Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0


Sterilizētas marinētas sēnes

Ar receptē doto daudzumu var piepildīt apmēram 3 viena litra burciņas vai vienu 3 litru burku.

Nepieciešams

2,2 kg. sēnes

Marinādei;
0,6 l. ūdens,
1 ēdamkarote sāls,
1/2 ēdamkarote cukura,
6 smaržīgie pipari,
6 krustnagliņas,
5 lauru lapas,
2 kanēļa mizas,
8 melnie pipari,
2 daiviņas ķiploka,
0,15 - 0,2 l. 9% galda etiķa.

Marinēšana

Sēnes iepilda tīrā, dezinficētā burkā, pārlej ar sagatavotu aukstu (uzvāra un atdzesē) marinādi. Sterilizē 100 grādu temperatūrā:
0,5 l. burkas - 30 min.,
1 l. burkas - 40 min.,
3 l. burkas - 50 min.