Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Izsludināta pieteikšanās trešajai LLMC Vasaras skolai Error?!

Redakcija
Redakcija

Izsludināta pieteikšanās trešajai LLMC Vasaras skolai Error?!
Foto: Adam Broomberg & Oliver Chanarin. Bouffon. 2015

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs izsludina pieteikšanos trešajai Vasaras skolai Error?! Ruckas muižā, Cēsīs, kas norisināsies no 11.-16. jūnijam. Tajā aicināti piedalīties mākslinieki, mākslas kritiķi, kuratori, mākslas un citu jomu teorētiķi un kultūras projektu vadītāji.

2016. gada Vasaras skola Error?! pievēršas maldīšanās nozīmei domāšanā un mākslā. Starp apskatītajām tēmām ir lēnums kā apzināta stratēģija kino un laikmetīgajā mākslā; absurds un nonsenss literārās un vizuālās mākslas praksēs; muļķošanās kā stratēģija – kā pretošanās un kritika; kā atbrīvošanās no iemācītiem redzēšanas un pieredzēšanas veidiem.

Konstatējot, ka vairumā Eiropas valodu vārdam „kļūda” ar nozīmi “maldīšanās” (latīņu errorem: maldīšanās, klaiņošana, līkumošana, šaubas un nedrošība) ir daudz senāka vēsture nekā jēdzienam „kļūda” ar nozīmi “neveiksme, neizdošanās”, LLMC Vasaras skola, pārskata maldīšanās atšķirīgās nozīmes radošajos procesos un cer sniegt savu pienesumu kļūdīšanās labās reputācijas atjaunošanai, pievēršoties tādiem jautājumiem kā: Kāda ir kļūdīšanās un maldīšanās loma jaunu zināšanu un pieredžu gūšanā? Kā kļūdas izgaismo sistēmas un struktūras, uz kurām paļaujamies? Vai maldīšanās un nejaušības var kļūt par apzinātu praksi?

Lekcijas un darbnīcas vadīs mākslinieki, kuratori un teorētiķi – viņu vidū mākslinieks, rakstnieks un kritiķis Travis Jeppesen (ASV/ UK), māksliniece Laura Prikule (LV), kurators un mākslas kritiķis Paul Clinton (UK), mākslinieks un kurators Kaspars Groševs (LV), kurators un rakstnieks Valentinas Klimašauskas (LT), kino teorētiķe Elīna Reitere (DE/LV), kino teorētiķe Rosa Bartosi (GR/DE), publicists Haralds Matulis (LV), mākslas kritiķis un semiotiķis Indrek Grigor (EE).

Programmas kuratori: Zane Zajančauska, Valts Miķelsons, Inga Lāce un Andra Silapētere.

LLMC Vasaras skola piedāvā alternatīvu ierastajiem izglītības procesiem, izvēršot tēmas, kas ir ārpus akadēmiskās izglītības interešu loka, piedāvājot dalībniekiem kļūt par aktīviem procesa dalībniekiem, ne tikai pasīviem klausītājiem. Vasaras skola ir starpdisciplināra un teorētiski-praktiska, šī gada tēmai pievēršoties caur tekstu lasīšanu, pārlasīšanu un apspriešanu, rakstīšanas meistarklasēm vai vizuālu piezīmju un domāšanas darbnīcām.

Programma notiks angļu valodā. Dalība LLMC Vasaras skolā ir bez maksas, taču dalībniekiem jāsedz uzturēšanās izmaksas 100 eiro apmērā (iekļautas naktsmītnes un 3 ēdienreizes dienā).

Pieteikšanās:
Vasaras skolai var pieteikties dalībnieki atsūtot angļu valodā:
1. Aizpildītu pieteikuma anketu, kas atrodama LLMC mājas lapā, www.lcca.lv
2. CV
3. Motivācijas vēstuli
4. Papildus iespējams pievienot savu radošo darbu portfolio, publikācijas utml.

Pieteikšanās termiņš: 16. maijs, norādītos dokumentus sūtot uz adresi: lccasummerschool@gmail.com.

Vasaras skola Error?! tiek organizēta LLMC izglītības programmas ietvaros. Šīs programmas pamatā ir aktuālu laikmetīgās mākslas norišu iepazīšana lekciju, sarunu, darbnīcu un citu diskursīvu notikumu formātā, ar mērķi stiprināt neformālās izglītības, kritiskās domāšanas un diskusijas attīstību Latvijas mākslas vidē. Viena no redzamākajām programmas aktivitātēm ir mākslas lasīšanas darbnīcu cikla „LLMC Vakarskola”, kas pievēršas laikmetīgās mākslas jautājumiem caur nozīmīgu teorētiķu tekstu lasīšanas pieredzi.

Projektu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Cēsu novada pašvaldība, Eiropas Savienības programma "Creative Europe".