Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Otrajā adventē iedzīvotājus aicina apmeklēt koncertus un festivālu “Ziemassvētku egļu ceļš”

Redakcija
Redakcija

Sagaidot otro adventi, iedzīvotāji aicināti apmeklēt koncertus Rīgas dievnamos, kultūras centros un koncertzālēs, piedalīties dāvanu veidošanas radošajās darbnīcās, kā arī apskatīt vides objektu festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš” mākslas darbus pilsētvidē.

Akcentējot leģendu par pirmo rotāto Ziemassvētku eglīti Rīgā, 6. decembrī, plkst. 17.00 Rīgas vicemērs Andris Ameriks Rātslaukumā atklās vides mākslas objektu “Egle” un iedegs vienu no galvaspilsētas centrālajām svētku eglēm. Līdz ar “Egles” atklāšanu sāksies arī 8. vides objektu festivāls “Ziemassvētku egļu ceļš”, kas būs apskatāms no 8. decembra līdz 14. janvārim. Šogad festivālā būs apskatāmi profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidoti vides objekti, kopskaitā 41 mākslas darbs – “Ziemassvētku egle”, kas apmeklētājus pārsteigs ar neierastām formām un to īstenošanā pielietoto materiālu daudzveidību. Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan šogad tapuši jauni vides objekti, gan iepriekšējo gadu labākie un iedzīvotāju iemīļotie mākslas darbi.

Ieskandinot otro adventi, 7. decembrī Rīgas Sv. Pētera baznīcā notiks starptautiskā vokālistu konkursa “Riga simphony 2017” atklāšanas koncerts, bet 8. decembrī būs pirmais koncerts festivāla “Eiropas Ziemassvētki” koncertciklā.

Neparasts koncerts būs 9. decembrī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā, kur populārākās Ziemassvētku melodijas skanēs orķestra izpildījumā, tajā vienkopus spēlēs ap simts tubistu un eifonistu no visas Latvijas. Savukārt kultūras centrā “Imanta” šajā dienā varēs dzirdēt vīru kora “Absolventi” uzstāšanos kopā ar solistiem, bet Rīgas Anglikāņu Sv. Pestītāja baznīcā klausītāji gaidīti koncertā “Mēnesstīgas”.

Adventa laikā turpināsies koncerti Rīgas baznīcās koncertciklā “Adventa mūzikas svētki Rīgā”, kur 10. decembrī Latvijas Apvienotajā metodistu baznīcā muzicēs Anta Enģele, bet Rīgas Sv. Antona Romas baznīcā uzstāsies Silvija Silava.

Svētku sajūtu varēs rast arī koncertā “Adventa gaismā”, kas notiks Rīgas Latviešu biedrības namā. Klausītāji gaidīti arī kultūras centrā “Mazā ģilde”, kur izskanēs koncerts “Gaismas ceļš”. Otrās adventes koncerts Džoakīno Rosini “Petite Messe Solennelle” skanēs Rīgas Sv. Pētera baznīcā, bet Rīgas Jēzus Ev. lut. baznīcā Elijas ielā iedzīvotāji varēs dzirdēt kora mūzikas un orķestra koncertu. Adventes koncerts “Brīnumu laiks” klausītājus priecēs Rīgas Sv. Ģertrūdes baznīcā ar ģitāristu un vokālās grupas uzstāšanos.

Ģimenes kopā ar bērniem gaidītas Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” Latvijas Leļļu teātra izrādē “Koko un Riko. Piedzīvojums ziemā”, kā arī kultūras centrā “Ritums”, kas Ieriķu ielā 43A aicina apmeklēt 14 radošās darbnīcas, kurās varēs pagatavot dāvanu gaidāmajiem svētkiem. Radošās darbnīcas darbosies arī Rīgas Porcelāna muzejā un Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā. Svētku noskaņās veidota arī izstāde muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”.

Adventa un Ziemassvētku pasākumus Rīgā atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Pasākumu programma atrodama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv, bet drukātā veidā tā pieejama tūrisma informācijas centros, Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālēs un pasākumu norises vietās.