Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:354, Did:0, useCase: 3


Valmieras teātris atzīmē simtgadi un sumina aizvadītās sezonas labākos māksliniekus

Redakcija
Redakcija

30. novembrī ar muzikālu uzvedumu ONE HUNDRED jeb VIENS SIMTS Valmieras teātra saime atzīmēja simtgadi, suminot arī aizvadītās sezonas labākos māksliniekus. Šogad gada aktierus noteica kolēģu balsojumā, savukārt sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu skatītāji ar savām balsīm noteica gada izrādi.

Iestudējums ONE HUNDRED ir muzikāla dāvana Valmieras teātrim simtgadē, daloties atmiņās, kas Valmieras teātra skatuves dēļos iesūkušās neatgriezeniski. Par to kā dzīve rit, kā māksla dīgst un sviedri līst.

Pēc iestudējuma sekoja balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tika sumināti gada mākslinieki un izrāde. Īpašs paldies teikts arī Valmieras teātra senioriem, kas ilgus gadus veltījuši darbam teātrī kā uz skatuves, tā aiz tās.

Šogad kolēģu balsojumā lemts, ka “Gada aktrise” titulu par darbu aizvadītajā sezonā ir pelnījušas Ieva Estere Barkāne (“Nelabie. Pēc Dostojevska”, “Koens.Atāls.Kurtuve”, “Vārds”, “Paolo un Frančeska”) un Diāna Krista Stafecka (“Rinda”, “SIA Ģimenes romāns”, “Koens.Atāls.Kurtuve”, “Sēras piestāv Elektrai”). Savukārt kungu kategorijā “Gada aktieris” balvu saņēma Aksels Aizkalns (“Nelabie. Pēc Dostojevska”, “Koens.Atāls.Kurtuve”, “Sēras piestāv Elektrai”) un Sandis Runge (“Nelabie. Pēc Dostojevska”, “Vārds”, “Paolo un Frančeska”, “Kad mēs mostamies”).

Kategorijā “Gada izrāde”, ko noteica Valmieras teātra skatītāji, balsojuma rezultāti sakrīt ar “Spēlmaņu nakts” žūriju un pārliecinoši par aizvadītās sezonas labāko atzīta izrāde “Nelabie. Pēc Dostojevska” Elmāra Seņkova režijā.
Gada tehniskā darbinieka balva šogad piešķirta uzvedumu daļas direktoram Guntaram Grāvelsiņam.

Īpašs paldies par atbalstu laureātu sveikšanā teātra draugiem un atbalstītājiem – Borisa un Ināras Teterevu fondam, Valmieras novada pašvaldībai, Valmiermuižas alus darītavai, restorāniem “Akustika” un “Rātes vārti”, ceptuvei “Kēkss”, “Food Union” zīmolam “Valmiera”, uzņēmumam “Eirovīns”, grāmatnīcai “Zvaigzne ABC”, izdevniecībai "Latvijas Mediji", Bioderma Latvija, SPA salonam “Līga”, ziedu salonam “Vētras”, uzņēmumam “Latvia Timber International” un Valmieras Olimpiskajam centram.