Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Marinēti gurķi ziemai. Aukstais marinēšanas paņēmiens 11.09.2019 12:39

Šis gurķu marinēšanas paņēmiens atšķiras ar to, ka gurķīši praktiski netiek pakļauti karstuma apstrādei. Tie nezaudē savu krāsu un ļoti labi uzglabājas Taču tā kā šis ir aukstais marinēšanas veids, tad burkai un vāciņam jābūt labi sterilizētiem. Jāpiebilst, ka pāraugušus gurķus pēc šīs receptes gatavot nevar.

Konservējam garšaugus. Receptes garšīgai ziemai 05.09.2019 11:04

Ir labi, ja ziemā garšaugus var paņemt no saviem pagatavotajiem krājumiem, netērējot milzu summas lielveikalos, lai pirktu it kā svaigus zaļumus, kas patiesībā nav nemaz tik veselīgi, kā izskatās un šķiet. Tāpēc kaltēsim, saldēsim un konservēsim vai nu savā dārzā uzaudzētos vai no zemniekiem iegādātos garšaugus, lai saviem spēkiem piepildītu ledusskapi, saldētavu vai pagrabu ar pārbaudītām vērtībām.

Bez sāls un cukura: krājumu veidošana labākai dzīvei ziemā 01.09.2019 12:32

Kuram gan, tuvojoties rudenim, negribētos paildzināt saulainās, bezrūpīgās vasaras dienas! Viens no vienkāršākajiem paņēmieniem, kā to izdarīt, ir saglabāt vasaras garšas un aromātus ziemai. Kā sagatavot uzglabāšanai ogas, augļus un dārzeņus, nemainot to garšu? Vai iespējams veidot krājumus bez sāls un cukura? Kā konservēt, nezaudējot produktu uzturvērtību, stāsta Rimi Labākai dzīvei veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.

6 veidi, kā sagatavot un uzglabāt baziliku ziemai 10.07.2019 15:54

Tik savdabīgs aromāts kā bazilikam nav nevienam citam garšaugam. Taču kā saglabāt bazilika neatkārtojamo aromātu un izmeklēto garšu ilgāku laiku- tā, lai arī rudenī un ziemas aukstumā būtu pieejams šis aromātiskais garšaugs? Lūk, četri dažādi veidi, kā to izdarīt.

Koka mucā skābēti gurķi 01.07.2019 19:57

Tradicionāli gurķus skābē ozolkoka muciņās, kas tiem piešķir īpašu garšu un aromātu. Mūsdienās gan vieglāk un lētāk iegūt savā īpašumā plastikāta muciņu, taču tādā gadījumā situāciju glābsiet, pievienojot gurķiem ozolkoka lapas.

Skābētas sālītas sēnes 14.11.2018 13:32

Šogad sēņu pilni meži. Nav pat jāzina īpašas sēņu vietas, lai pielasītu pilnu grozu. Izmantojiet to! Ziemā būs tik patīkami izņemt no pieliekamā vai pagraba burciņas ar sagatavotām sēnītēm. Starp citu, sēnes var arī ieskābēt lielākā traukā, ja pagadījies tā vairāk salasīt. Tas nav nedz grūti, nedz sarežģīti. Piedāvājam skābētu sālītu sēņu recepti.

Priežu vai egļu čiekuru ievārījums (sīrups) 06.11.2018 11:44

Ievārījums, kas gatavots no čiekuriem ir ne tikai garšīgs un neparasts, bet arī ārstniecisks. Tā iedarbīgums un efektivitāte nav mazāka, kā, piemēram, upenēm vai avenēm. Un pietiek kaut vai vienu reizi pagatavot šādu ievārījumu, lai jūs saprastu, ka jāgatavo vēl. Tomēr jāatceras, ka tā kā šis ievārījums ir ārstnieciska tā lietošana jāierobežo līdz maksimums 3 ēdamkarotēm dienā. Pateicoties augstajam fitoncīdu sastāvam tajā, kas ir dabīgie baktēriju ienaidnieki, čiekuru ievārījums stiprinās organisma aizsargspējas, paaugstinās imunitāti un būs neaizstājams bronhīta, klepus, saaukstēšanās, angīnas un smaganu saslimšanu gadījumos.

Baravikas ziemai 02.10.2018 20:08

Tā vien liekas, ka baraviku iebrukumi mūsu virtuvēs šoruden būs nebeidzami. Piedāvājam vēl dažas vienkāršas un laika gaitā pārbaudītas receptes, kā šīs vērtīgās un garšīgās sēnes uzglabāt ziemai.

5 interesantas un garšīgas aveņu ievārījumu receptes 31.08.2018 12:21

Nedaudz ievārījuma var pagatavot, kad vien rodas vēlēšanās. Galvenā priekšrocība ir tā, ka ir skaidri zināms, no kā tiek pagatavots ievārījums. Taču, ja vēlies ilgāk saglabāt vasaras garšu, tad vari paslēpt to burciņā. Piedāvājam 5 interesantas un garšīgas aveņu ievārījuma receptes. Ņemiet sezonas ogas, pievienojiet ievārījuma cukuru, apmaisiet un vāriet pāris minūtes. Nav nekā vienkāršāka par jaunā garduma pagatavošanu pasniegšanai pie pankūkām, siera, ruletēm.

Marinēti gurķi. 7 garšīgas receptes 25.08.2018 13:14

Piedāvājam garšīgas gurķu marinēšanas receptes. Derēs gan tiem, kas vēlas marinētos gurķus ēst pēc pāris stundām, gan tiem, kas gatavi gaidīt ilgāk, lai baudītu garšīgus, kraukšķīgus gurķīšus. Receptes konservatīviem marinētājiem un arī eksperimentētājiem.

Lai labi garšo!

Zirga spēriens - konservi ziemai 13.08.2018 15:47

Garšīgi salāti ziemā vienmēr ir atradums. Zirga spēriens ir salāti no manas mammas recepšu pūra. Bērnībā šī garduma nekad netrūka pagraba plauktos. Mamma vienmēr tos gatavoja lielā vairumā, jo tie garšoja ne tikai tētim un mums, bērniem, bet arī mūsu viesiem.

Eļļā marinēti sarkanie čili pipari ar ķiplokiem 27.07.2018 14:39

Lai gan recepte nav sarežģīta, tomēr svarīgi, lai čili ppari un ķiploks gatavošanas procesā nepiedegtu, tāpēc tam pastāvīgi jāseko. Rezultāts pārspēs gaidīto.

Mazsālīti gurķi ziemai 01.07.2018 12:04

Gribat baudīt mazsālītus gurķīšus ne tikai vasarā, bet arī ziemā? Tad pagatavojiet tos pēc Tavavirtuve.lv piedāvātās receptes. Gurķīši būs ļoti aromātiski un kraukšķīgi.

Mazsālīti gurķīši ar maizi ungāru gaumē 15.06.2018 17:32

Šis ir ļoti neparasts, bet garšīgs mazsālītu gurķīšu pagatavošanas paņēmiens. Pagatavot gurķus pēc šīs ungāru receptes ir ļoti vienkārši, taču jāņem vērā dažas nianses. Gatavi gurķi savas garšas īpašības saglabā aptuveni nedēļu.

Mazsālīti gurķīši 23.05.2018 19:57

Mazsālītu gurķīšu recepšu, protams, netrūkst, taču tavavirtuve.lv gardēžu komanda kā vienus no garšīgākajiem novērtējusi ēdienu baudītāja Mārča gatavotos. Tie nav ne par sāļu, ne par saldu, ir patīkami kraukšķīgi un varen gardi. Pie kam šī recepte noteikti patiks tiem, kas mitinās pilsētu dzīvokļos un kuriem nav pieejamas dažādu ogu lapas. Visērtāk gurķīšus gatavot vakarā, jo tad jau uz brokastu laiku varēsiet tos baudīt.

Mājās gatavots kečups bez konservantiem 21.03.2018 15:43

Šādi pagatavots kečups nesatur konservantus, līdz ar to ir daudz veselīgāks un arī garšīgāks, nekā veikalā pirktais.

Izcili gardas marinētas sēnes 23.10.2017 12:30

Šogad padevies izcils sēņu gads, diez vai izdodas salasīto uzreiz apēst. Konservējam! Starp citu, pēc šīs receptes var marinēt veikalā nopirktos šampinjonus. Tas noteikti sanāks lētāk, nekā pirkt gatavus.

Marinējam ziemai. Saldo gurķīšu recepte 07.10.2017 18:46

Šis marinēšanas paņēmiens patiks tiem, kam garšo nedaudz saldāki gurķīši.

