Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:411, Did:0, useCase: 0



Nākamā lapa

Ar āboliem pildīta cūkas karbonāde 18.07.2019 16:06

Iestājoties aukstākam laikam, arvien biežāk gribas pagatavot sātīgāku pamatēdienu.

Ar malto gaļu pildīti tomāti 13.07.2019 11:32

Pildīti dārzeņi ir ēdiens, kura fantāzijai var ļaut pilnu vaļu, jo iespējas ir neierobežotas. Pats galvenais - pārvarēt pirmo mulsumu, jo nezin kāpēc ir iesakņojies uzskats, ka pilditu dārzeņu sagatavošana ir piņķerīgs un sarežģīts process. Pildīt var visu, kas ir apaļš, ovāls, garens, - galvenais, lai būtu, kur likt iekšā pildījumu, kas savukārt var būt gan sāļš, gan salds, gan silts, gan auksts.

Ātrās receptes pašu gatavotam šašlikam 23.06.2019 08:26

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Gaļas bumbiņas vīna mērcē 02.06.2019 17:43

Burvīgs svētku galdam piemērots ēdiens ar ideāli sabalansētu garšu.

Liellopu gaļa franču gaumē 29.05.2019 10:14

Šādi pagatavota liellopa gaļa būs kas jauns jūsu garšu pasaulē. Taču francūži zina, kā pārsteigt ikviena garšas kārpiņas, brīžiem savienojot pat šķietami nesavienojamo. Turklāt neskopojoties ne ar garšvielām, ne ēdiena sastāvdaļām, ne ieguldīto laiku tā pagatavošanā. Mums atliek vien sekot viņu piemēram, gatavot un baudīt.

Cūkas fileja ar rabareberu piedevu 08.05.2019 21:23

Rabarberi var būt arī garda piedeva gaļas ēdieniem. Izmēģiniet cūkgaļas fileju vai karbonādi pasniegt ar saldskābu rabarberu piedevu- jūsu garšas kārpiņām tas patiks.

Ribiņas sarkanvīna un medus mērcē 01.05.2019 11:04

Kraukšķīgas, taču vienlaikus maigas un sulīgas- tādas ir sarkanvīna un medus mērcē gatavotas ribiņas, kas lieliski garšos gan ar maigiem salātiem, gan arī ar mums tik iemīļotajiem kartupelīšiem. Turklāt tās pasniedzamas kā ikdienā, tā arī svētkos.

Kraukšķīgais šašliks piknikam 27.04.2019 18:57

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Befstroganovs. Klasiska recepte 05.04.2019 17:41

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 11.03.2019 07:38

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Cūkgaļas karbonāde medus un koriandra marinādē 10.03.2019 18:32

Šādi pagatavota cūkgaļas karbonāde ir neizsakāmi garšīga. Pamēģiniet un redzēsiet, ka tā kļūs par vienu no jūsu iecienītākajām gaļas pagatavošanas receptēm.

Pikantie meksikāņu čipsu salāti 27.02.2019 08:43

Šie salāti būs tik pikanti, cik pats vēlēsies. Jo vairāk pievienosi čili, jo ugunīgāki tie kļūs. Taču daudz svarīgāk šo salātu izpildījumā ir izvēlēties pareizos čipšus, jo tikai tad to garša būs fantastiska. Piemērotākie būs lielveikalos nopērkamie

Spageti ar malto gaļu un tomātiem 15.02.2019 17:12


No katra ceļojuma cenšamies pārvest ne tikai brīnumainus piedzīvojumus un pārdzīvojumus, bet arī pa kādai gardai receptei, un tā nu mūsu virtuvē šī variācija par Itālijā tik populārās pastas tēmu ir veiksmīgi adaptējusies un iedzīvojusies, lai ik pa brīdim atkal par jaunu tiktu gatavota un gardām mutēm notiesāta.

Jēra gaļas sautējums ar kaltētiem tomātiem 05.02.2019 19:42

Šī recepte patiks visiem nedaudz pikantu ēdienu cienītājiem, kas prot novērtēt Vidusjūras garšu salikumus. Maigs vīnā un krējumā sautēts jērs salkumā ar saulē kaltētiem tomātiem, papriku un zirnīšiem rada gardēžu cienīgu ēdienu.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 20.01.2019 16:01

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Cepeškrāsnī cepta cūkgaļas krūtiņa ar dārzeņiem 19.01.2019 11:58

Īsta latvieša mājās nevieni svētki neiztiek bez kārtīgas šmorgaļas vai cepeša. Un kas gan vajadzīgs, lai cepetis būtu izdevies? Nu, protams, pipari un ķiploki- garšvielas, bez kurām neviens gaļas ēdiens nav pilnīgs. Pikantumam vēl nedaudz čili, bet garšu daudzveidībai- dārzeņi- visi, kas atrodami jūsu virtuvē. Un jo dažādāki tie būs, jo gardāks būs jūsu mielasts.

Pikantā gulaša zupa 14.01.2019 12:11

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 12.01.2019 11:02

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs svētkos. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. Vss kopā- debešķīgs gardums ar svētku noskaņu.

Cūkas šņukurs cūkas laimei Cūkas gadu sagaidot! 30.12.2018 20:58

Ziemaasvētku un Jaunā gada sagaidīšanas laika galds izsenis Latvijā nav iedomājams bez cūkas galvas vai vismaz šņukura. Līdz ar šo recepti, Epadomi vēl visiem Cūkas gadā cūkas laimi, radošu, vērtīgu un garšīgu 2019. gadu!

