Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:269, Did:0, useCase: 0



5 dažādas garšīgas aukstās mērces

Lai cik arī gards un neatkārtojams būtu pagatavotais ēdiens, vai tā būtu gaļa, zivs vai jūras produkti, bez piemērotas mērcītes tā garša nebūs pilnīga. Tāpēc piedāvājam jums 5 brīnumgardu auksto mērcīšu receptes, kas ideāli piemērotas vasaras sezonai. Varat tās iepildīt iepriekš sagatavot\as pudelēs un ņemt līdzi zaļumos.

TATĀRU MĒRCE

Nepieciešams:

200 g majonēzes,
1 ēdamkarote mārrutku,
2 marinēti gurķīši,
1 vidēji liels sīpols (sīki sagriezts),
apmēram 2 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu,
apmēram 2 ēdamakrotes svaigu sasmalcinātu pētersīļu zaļumu.

Pagatavošana:

Visas satāvdaļas samaisa kopā, pasniedz atsevišķā trauciņā.

ANDALŪZIJAS MĒRCE

Nepieciešams:

200 g majonēzes,
3 ēdamkarotes tomātu mērces,
1 tējkarote konjaka,
1 sasmalcin'\ats sīpols,
sula no viena citrona,
sarkanie maltie pipari.

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas samaisa, sarkanos piparus p[ievienojot pē vajadzības un garšas.

SĒŅU MĒRCE

Nepieciešams:

400 g šampinjonu,
4 ēdamkarotes mārrutku,
100 g majonēzes,
100 g krējuma,
sāls,
pipari.

Pagatavošana:

Šampinjonus apcep vai novāra, smalki saģiež. Pievieno mārrutkus, majonēzi, krējumu, sāli, piparus. Visu samaisa.

TOMĀTU MĒRCE

Nepieciešams:

200 g tomātu mērces,
2 ēdamkarotes olīveļļas,
2 daiviņas ķiploka,
pētersīļu zaļumi,
sāls,
pipari.

Pagatavošana:

Pētersīļus un ķiploku sasmalcina, pievieno tomātu mērci, olīveļļu, sāli un piparus. Visu samaisa. sī mērce ļoti labi der pie šašlika.

OLĪVU MĒRCE

Nepieciešams:

200 g majonēzes,
100 g olīvu (bez kauliņiem),
2 daiviņas ķiploka,
1 ēdamkarote citrona sulas,
sāls,
pipari.

Pagatavošana:

Olīvas sasmalcina, pievieno majonēzi, citrona sulu, sāli, piparus un caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus. visu samaisa. Pasniedz atdzesētu.

Ieskaties! Garšīgi un noderīgi!

Ēdienus, pie kuriem izmantot mērcītes, atradīsiet šajā Apgādā Zvaigzne ABC izdotajā pavārgrāmatā "Klasiska mājas virtuve".

Šī ir visaptveroša pavārgrāmata ar aprakstiem par ēdienu gatavošanu soli pa solim. Pievieno personiskajam ideju krājumam vairāk nekā 1000 klasisku un jaunu ēdienu recepšu ar vilinošiem gatavu ēdienu fotoattēliem, pieliec savu pavārmākslas gudrību, un tavi panākumi būs patiešām fantastiski.

Grāmatā atradīsiet daudz receptes ne tikai gaļām un jūras veltēm, bet arī zupām, uzkodām, kūkām un desertiem.

Lai jums garšīga vasara!