Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


“Valmieras puikas” Valmieras teātrī – pirmizrāde martā

Redakcija
Redakcija

Uzsākta biļešu tirdzniecība uz Valmieras teātra marta repertuāra izrādēm. 14. martā teātra pagaidu mājvietā KURTUVE pirmizrādi piedzīvos pēc Pāvila Rozīša romāna motīviem veidotais stāsts VALMIERAS PUIKAS Jāņa Znotiņa režijā. Šis ir stāsts par cilvēkiem, kuru dzīves mainīja kāds milzīgs notikums, kas ietekmēja ne vien Valmieras un Latvijas, bet visas pasaules vēsturi.

Skolās, universitātēs un cietumos – vietās, kur vienkopus pulcējas jauni, gudri un karsti prāti, pamazām briest 1905. gada revolūcija. Valmierā Oša privātā zēnu proģimnāzija ir viens no šādiem perēkļiem, un tajā mācās pusaudži, kas ne vien cīnās par meiteņu uzmanību, risina attiecības ar labajiem un sliktajiem skolotājiem un cits ar citu, bet slēpj arī aizliegtu literatūru, apmeklē slepenas meža sapulces un sapņo gāzt valdošo varu.

Valmierā ierodas jauna skolotāja Rita Grava, viņai jāspēj sevi pierādīt gan nevaldāmajiem skolēniem, gan pārējiem skolotājiem. Pamazām viņas acīm paveras jauna, slepena pasaule, par kuras esamību Rita iepriekš pat nenojauta.
Izrādes radošajā ansamblī arī dramaturģe Ance Muižniece, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, scenogrāfe Pamela Butāne, horeogrāfe Agate Bankava, muzikālo noformējumu veidojis Rihards Zeļeznevs.

Lomās: Aksels Aizkalns, Aigars Apinis, Anna Nele Āboliņa, Ieva Estere Barkāne, Rūdis Bīviņš, Gerda Embure, Kārlis Freimanis, Eduards Johansons, Oskars Moore, Klinta Reinholde, Sandis Runge, Krišjānis Strods.

Vēl marta repertuārā izrādes “One Hundred”, “Paolo un Frančeska”, “Konsuela Sent-Ekziperī”, “Atraitnes dēls”, “Es arī te, kas man ir jādara”, “Daliņš”, “Manas domas grib ar mani parunāt”, “Jāzeps un viņa brāļi”, “Nelabie. Pēc Dostojevska”.
Ar pilnu marta repertuāru var iepazīties un biļetes iegādāties valmierasteatris.lv un visās “Biļešu paradīze” kasēs.