Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


Kuratores Kristiānas Kārkliņas priekšlasījums laikmetīgās tēlniecības izstādē “Miesa” Kalnciema kvartālā

Redakcija
Redakcija

Kuratores Kristiānas Kārkliņas priekšlasījums laikmetīgās tēlniecības izstādē “Miesa” Kalnciema kvartālā
Ieva Saulīte. Superjūtīgs. Audums, polaroīda fotogrāfijas. 2009.

2018. gada 15. jūnijā plkst. 19.00 Kalnciema kvartāla galerijā izstādē "Miesa" ar priekšlasījumu par laikmetīgo tēlniecību, tās izstādīšanu galerijās un pilsētvidē un tēlniecības kuratora darba specifiku vēstīs kuratore un “Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2016” direktore Kristiāna Kārkliņa.

Līdz 2018. gada 22. jūnijam Kalnciema kvartāla galerijā norisinās izstāde “Miesa”, kas ir veltīta aktuālajiem procesiem tēlniecībā Latvijā. Izstādē ir skatāmi Gundegas Evelones, Egona Peršēvica, Paula Pudža un Ievas Saulītes darbi, kas dažādos veidos izmanto vienu no klasiskajiem tēlniecības elementiem – figūru, darbojoties sasaistē ar tēlniecības klasiskajiem marķieriem, proti, apaļskulptūru un ar tēlu traktējumu, kurā būtisks ir realitātes komponents, taču no otras puses, tiek izmantojot materiālus, inscinējot sižetus un attīstot tēlainību, kas ļauj rezultātu ierindot mūsdienu mākslas kategorijā.

Ar nolūku paplašināt zināšanas par mākslas aktualitātēm un ļaut ieraudzīt tās mūsdienu mākslas vispārējā kontekstā gan lokāli, gan starptautiski, 2018. gada 15. jūnijā pl. 19.00 Kalnciema kvartāla galerijā ar priekšlasījumu uzstāsies kuratore Kristiāna Kārkliņa. Viņa ir studējusi mākslas vēsturi un teoriju Latvijas Mākslas akadēmijā un stažējusies “SOMArts” mākslas centrā un “The McLoughlin” galerijā ASV. Atgriežoties Latvijā, Kristiāna pievienojās laikmetīgās tēlniecības un instalācijas mākslas festivāla “Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2016” komandai kā festivāla direktore. Līdzās darbam pie nākamā festivāla, Kristiāna konsultē jaunos radošo industriju uzņēmējus un jaunu ideju autorus Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatorā un veido programmu topošajai “VV Foundation” mākslinieku rezidencei Pāvilostā. Stāsta laikā Kristiāna iepazīstinās ar savu pieredzi, strādājot ar tēlniecības mediju gan Latvijā, gan ASV un dos ieskatu darba specifikā, strādājot ar laikmetīgo tēlniecību galerijā un pilsētvidē.
Pasākums notiks latviešu valodā.
Ieeja pasākumā bez maksas un iepriekšējas reģistrācijas.

Izstāde un priekšlasījums norisinās Kalnciema kvartāla galerijas 2018. gada izstāžu programmā “Iepazīsti Latvijas mākslas vērtības”. Programmu finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome.