Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Soļanka – zupa ar vēsturi 06.11.2019 15:46

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Cūkgaļa ar austersēnēm vīna mērcē 02.11.2019 08:22

Arī vienkāršu cūkgaļu var pārvērst delikatesē. Pievienojam tai austersēnes, balto sieru, labu sauso sarkanvīnu, dažas garšvielas un varam svinēt dzīvi. Ja teiksiet, ka tas ir dārgi, es teikšu- nē. Austersēnes svarā ir ļoti vieglas un to nekad nevajag daudz, savukārt labu vīnu mūsdienās var iegādāties par ļoti saprātīgām cenām.

Itāļu pasta ar malto gaļu 01.11.2019 13:19

Mūsu ģimenē ir tradīcija - no katra ceļojuma pārvest vismaz pa vienai receptei, un šī atsauc atmiņā viesošanās laiku saulainajā Itālijā.

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 31.10.2019 16:36

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 23.10.2019 08:41

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Cūkgaļas rudens šašliks 20.10.2019 10:27

Arī šoruden neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika. Ar ko rudens šašliks atšķiras no silto dienu ēdiena? Ar atmosfēru un dzērieniem. Alus vietā prasās ko karstāku un stiprāku. Ar mēru!

Gulašs ar āboliem 16.10.2019 17:48

Gulašs, kā zināms, ir Ungārijas nacionālais ēdiens. To pagatavo no cūkas vai liellopa gaļas gabaliņiem, kam pievieno klāt dažādas garšvielas, un to pasniedz kopā, piemēram, ar kartupeļiem vai makaroniem. Piedāvājam dažas vienkāršas un gardas, nedaudz latviskotas variācijas par šī ēdiena tēmu.

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 15.10.2019 10:25

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Teļa gaļa ar sēnēm 11.10.2019 20:34

Šim ēdienam var izmantot jebkuras sēnes, taču vislabāk tas garšos ar pavisam nesen pašu lasītām.

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 10.10.2019 09:51

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Ribiņas sarkanvīna un medus mērcē 05.10.2019 10:23

Kraukšķīgas, taču vienlaikus maigas un sulīgas- tādas ir sarkanvīna un medus mērcē gatavotas ribiņas, kas lieliski garšos gan ar maigiem salātiem, gan arī ar mums tik iemīļotajiem kartupelīšiem. Turklāt tās pasniedzamas kā ikdienā, tā arī svētkos.

Liellopu gaļa franču gaumē 03.10.2019 18:20

Šādi pagatavota liellopa gaļa būs kas jauns jūsu garšu pasaulē. Taču francūži zina, kā pārsteigt ikviena garšas kārpiņas, brīžiem savienojot pat šķietami nesavienojamo. Turklāt neskopojoties ne ar garšvielām, ne ēdiena sastāvdaļām, ne ieguldīto laiku tā pagatavošanā. Mums atliek vien sekot viņu piemēram, gatavot un baudīt.

Mežacūkas gaļas kotletes 29.09.2019 18:13

Gatavojot meža cūkas gaļu ir jāatceras, ka tā ir ne tikai jāķiploko un jāspeķo dāsnāk kā mājdzivnieka gaļa, bet ka to jēlu nedrīkst garšot, sāli un piparus pieberot ''uz aci'', bez tam gaļa ir termiski ilgāk jāapstrādā. Taču rezultāts ir izcils!

Pildīti pipari 25.09.2019 08:52

Lai arī zaļās piparu pākstis var nopirkt jebkurā gadalaikā, manuprāt, šis ēdiens vislabāk ir izgaršojams tieši rudenī. Atkal - cik saimnieču, tik variantu -, un es piedāvāju savējo.

Cūkgaļas cepetis ar folijā ceptiem dārzeņiem 14.09.2019 10:47

Kur slēpjas garšīga cepeša noslēpums? Domājat kādās īpašās garšvielās? Nebūt nē. Patiesībā, lai pagatavotu garšīgu cepeti, pietiek ar sāli, pipariem un ķiplokiem. Gaļas kvalitāte gan ir svarīga. Jo labāka būs gaļa, jo maigāks un sulīgāks izdosies cepetis. Ja vēl pasniegsiet to ar folijā ceptiem dārzeņiem, svētku cienīgs mielasts būs garantēts.

