Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:366, Did:0, useCase: 3


MVT Vasaras mājas izstāžu sēriju turpina mākslinieks Gints Gabrāns (+VIDEO)

Redakcija
Redakcija

MVT Vasaras mājas izstāžu sēriju turpina mākslinieks Gints Gabrāns (+VIDEO)
Gints Gabrāns

Projekta #Blumbergs. Bezgalība trešā izstāde vēstīs par mākslu kā mutāciju, kas veido izmaiņas kultūrā. Ar virsrakstu Ēdiens: 2050 nākamā Vasaras mājas izstāde turpina mākslinieka Ginta Gabrāna darbu sēriju Food un balansē uz sociāla farsa robežas. Risinot utopiskās cilvēka ķermeņa attīstības vīziju, darba naratīvs vēstī par pasaules pārapdzīvotību un pārtikas patēriņa problemātiku.

Pēc izstādes kuratores Ingas Šteimanes vārdiem, saikne starp Blumbergu un Gabrānu veidojas scenogrāfiskā aspektā – šī joma ir abu mākslinieku vienojošs elements, savukārt darbs Ēdiens: 2050 skatītāju uzrunā tieši atraktivitātes un teatrāluma aspektā. Pats mākslinieks skaidro, ka plašākā skatījumā darbs ir par dzīvi un nāvi - par enerģijas nonākšanu uz planētas un nāves klātesamību visa dzīvā kontekstā.

Izstādes Ēdiens: 2050 atklāšana notiks š.g. 14. jūlijā plkst. 18:00 fonda “Mākslai vajag telpu” Vasaras mājā, Kalnciema ielā 36/ 38. Savukārt 21. jūlijā, plkst. 18:00 ikviens interesents ir aicināts tikties ar mākslinieku autorvakara laikā.

Projekta kuratores Ingas Šteimanes komentārs un intervija ar mākslinieku Gintu Gabrānu:

Atgādinām, ka līdz š.g. 10. jūlijam MVT Vasaras mājā apskatāma talantīgā fotogrāfa Anša Starka personālizstāde “Pāri.” Tajā aplūkojami mākslinieka Ilmāra Blumberga portreti, kas savā ziņā skatāmi „kā allaž atvērtie, elektrizētie un režisētie Blumberga personības pieminekļi“. Izņemot vienu, līdz šim tie nav bijuši publicēti. Mākslinieka autorvakars norisināsies š.g. 7. jūlijā plkst. 18:00.

Tāpat, katru sestdienu no plkst. 11:00 līdz plkst. 14:00 Vasaras mājā bērni ir aicināti piedalīties izdevniecības “Liels un mazs” BIKIBUKA radošajās darbnīcas kopā ar mākslinieci Ūnu Laukmani. Tajās bērni izstāžu sērijas piedāvāto žanru un tehniku iespējas tālāk risinās mazu dzejas bilžu grāmatiņu formātā, iepazīstot gan mākslinieka Ilmāra Blumberga mākslas darbus, gan Vasaras mājas projekta #Blumbergs. Bezgalība autoru izstādes un mākslinieku dažādos rokrakstus.

Ieeja visos pasākumos ir bez maksas.
Izstādes darba laiks:
P, O, T, P - 12:00 – 20:00 / C – 12:00 – 22:00 / S – 10:00 – 20:00 / Sv – 10:00 – 18:00

Vasaras Māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošām darbnīcām. Šogad Vasaras mājā, norisināsies sešu izstāžu sērija #Blumbergs. Bezgalība. Izstādē piedalās tādi mākslinieki kā Miķelis Fišers, Ansis Starks, Gints Gabrāns, Voldemārs Johansons, Sabīne Vernere un Andrejs Strokins.

Projektu atbalsta: Rīgas dome, Valsts kultūrkapitāla fonds, viesnīca “Promenade Hotel”, Ascendum biedrība, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, Index cafe, VEF Riga, JCDecaux.

Fonds Mākslai vajag telpu izsaka pateicību Vasaras mājas izveidē:
Dinai un Jānim Zuzāniem, Jeļenai Pankevičai, Ivaram Kesenfeldam, Aijai Simsonei un arhitektu birojam “2727”.