Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0



Dadžu lapas salātos un zupā

Vasaras pie mums īsas, tāpēc jāpaspēj uzņemt vitamīni garajam rudens un ziemas periodam. Svaigā veidā šobrīd pļavās atrodami augi, ko ne katrs pazīst kā ēdamus un pat ārstnieciskus. Piemēram, dadžu lapu zupa ieteicama kuņģa čūlas ārstēšanai, akmeņu izvadīšanai no urīnpūšļa, kā arī cukura diabēta slimniekiem.

Dadža lapu salāti

Nepieciešams

150g. dadža lapu,
30 g. mārrutku,
50 g. lociņu,
krējums un sāls pēc vajadzības.

Pagatavošana:

Dadža lapas nomazgā, uz pāris minūtēm iemērc verdošā ūdenī, tad ļauj apžūt un sasmalcina. Pievieno sasmalcinātus lociņus un sarīvētus mārrutkus. Uzber sāli, pievieno krējumu un samaisa.

Dadža lapu zupa

Nepieciešams:

250 g. dadža lapu,
80 g. sīpolu,
150 g. jauno kartupeļu,
125 g. rīsu,
20 g. sviesta,
sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

Kartupeļus un rīsus vāra, kamēr tie gatavi; sīpolus apcep un pevieno zupai. 15 min. pirms gatavības pieliek sasmalcinātas dadža lapas. Ja vēlaties, zupu var sablenderēt.

Lai labi garšo!