Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


19. maijā peldošajā mākslas centrā “NOASS” atklās Kristapa Epnera personālizstādi “Vingrinājumi”

Redakcija
Redakcija

19. maijā peldošajā mākslas centrā “NOASS” atklās Kristapa Epnera personālizstādi “Vingrinājumi”
Publicitātes foto

Kristaps Epners pazīstams kā mākslinieks un grafiskais dizainers, ieguvis maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās Komunikācijas nodaļā, kopš 1996.gada piedalījies izstādēs gan Latvijā, gan ārzemēs. Saņēmis vairākus apbalvojumus par grafisko dizainu un video, piemēram, “France – Baltic Video Art Festivāla balvu” 1993. gadā, kā arī divreiz (2006. un 2011. gadā) “Latvian Art Directors Club Adwards” balvu. Viens no mākslinieka zināmākajiem darbiem, pie kura viņš turpina strādāt jau ceturto gadu, ir “Skrējiens”. Tajā dažādās izteiksmes formās tiek iemūžināts mākslinieka skriešanas rituāla laikā piedzīvotais.

Izstādē “Vingrinājumi”, kas no 20. maija apskatāma peldošajā mākslas centrā “NOASS”, mākslinieka Kristapa Epnera interešu laukā ir cilvēka – topoša profesionāla vingrotāja – ķermeņa kustību studijas, kā arī savdabīgā vide un rīki, kas veido vingrotāja ikdienu. Vingrošanas zālē valda īpaša gaisotne un attiecības starp treneriem un audzēkņiem, kurās jaušama ne tikai nerakstīta vienošanās un uzvedības kodekss, bet arī kolektīvā ģimenes apziņa, kas mijiedarbojas ar izteikti koncentrējušos indivīdu. Vingrinoties par atskaites punktu pieņemts tikai viens un pilnīgs pareizi izpildītas kustības kanons. Stundām, dienām, mēnešiem un pat gadiem tiek atkārtoti tie paši pamatkustību elementi, neatlaidīgi pūloties sasniegt ideālu.

Vingrinājumos laiks vietām palēninās, vietām sastingst, vingrotāja ķermenim kustībā, izpildot šķietami vienādas darbības. Vingrošanas zāle ir vingrotāju templis, bet piepūles, disciplīnas un bezgalīgo mēģinājumu absolūtais mērķis – maksimāli tīri izpildīta kustības figūra. Cikliskās darbības tiecas sasniegt iespējami taisnu līniju.

Izstāde “Vingrinājumi” peldošajā mākslas centrā “NOASS” (Rīga, AB dambis 2) apskatāma no 20.maija līdz 24.jūlijam. Izstāžu zāles darba laiks no otrdienas līdz svētdienai: plkst. 11:00 – 19:00.

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Rīgas Vingrošanas skola, AS “RERE grupa”, VFS Films, kim?, VPT Grupa.