9 dažādas sēņu receptes ziemai 03.10.2017 12:30

Sēnes ir vērtīgs uzturlīdzeklis. Tās satur daudz minerālvielu- fosforu un kālija sāļus, bet no mikroelementiem- cinku, varu, mangānu, jodu. Bez visām vērtīgajām īpašībām, kas sēnēm piemīt, tās vēl arī palīdz dažādot mūsu ēdienkarti.
Lai sēnes varētu saglabāt ziemai, tās jākonservē. Var sagatavot kaltētas, sālītas, marinētas sēnes, kā arī dažādus sēņu salātus, zupas un kaviāru.

Rudens laika konservējumi. 8 garšīgas receptes. 2.daļa 25.09.2017 12:02

Turpinām gatavot ziemai dažādus garšīgus un veselīgus salātus, konservus un biezeņus.

Baravikas ziemai. 3 gardas receptes 15.09.2017 17:54

Vai mežā jau bijāt? Mums sēņu braucienā negaidīti iegadījās tāda pasakaina vieta, kur vesels klājiens un pilni grozi tikai un vienīgi ar baravikām. Gatavojam ziemai!

Rudens laika konservējumi. 8 garšīgas receptes. 1.daļa 14.09.2017 12:25

Dārzos un arī mežos ienākušies dažādi rudens gardumi, kas tā vien prasās uz mūsu galda. Lai šo gardumu netrūktu arī ziemas aukstajos mēnešos, ķeramies pie konservēšanas.

Kizila sīrups 02.09.2017 11:47

Ja jums pieejami kizila auglīši, noteikti pagatavojiet neparasto un gardo kizila sīrupu. Tas noderēs ne tikai kā piedeva tējai aukstajos ziemas mēnešos, bet arī ārstnieciskais līdzeklis tiem, kas cieš no artrīta, mazasinības un dažādiem iekaisumiem, tajā skaitā saaukstēšanās un gripas.

Neparastais apelsīnu džems 01.09.2017 13:50

Tiešām neparasts, bet ļoti gards džems, kas lietojams ne tikai pankūkām un putrām, bet arī kā kičīga piedeva gaļas ēdieniem.

Dažādas garšīgas ogu un augļu marmelādes receptes ziemai 20.08.2017 18:46

Marmelāde no ievārījuma atšķiras ar biezāku konsistenci un ir īpašs gardums ziemā.

4 gurķošanās laika receptes jeb konservējam gurķus uzglabāšanai dzīvoklī 18.08.2017 17:41

Ja jau ik gadu gurķojamies, tad gurķojamies uz nebēdu! Bez tam šīs receptes pārliecinoši varu ieteikt visiem pilsētniekiem, kas ziemas krājumus uzglabā dzīvokļa virtuves pieliekamajā nevis lauku pagrabā. Izturēs!

Deviņas garšīgu un veselīgu ievārījumu receptes no vasaras ogām 26.07.2017 15:42

Lai ziemā netrūktu vitamīniem bagātu kārumu!

Piparmētru ievārījums. 2 interesantas recpetes 10.07.2017 10:40

Aromātisks, gards un atsvaidzinošs- tāds ir piparmētru ievārījums, kas lieti noderēs ziemas mēnešos. Varēsiet to pievienot tējai, desertu un mērcīšu pagatavošanai.

Sāļie konservi- supergaršīgi! 28.06.2017 16:11

Spundēsim vasaru burkās un pudelēs, mucās un toveros! Lai pēc tam drēgnajā rudenī un aukstajā ziemā kā džinu laistu to laukā, kas mums atgādinātu - bija taču saule, jūra un zibeņoti pērkona negaisi...Vienvārdsakot - konservēsim!

Ceriņu ziedu sīrups 26.05.2017 09:53

Ja vēlaties izbaudīt īpašas garšas sajūtas, iesaku pagatavot ceriņu ziedu sīrupu. Tas piešķirs izsmalcināti karalisku garšu gandrīz jebkuram desertam. Sevišķi labi sader kopā ar saldējumu.

Pikanti saldskābā plūmju mērce 16.09.2016 09:08

Šī mērce ir ideāla piedeva gaļas ēdieniem. To var gatavot vienai ēdienreizei, bet var arī savārīt vairāk un uzglabāt ledusskapī vai pagrabā vairākus mēnešus.

