Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0


Jauktie dārzeņu konservi ziemai

Nu nebija taisnība tiem, kas apgalvoja, ka ievārījumu vārīšana, gurķu marinēšana, kāpostu skābēšana un citas piņķerīgi darbietilpīgas lietas piederēs pagātnei. Saulaini turpinās septembris, un turpinās krājumu veidošana ziemai.

Nepieciešams:

2 kg sagatavotu dārzeņu (apmēram vienādās daļās - burkāni, kolrābji, pupiņas, cukurzirņu pākstis, mazi sīpoliņi, brokoļi, šampinjoni, mazi gurķīši, paprika),
2 saišķīši diļlu,
60 g sāls,
250 g cukura,
750 ml etiķa,
10 - 12 krustnagliņas,
1 tējk. smaržīgo piparu,
1 tējk. melno piparu.

Pagatavošana:

Dārzeņus nomazgā, sagriež apmēram vienāda lieluma gabaliņos un 5 minūtes blanšē verdošā ūdenī, pēc tam ar visu šķidrumu ielej sietā, šķidrumu notecina bļodā. Dārzeņus nekavējoties noskalo zem auksta ūdens. Dilles nomazgā, nosusina un sakapā. Katlā ielej atpakaļ blanšēšanas šķidrumu, pielej ūdeni tā, lai šķidruma daudzums sasniegtu 1 3/4 litra, pieber sāli, cukuru, dilles, pievieno etiķi, krustnagliņas, piparus un uzvāra. Sagatavotos dārzeņus pilda burciņās, lai līdz malai paliktu aptuveni 2 cm, un pārlej ar atdzesētu marinādi. Burciņas aizvāko, liek katlā un pusstundu karsē 90 grādu temperatūrā.