Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Puravu un zaķkāpostu uzkoda

Ja piederat pie tiem, kam patīk sēņot jeb vienkārši pastaigāties pa mežu, nepaejiet garām zaķkāpostiem jeb zaķskābenēm. Tās lieliski noderēs jūsu virtuvē. Pievienojiet zaķskāpostus salātiem, uzkodām vai sautējumiem un jūs iegūsiet jaunas garšu nianses un, protams, kārtīgu dabīgu vitamīnu devu.

Nepieciešams:

1 purava kāts (bez lapām),
1 ēdamkarote sviesta,
sauja zaķskābeņu,
5 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu,
1 ēdamkarote sezama sēkliņu,
sāls.

Mērcei:

1 olas dzeltenums,
1 tējkarote olīveļļas,
šķipsniņa maltu melno piparu,
1 ēdamkarote sausā baltā vīna,
1 tējkarote svaigi spiestas citrona sulas,
1 tējkarote brūnā cukura (var aizvietot ar balto cukuru).

Pagatavošana:

1. Puravu sagriež apmēram 5 cm garos gabaliņos, liek pannā sakarsētā sviestā un pcep no visām pusēm zeltainu, tad pievieno sāli, nedaudz ūdens, pannai uzliek vāku un sautē gatavus (mīkstus).

3. Gatavo mērci: olas dzeltenumu kopā ar pipariem kārtīgi sakuļ, pievieno olīveļļu, citrona sulu, cukuru, vīnu un vēlreiz visu sakuļ viendabīgā masā.

4. Sautētos puravus liek šķīvī, pārlej ar olas dzeltenuma mērci un pārkaisa ar sezama sēkliņām, saulespuķu sēkliņām, zaķskābenēm.

Labu apetīti!

Ieskaties! Noderīgi!

Populārā blogere un veselīga dzīves veida piekritēja Ilze Lipska savā jaunākajā grāmatā ''Zaļās receptes'', ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC, mudina ikvienu savā ēdienkartē ieviest vairāk dārzeņu un zaļumu.

Nezāles, dārzeņu laksti un ziedi ir 100% vitamīnu un minerālvielu lādiņš un brīnišķīgs enerģijas avots mūsu organismam.
Šī grāmata ir par zaļumiem un pamošanos no ziemas miega. Tajā piedāvātas oriģinālu ēdienu receptes un sniegti padomi, kā mājas apstākļos pareizi diedzēt dīgstus, kā un kādas nezāles ievākt agri pavasarī, kurus lakstus un ziedus izvēlēties ēšanai.