Receptes autors: tavavirtuve.lv

Ķirbju un burkānu ievārījums (2) 14.09.2016 09:18

Lai ziemai nebūtu jāgatavo tikai tradicionālie marinētie ķirbji, piedāvājam savārīt ķirbju un burkānu ievārījumu, kas noderēs gan kā piedeva pie gaļas ēdieniem, gan pildījumam kūkās. Tas būs ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs.

Brūkleņu čatnijs 13.09.2016 11:12

Brūkleņu čatnijs- lieliska piedeva gaļas ēdieniem.

Plūmju pastila 05.08.2016 13:50

Šādi pagatavota pastila atgādina kaut ko līdzīgu marmelādei, taču tā ir maigāka un gaisīgāka. Ļoti labi garšo kopā ar auzu cepumiem un sieru. Var uzglabāt ledusskapī, ietītu pārtikas plēvē vai pergamenta papīrā.

Konservējam! 11 lieliskas receptes ziemas krājumiem 26.07.2016 11:44

Mājās pagatavotajam ēdienam ir pilnīgi cita, brīnišķīga garša. Ja jums liekas, ka ir sarežģīti gatavot, pamēģiniet to pirmo reizi izdarīt. Jūs iztērēsiet ne vairāk laika kā pagatavojot vakariņas. Piedāvājam dažādas receptes ziemas krājumiem- gardas mērces, salātus ikdienas un svētku maltītēm.

Konservējam dārzeņus un garšaugus. 7 dažādas receptes 14.07.2016 12:32

Vai tas nebūtu jauki, ja mēs varētu vasaru ielikt mazā burciņā un tā uzglabāt? Patiesībā tā arī varam izdarīt. Ja jums nav sava dārziņa, nopērciet veikalā šī gada pirmās ražas dārzeņus, kamēr tie vēl ir lēti un labi, un pagatavojiet paši savus konservētos dārzeņus. Gluži tāpat, kā tas tika darīts agrākos laikos. Sarežģīti? Nē! Vienkārši izpildiet receptē sniegtos norādījumus un drīz vien jūsu ledusskapis būs piepildīts ar pašu gatavotiem konservētiem dārzeņiem, kurus vēlāk varēsiet pasniegt pie dažādiem ēdieniem, sākot no putna gaļas līdz pat zivīm.

Zemeņu un čili ievārījums 07.06.2016 10:08

Sarkanie čili pipari labi sader ar zemenēm, piešķirot ievārījumam pikantuma dzirksti un padarot to par brīnišķīgu piedevu dažādiem ēdieniem.

Skābētas nātres ar burkāniem un āboliem 09.05.2016 18:32

Skābēt var ne tikai kāpostus, bet arī nātres. Tikai atcerieties, ka tās nevajadzētu lasīt lielceļu tuvumā vai vietās, kur ir dzīva auto kustība. Ja vēlaties iegūt ne tikai veselībai nekaitīgu, bet arī vērtīgu un ārstniecisku produktu, nātres lasiet tālu no pilsētām- laukos, dārzos un pļavās. Turklāt varat tās ne tikai skābēt, bet arī sasaldēt- tad jums ziemā vienmēr būs lieliska piedeva jūsu ēdieniem.

Kā marinēt ingveru mājas apstākļos 06.10.2015 15:23

Šī recepte dāvās jums japāņu virtuves garšas nianses, kas tik ļoti iecienītas suši restorānos. Vienīgā atšķirība- krāsa. Mājas apstākļos marinēts ingvers būs krēmīgā nokrāsā. Kaut gan neliela kulināra viltībiņa- bietes šķēlīte, kas pievienota marinādei, piešķirs arī tik pierasto sarkanīgo nokrāsu.

Uzglabāt marinētu ingveru ledusskapī var vairākus mēnešus.

2 brīnišķīgas brūkleņu receptes taviem ziemas krājumiem 02.09.2015 13:49

Tāāādas brūkleņu vietas kā šogad Alūksnes pusē es nekad savā mūžā nebiju redzējusi... Vāram tradicionālo brūkleņu ievārījumu ar āboliem un gatavojam brūkleņu čatniju, kas ir ļoti pikanta, taču izcila piedeva dažādiem gaļas, zivju un dārzeņu ēdieniem. Daba šogad patiesi mūs bagātīgi lutina un nemitīgi pārsteidz, taču šīm receptēm jau ir atvasaras garša un smarža.

Nākamā lapa