Pikantie meksikāņu čipsu salāti 01.09.2019 10:39

Šie salāti būs tik pikanti, cik pats vēlēsies. Jo vairāk pievienosi čili, jo ugunīgāki tie kļūs. Taču daudz svarīgāk šo salātu izpildījumā ir izvēlēties pareizos čipšus, jo tikai tad to garša būs fantastiska. Piemērotākie būs lielveikalos nopērkamie

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 28.08.2019 13:21

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 27.08.2019 09:10

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni Valmiermuižas alus mērcē 05.08.2019 09:11

Tuvojoties 4. maija svinībām, svētku mielastam šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Garšvielās cepts jēra plecs 29.07.2019 10:30

Jēra gaļa ir lieliska pati par sevi, bet, ja tai pievieno dažas "pareizās" garšvielas, jūs iegūstat augstas klases restorāna cienīgu ēdienu. Galvenais to nepārcept, svarīgi, lai vidū gaļa ir nedaudz sārta un maigi sulīga.

Ar āboliem pildīta cūkas karbonāde 18.07.2019 16:06

Iestājoties aukstākam laikam, arvien biežāk gribas pagatavot sātīgāku pamatēdienu.

Ar malto gaļu pildīti tomāti 13.07.2019 11:32

Pildīti dārzeņi ir ēdiens, kura fantāzijai var ļaut pilnu vaļu, jo iespējas ir neierobežotas. Pats galvenais - pārvarēt pirmo mulsumu, jo nezin kāpēc ir iesakņojies uzskats, ka pilditu dārzeņu sagatavošana ir piņķerīgs un sarežģīts process. Pildīt var visu, kas ir apaļš, ovāls, garens, - galvenais, lai būtu, kur likt iekšā pildījumu, kas savukārt var būt gan sāļš, gan salds, gan silts, gan auksts.

Ātrās receptes pašu gatavotam šašlikam 23.06.2019 08:26

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Gaļas bumbiņas vīna mērcē 02.06.2019 17:43

Burvīgs svētku galdam piemērots ēdiens ar ideāli sabalansētu garšu.

Cūkas fileja ar rabareberu piedevu 08.05.2019 21:23

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 27.04.2019 18:57

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Befstroganovs. Klasiska recepte 05.04.2019 17:41

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 11.03.2019 07:38

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Cūkgaļas karbonāde medus un koriandra marinādē 10.03.2019 18:32

Šādi pagatavota cūkgaļas karbonāde ir neizsakāmi garšīga. Pamēģiniet un redzēsiet, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām gaļas pagatavošanas receptēm.

Spageti ar malto gaļu un tomātiem 15.02.2019 17:12


No katra ceļojuma cenšamies pārvest ne tikai brīnumainus piedzīvojumus un pārdzīvojumus, bet arī pa kādai gardai receptei, un tā nu mūsu virtuvē šī variācija par Itālijā tik populārās pastas tēmu ir veiksmīgi adaptējusies un iedzīvojusies, lai ik pa brīdim atkal par jaunu tiktu gatavota un gardām mutēm notiesāta.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 05.02.2019 19:42

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem 19.01.2019 11:58

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Pikantā gulaša zupa 14.01.2019 12:11

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 12.01.2019 11:02

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs svētkos. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. Vss kopā- debešķīgs gardums ar svētku noskaņu.

Cūkas šņukurs cūkas laimei Cūkas gadu sagaidot! 30.12.2018 20:58

Ziemaasvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laika galds izsenis Latvijā nav iedomājams bez cūkas galvas vai vismaz šņukura. Līdz ar šo recepti, Epadomi vēl visiem Cūkas gadā cūkas laimi, radošu, vērtīgu un garšīgu 2019. gadu!

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 24.12.2018 14:48

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 01.12.2018 19:02

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Krāsainās dārzeņu un maltās gaļas ligzdiņas 18.10.2018 09:23

ļoti garšīga recepte - krāsainās dārzeņu un maltās gaļas ligzdiņas. Par tās gala iznākumu tā vien gribas teikt Mārtiņa Rītiņa vārdiem: "Kas var būt labāks par šo!"

Cūkas karbonāde ar pipariem un dižonas sinepēm 03.09.2018 17:44

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Cūkgaļas ribiņas ar dārzeņiem (3) 24.08.2018 19:02

Mēs visi esam dzirdējuši faktu, ka cepts ēdiens nav īsti veselīgs.Tā nu meklējot variantus, kā varētu ēst veselīgāk, bet garšīgi, radās šī gaļas un dārzeņu recepte, kas patiešām ir neticami garšīga, neskatoties uz to, ka viss ir vārīts.

Nākamā lapa