Soļanka- zupa ar vēsturi

Drukāt

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Soļanka- zupa ar vēsturi

Nepieciešams:

500 - 700 g liesa liellopa gaļa ar kauliņu,
250 - 300 g pusžāvēta desa,
250 - 300 g žāvēts cūkgaļas šķiņķis,
4 - 6 kartupeļi,
3 - 4 burkāni,
3 - 4 marinēti gurķi,
1 liels sīpols,
2- 3 ķiploka daiviņas,
tomātu pasta vai mērce,
sāls,
pipari,
lauru lapa,
eļļa cepšanai.

Pa­ga­ta­vo­ša­na:

1. Liellopa gaļu novāra, sagriež nelielos gabaliņos un liek atpakaļ buljonā.

2. Pannā sakarsētā eļļā apcep sarīvētus burkānus, sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztu žāvēto desu un gaļu.

3. Kartupeļus sagriež gabaliņos.

4. Visas sastāvdaļas liek karstajā buljonā, pievieno tomātu pastu (mērci), melnos graudu piparus, sāli un lauru lapu. Vāra gatavu. Pasniedz ar olīvām, citrona šķēlītēm un skābo krējumu.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,