Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0


Zemeņu un čili ievārījums

Sarkanie čili pipari labi sader ar zemenēm, piešķirot ievārījumam pikantuma dzirksti un padarot to par brīnišķīgu piedevu dažādiem ēdieniem.

Nepieciešams:

3 kg g zemeņu,
1 kg želejas cukura,
2 ēdamkarotes citrona sulas
2 sarkanās čili pipara pākstis.

Pagatavošana:

1. Zemenes notīra un noskalo. Čili piparus iztīra no sēklām un sasmalcina.

2. 400 g zemeņu kopā ar sasmalcinātajiem pipariem liek virtuves kombainā un sablendē.

3. Sablendētajai masai pievieno pārējās zemenes, pārber ar cukuru, samaisa un atstāj uz 10 minūtēm pastāvēt.

4. Sagatavoto masu uz straujas uguns vāra 4 minūtes (no vārīšanās sākuma).

5. Ievārījumu vēl karstu pilda burciņās, aizvāko un burciņas uz brīdi noliek pastāvēt ar vāciņiem uz leju.

Lai labi garšo!