Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:269, Did:0, useCase: 3


Klasiskā Boloņas mērce

Redakcija
Redakcija

Boloņas mērci pasniedz pie pastas, īpaši labi tā garšo kopā ar spageti un lazanju.

Nepieciešams:

300 g maltas liellopu gaļas,
500 g konservētu tomātu,
1 sīpols,
1 ķiploka daiviņa,
1 burkāns,
4 ēdamkarotes eļļas,
2 ēdamkarotes sarkanvīna,
sarkanās paprikas pulveris,
baziliks,
malti melnie pipari,
sāls.

Pagatavošana:

1. Burkānus sagriež kubiņos. Sīpolu notīra un sasmalcina, ķiploku sakapā.

2. Pannā sakarsētā eļļā apcep sīpolu, burkānu un ķiploku. Tad pievieno malto gaļu un maisot cep, līdz tā kļūst drupana.

3. Pievieno sarkanvīnu, sasmalcinātus tomātus, baziliku, sāli un piparus.

4. Uz lēnas uguns, ik pa brīdim apmaisot, vāra 20 minūtes.