.01.2019 19:15

Bešamelas mērci pasniedz pie zivju un dārzeņu ēdieni, kā arī pie lazanjas.

Mājās gatavota Provansas majonēze 09.11.2018 16:31

Lūk, dabīgas, no kvalitatīviem produktiem mājās gatavotas majonēzes recepte, kas būs ideāla mērce daudziem salātiem. Turklāt tā nesatur konservantus. Ja gatavošanas procesā nepievienosiet sinepes, iegūsiet nevis Provansas, bet vienkāršu majonēzi.

Mājās gatavots kečups bez konservantiem 21.03.2018 15:43

Šādi pagatavots kečups nesatur konservantus, līdz ar to ir daudz veselīgāks un arī garšīgāks, nekā veikalā pirktais.

Pašgatavota vegāna majonēze 20.02.2018 18:03

Šī majonēze var atrast virtuvē daudz vairāk pielietojumu, nekā tikai salātu aidars. To var izmantot dažādu maizīšu un uzkodu gatavošanai, kā arī pievienot mērcēm un karstajiem ēdieniem. Pie kam tā lieliski garšos ne tikai vegāniem.

Kā pagatavot pesto mērci. Vienkārša recepte 12.12.2017 13:06

Pesto mērci pasniedz kā piedevu pie ļoti dažādiem ēdieniem, sākot ar pastu un beidzot ar svaigiem dārzeņu salātiem.

Klasiskā Boloņas mērce 28.11.2017 15:01

Boloņas mērci pasniedz pie pastas, īpaši labi tā garšo kopā ar spageti un lazanju.

Četras neierastas un viegli pagatavojamas mērces grila ēdieniem 19.07.2017 13:05

Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces. Tāpēc gaļas produktu zīmols “Rakvere” sadarbībā ar pavāru Ritvaru Tomu Loginu piedāvā izmēģināt četras neierastas, vasarīgas un vienkārši pagatavojamas mērču receptes dažādām gaumēm.

Pikanti saldskābā plūmju mērce 16.09.2016 09:08

Šī mērce ir ideāla piedeva gaļas ēdieniem. To var gatavot vienai ēdienreizei, bet var arī savārīt vairāk un uzglabāt ledusskapī vai pagrabā vairākus mēnešus.

Receptes autors: tavavirtuve.lv

Mājas BBQ mērce ar skābkrējuma un sīpolu katliņčipsiem 10.04.2016 16:14

Pavasaris jau klauvē pie mūsu durvīm, un līdz ar pirmo silto saules staru parādīšanos prāts arvien vairāk nesas tuvāk pie dabas. Tas nozīmē, ka laiks atklāt sezonu, sarīkojot kādu jautru pikniku vai dārza ballīti, kurā lieti noderēs ātri sarūpējamas uzkodas, bet klāt pie tām- garda mērcīte, kas tapusi, iedvesmojoties no “Ādažu Čipsu” katliņčipsiem “Meistardarbs”.

Pikantā cūkgaļas mērce ar zirnīšiem 10.03.2016 19:20

Pikantumu šai mērcei piešķir sarkanais čili pipars, tāpēc atkarībā no tā, vai pievienosiet to ar visām sēkliņām vai bez tām, būs atkarīgs, cik ugunīgs būs jūsu ēdiens. Ja mērci nevēlaties pārāk pikantu, tad sēkliņas labāk neizmantot gatavošanas procesā.

Vistas un šampinjonu mērce 02.03.2016 18:45

Krēmīgi maigā un saldi pikantā vistas un šampinjonu mērce ir lielisks, ātri pagatavojams gardums un ideāla piedeva rīsiem vai kartupeļiem.

Biezpiena mērce - lieliska alternatīva majonēzei 28.01.2016 11:10

Šāda mērcīte lieliski aizstās salātu majonēzi un būs arī gards papildinājums kartupeļu ēdieniem, siļķei vai sacepumiem. Turklāt tā ir krietni vien liesāka, veselīgāka un garšīgāka. Mērces biezumu varat regulēt ar pievienotā piena daudzumu.

