Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0



Gaspačo mērce

Kurš ir teicis, ka svētkos nevar dāvināt ēdamlietas? Pildīta burciņā un glīti iesaiņota tā būs lieliska dāvana tiem, kam garšo mērces, kas gatavotas no tomātiem un paprikas. Vien jāatceras, ka vēsumā to var uzglabāt vismaz nedēļu, bet vislabākā garša tai rodas ceturtajā vai piektajā dienā.

Nepieciešams:

100g sarkano sīpolu,
1 timiāna zariņš,
400g sarkanās paprikas,
200g tomātu,
4 ēdk. olīveļļas,
2 ķiploka daiviņas,
2 tējk. sāls,
šķipsniņa cukura,
1 tējk. čilī pulvera,
1 cm samaltas ingvera saknes,
1/2 tējk. maltas citronzāles,
2 ēdk. balzāmetiķa,
2 ēdk.. sarkanvīna etiķa,
1 tējk. Tabasco mērces.

Pagatavošana:

Sīpolus nomizo un sīki sakapā. Timiānam noplūc lapiņas. Papriku un tomātus sagriež mazos gabaliņos. Katlā uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolus un caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus. Pievieno timiānu, tomātus un papriku, un sautē aptuveni 5 - 8 minūtes. Sautējumu ar blenderi sasmalcina biezenī, pievieno visas garšvielas un rūpīgi sakuļ. Gatavo mērci lej burciņās un aizvāko.