Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 3


"Boršč naš!"– Krievijas prezidenta uzsaukums tautai 2024. gadu sagaidot!

Borščs ir viena no bērnības garšām un negaršām, jo biešu zupa bērniem bieži vai nu ļoti garšo vai nu tiek ielikta neēdamo maltīšu sarakstā.

Šim ēdienam, izrādās, ir nozīme arī 24. februāra notikumu kontekstā, jo Krievijas propoganda savos ideju izvirdumos pat boršču ir nosaukuši kā vienu no iemesliem Krievijas uzbrukumam Ukrainai. Jo ukraiņi, raugi, mēģinot piesavināties boršča recepti.

Zinot, ka šī varētu būt vienīgā lieta, kur ukraiņi gatavi Krievijai piekāpties vai vismaz ļaut justies kā uzvarētājiem, piedāvājam versiju, ka tieši borščs vai BORŠČ NAŠ (Борщ наш - borščs ir mūsu) KRIM NAŠ vietā, Kremlī varētu tikt paziņots kā Krievijas galvenais kara ieguvums pēc agresora armijas izdzīšanas no Krimas, Donbasa un vēlāk arī Piedņestras, Kaļiņingradas, Aizkaukāza un citām dažādos laikos okupētām teritorijām.

Ukrainas tautai un tās sabiedrotajiem spēku un izturību vēlot, aicinām šodien pagatavot boršču un piedāvājam vienu no daudzajiem ēdiena recepšu variantiem, nepretendējot uz receptes oriģinalitāti vai valsts piederības apliecinājumu.

Nepieciešams:

1 kg cūkgaļas ar kaulu,
2 burkāni,
5 kartupeļi,
1 sīpols,
2 ķiploku daiviņas,
600 g vārītu sarkano biešu,
sāls,
1 liela lauru lapa,
8 melno piparu graudi,
8 smaržīgo piparu graudi,
zaļie lociņi,
skābs krējums.

Pagatavošana:

1. Katlā liek gaļu, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno lauru lapu, melnos un smaržīgos piparu graudiņus, un liek vārīties.

2. Kad zupa pusstundu vārījusies, tai pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiplokus un uz sakņu rīves sarīvētus burkānus,

3. Kad gaļa gandrīz mīksta, zupā liek gabaliņos sagrieztus kartupeļus un pēc garšas pievieno sāli..

4. Kad visas zupas sastāvdaļas izvārījušās mīkstas, katlu noņem no uguns un zupā iemaisa sarīvētas vārītas bietes. Lai zupa nezaudētu sarkano krāsu, bietes vārīt nevajag .

5. Zupu pasniedz ar skābu krējumu un zaļajiem lociņiem.

Labu apetīti!