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 24.12.2018 14:48

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Liellopu gaļas tefteļi ar sēņu mērci un ķirbju biezeni 05.12.2018 18:48

Skaisti un garšīgi! Noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam!

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 01.12.2018 19:02

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Pildīti pipari 27.11.2018 16:25

Lai arī zaļās piparu pākstis var nopirkt jebkurā gadalaikā, manuprāt, šis ēdiens vislabāk ir izgaršojams tieši rudenī. Atkal - cik saimnieču, tik variantu -, un es piedāvāju savējo.

Krāsainās dārzeņu un maltās gaļas ligzdiņas 18.10.2018 09:23

ļoti garšīga recepte - krāsainās dārzeņu un maltās gaļas ligzdiņas. Par tās gala iznākumu tā vien gribas teikt Mārtiņa Rītiņa vārdiem: "Kas var būt labāks par šo!"

Gardais cūkgaļas šašliks (1) 15.09.2018 16:25

Arī šogad neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Cūkas karbonāde ar pipariem un dižonas sinepēm 03.09.2018 17:44

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Cūkgaļas ribiņas ar dārzeņiem (3) 24.08.2018 19:02

Mēs visi esam dzirdējuši faktu, ka cepts ēdiens nav īsti veselīgs.Tā nu meklējot variantus, kā varētu ēst veselīgāk, bet garšīgi, radās šī gaļas un dārzeņu recepte, kas patiešām ir neticami garšīga, neskatoties uz to, ka viss ir vārīts.

Ar gaļu pildītas rīvētu kartupeļu pankūkas (11) 14.08.2018 18:46

Rīvētu kartupeļu pankūkas ļoti labi garšo gan ar krējumu, gan brūkleņu ievārījumu.

Pikantās cūku ribiņas 22.07.2018 10:05

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Cepelīni - lietuviešu virtuves gardums 10.07.2018 18:26

Cepelīni ir ļoti garšīgs un sātīgs lietuviešu nacionālais ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu un garšvielām, dažreiz tos pilda arī ar biezpienu. Pasniedz galdā ar skābu krējumu un kraukšķīgi saceptu bekonu.
Cepelīnu nosaukums radies par godu izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna dirižabļiem.

Meža cūkas cepetis 07.07.2018 19:51

Tā nu ir iegadījies, ka kāds mūsu ģimenes radinieks ir kaislīgs mednieks, tāpēc ik pa brīdim tiekam apgādāti ar medījumu gaļu. Svētkos noder! Jāteic godīgi, ka pietiekoši sulīgi un garšīgi cepeši izdevās vien ar kādu desmito reizi, kamēr pilnībā tika apgūti daži gatavošanas ''knifi''.

Cūkgaļa apelsīnu mērcē 05.07.2018 14:59

Šis ēdiens prasa no gatavotāja nedaudz pacietības, taču rezultāts pārspēj gaidīto. Apmēram viena stunda virtuvē un iegūsiet burvīgu ēdienu, kas baudāms tikai labākajos pasaules restorānos.

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī 21.06.2018 12:25

Gardums, kas vienmēr izdodas un garšo nepārspējami. Turklāt baudāms gan siltā, gan aukstā veidā.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 13.06.2018 14:15

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 28.05.2018 13:21

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Ābolu sulā marinēta cūkgaļa 26.05.2018 14:26

Maltītes dažādošanai un papildināšanai ar vitamīniem saturošiem produktiem lieliski noder dabā iegūstamie sezonas dārzeņi un ogas. Piemēram, pīlādžu čatnijs ne tikai papildinās un bagātinās pamatēdiena garšu, bet stiprinās organisma aizsargspējas pret apkārtējās vides kaitīgo ietekmi, jo ir bagāts gan ar vitamīniem, gan minerālvielām.

Liellopa aknu un cūkgaļas pastēte 22.05.2018 00:31

Pavisam citu garšu iegūst aknu pastēte, ja tai pievieno arī gaļu. Tā noteikti ir sātīgāka un varētu teikt- arī gardāka! Turklāt pašu gatavota, līdz ar to bez nekādām E piedevām, bet uzglabājama ledusskapī veselu nedēļu. Sevišķi garda kopā ar rupjmaizi vai saldskābo maizīti un marinētiem vai svaigiem dārzeņiem.

Cūkgaļas un rīsu kotletes 08.05.2018 13:31

Pēc šīs receptes gatavotas kotletes ir izteikti maigas, sulīgas un gardas. Pasniedziet tās kopā ar svaigiem salātiem, vārītiem rīsiem vai izmantojiet burgeru gatavošanai.

Cūkgaļas cauraudzis ar puravu biezeni Valmiermuižas alus mērcē 02.05.2018 17:50

Tuvojoties 4. maija svinībām, svētku mielastam šo ļoti latvisko recepti iesaka Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš.

Cepeškrāsnī gatavota cūkgaļas krūtiņa ar brokoļiem kalvadosa mērcē 06.04.2018 13:12

Šis ir fantastisks ēdiens, bauda garšas kārpiņām un vienreizīga svētku recepte, kuras rezultātā visparastākā cūkgaļas krūtiņa pārvēršas brīnumgardā cienastā. Te, protams, savu artavu devis neparastais dzēriens- kalvadoss, kas pie mums vēl nav sevišķi atpazīstams, taču Francijā tas jau sen ieguvis cieņpilnu vietu svētku ēdienkartē.

Nākamā lapa