Lakšu pesto- gards un veselīgs 13.06.2015 10:18

Pagājušā gadā izstādē „Riga Food” konkursā „Latvijas pavārzellis 2014” uzvaras laurus plūca restorāna „Kaļķu vārti” jaunais un talantīgais pavārs Edgars Balodis, kurš citiem pavārzeļļiem iesaka meklēt arvien jaunas garšas. Edgara šī brīža atklājums virtuvē ir laksis!

10 interesantas un viegli pagatavojamas aukstās mērces 01.06.2015 11:13

Aukstās mērces lieto pie aukstajiem ēdieniem, čipšiem, graužamiem dārzeņiem. Tās mēdz pasniegt apaļos mērču traukos.
Auksto mērču pagatavošanai nepieciešams labs, biezs, skābs vislabāk jau lauku krējums. Kā piedevas lieto citronu sulu, vīnu, baravikas, ābolus, dilles un dažādas garšvielas pēc garšas.

Šašlika marināde 07.11.2014 13:35

Šogad rudens mūs priecē ar sauli un jauku laiku. Tad kāpēc gan to neizmantot? Dodamies pie dabas un uzcepam arī kādu gardu šašliku. Marinādi šim nolūkam piedāvā Lūcija Roziņa.

Gaspačo mērce 22.09.2014 18:34

Kurš ir teicis, ka svētkos nevar dāvināt ēdamlietas? Pildīta burciņā un glīti iesaiņota tā būs lieliska dāvana tiem, kam garšo mērces, kas gatavotas no tomātiem un paprikas. Vien jāatceras, ka vēsumā to var uzglabāt vismaz nedēļu, bet vislabākā garša tai rodas ceturtajā vai piektajā dienā.

Olīvu un turku zirņu krēms 27.07.2014 18:10

Vasarīga uzkoda dārza ballītēm, kad mājās ir daudz gurķu un svaiga maizīte. Tikpat labi šo krēmu var izmantot kā pamatu sendvičiem vai kā mērci salātiem, pievienojot nedaudz vairāk eļļas.

5 dažādas garšīgas aukstās mērces 28.05.2014 22:16

Lai cik arī gards un neatkārtojams būtu pagatavotais ēdiens, vai tā būtu gaļa, zivs vai jūras produkti, bez piemērotas mērcītes tā garša nebūs pilnīga. Tāpēc piedāvājam jums 5 brīnumgardu auksto mērcīšu receptes, kas ideāli piemērotas vasaras sezonai. Varat tās iepildīt iepriekš sagatavot\as pudelēs un ņemt līdzi zaļumos.

Mērce kataloniešu gaumē 27.09.2013 06:03

Mērce kataloniešu gaumē būs burvīga piedeva, kas visparastākos makaronus pārvērtīs īpasā ēdienā. Tikpat labi to var lietot arī pie sautētiem dārzeņiem.

Rabarberu čatnijs 21.06.2013 10:12

Šādi pagatavotu rabarberu čatniju var sapildīt nelielās burciņās un uzglabāt ledusskapī ilgāku laiku. Tā ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem.

Ideālā pastas (makaronu) un risoto tomātu mērce 18.04.2013 12:38

Šī tomātu mērce ir ieāla piedeva pastai vai risoto.

Kreoliešu mērce 16.04.2013 20:19

Šī mērce lieliski garšo ar gaļu vai zivīm, taču, ja atturaties no gaļas lietošanas uzturā, tā būs gards papildinājums makaroniem. Ja vēlaties, varat mērcei pievienot arī sakapātas svaigas pētersīļu lapiņas.

Pašgatavota veģetāra majonēze 15.04.2013 19:26

Šī majonēze noteikti noderēs tiem, kas uzturā nelieto olas. Tā ir ļoti garšīga un noteikti veselīgāka nekā veikalā pirktā.