Nākamā lapa

Pikantā gulaša zupa 13.11.2017 19:32

Pikanta, sātīga un nedaudz tumīga zupa- tieši tāda, kas spēcina un uzlādē ar ugunīgu enerģiju. Turklāt šī ir viena no tām zupām, kas baudāma arī nākamajā dienā, jo tā nevis zaudē savu labo garšu, bet kļūst tikai piesātinātāka.

Cūkgaļas cepetis ar konjaku un zemesriekstiem 01.11.2017 17:07

Cūkas cepetis ar zemesriekstiem ir tieši tas, kas vajadzīgs svētkos. Mērcei pievienotais konjaks (var aizstāt ar brendiju) cepetim piešķir maigu sulīgumu, čili dod patīkamu pikantumu, bet medus un rieksti veido kraukšķīgu garoziņu. Vss kopā- debešķīgs gardums ar svētku noskaņu.

Jēra zupa ar dārzeņiem un zaļajām ķīnas pupiņām 19.10.2017 13:01

Jēra gaļas zupa ir viens no populārākajiem ēdieniem daudzām austrumu tautām, un lai arī tās gatavošana aizņem ne mazums laika, ticiet- rezultāts ir tā vērts. Zupa ir sātīga, sildoša un samtaini tumīga.

Soļanka - zupa ar vēsturi 13.10.2017 19:08

Radusies senajā Krievijā, mūsdienās soļanka pazīstama ļoti daudzās pasaules valstīs. Iecienīta tā ir arī pie mums, par ko liecina gandrīz vai ikvienas kafejnīcas piedāvājums. Reti kurā sabiedriskās ēdināšanas iestādes ēdienkartē nebūs atrodams soļankas nosaukums.

Vārīt šo zupu var pēc visdažādākajām receptēm, svarīgākais neaizmirst pievienot dažādas gaļas, marinētus gurķīšus un tomātu pastu. Pārējais- pēc jūsu ieskatiem.

Rīvētu kartupeļu un ābolu pankūkas ar kraukšķīgu bekonu 27.09.2017 16:57

Man šīs pankūkas īpaši patīk tāpēc, ka to pagatavošanai nav nepieciešami milti. Turklāt kartupeļiem pievienotais ābols pankūkām piešķir patīkami saldskābu niansi, bet kraukšķīgais bekons piedod vēl lieliskāku garšu un aromātu. Un pārkaisot to visu ar svaigiem zaļumiem, tā vien šķiet, ka gaisā uzvirmo svaigas vasaras elpa.

Garšvielās cepta cūkgaļa itāļu gaumē 03.09.2017 14:03

Šī ir sena itāļu recepte, kas joprojām ne tikai nav zaudējusi savu aktualitāti, bet aizceļojusi arī uz citām pasaules valstīm, kur iekarojusi tikpat vērā ņemamu vietu virtuvē savas vienkāršības un labo garšas īpašību dēļ.

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī 25.08.2017 13:46

Gardums, kas vienmēr izdodas un garšo nepārspējami. Turklāt baudāms gan siltā, gan aukstā veidā.

Jēra burgeri marokāņu stilā 04.08.2017 11:31

Vasarā visa dzīve pārceļas uz dārzu. Ārā gatavota maltīte ar savu īpašo smaržu un garšu ir neatkārtojams piedzīvojums gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tādēļ ir vērts izmantot ikvienu silto dienu, lai savus mīļos iepriecinātu ar ko neparastu.

Pikantās cūku ribiņas 28.07.2017 07:35

Grilētas vai krāsnī ceptas ribiņas ir ēdiens, kas lieliski iederas dažādos svētkos un ballītēs. To garša ir tik pilnīga, ka piedevās nav nepieciešams nekas cits, kā vien svaigi dārzeņi, zaļumi un kraukšķīgas salātu lapas.

Sarkanā dārzeņu zupa ar cūkas ribiņām 11.07.2017 11:08

Kaut kas līdzīgs borščam un tomēr nav borščs, jo šajā zupā neliekam ne kāpostus, ne pupiņas.

Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē 07.07.2017 12:18

“Tā ir īsta ASV dienvidu garša, kas ir cieņā “dziļajos” Dienvidos, kur kūpināšanai, sālīšanai, cepšanai uz grila ir ierādīta goda vieta,” par cūkgaļas barbekjū saka aizrautīgais britu pavārs Džeimijs Olivers.

Iedvesmu receptei Olivers guvis apceļojot Teksasu, taču svētdienās, no 25.jūnija kanālā “FOX Life” skatāms pavāra jaunais šovs “Džeimija ceļojums apkārt Amerikai”. Tas tapis pēc visnotaļ trakas kulinārās ekspedīcijas pa vairākiem ASV štatiem – Luiziānu, Arizonu, Džordžiju, Vaiomingu, kā arī ceļojuma uz Losandželosu un Ņujorku. Interesanti, ka šajā šovā Džeimijs runā ne tikai par maltītēm, bet arī par nopietnām lietām – nabadzību, alkoholu, atstumtību.

Ātrās receptes pašu gatavotam Jāņu šašlikam 22.06.2017 13:39

Tuvojas Līgo diena un Jāņu nakts, kas ir gadskārtas svētki, ko svin teju ikviens Latvijas iedzīvotājs. Saimēs laicīgi tiek domāts, ko likt galdā svētku viesiem. Visiem zināms, ka mūsdienu vasaras saulgrieži nav iedomājami bez alus, siera un garda šašlika.Jebkurš svētku viesis spēs novērtēt ieguldītās pūles pašu gatavotajos mājas ēdienos, tāpēc Lage Ko ražošanas vadītājs RihardsLeiskinsiesaka, kā sagatavot visgardākos svētku šašlikus jūsu svētku galdam.

Cepelīni- lietuviešu virtuves gardums 02.05.2017 10:02

Cepelīni ir ļoti garšīgs un sātīgs lietuviešu nacionālais ēdiens, kas gatavots no kartupeļiem un pildīts ar gaļu un garšvielām, dažreiz tos pilda arī ar biezpienu. Pasniedz galdā ar skābu krējumu un kraukšķīgi saceptu bekonu.
Cepelīnu nosaukums radies par godu izgudrotāja Ferdinanda fon Cepelīna dirižabļiem.

Cūkgaļas rulete ar žāvētām plūmēm 29.04.2017 13:14

Lai ķimeņu garša būtu izteiktāka, tās apgrauzdē uz pannas; lai būtu smaržīgākas, viegli samaļ kafijas dzirnaviņās. Šo ruleti var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Gardais cūkgaļas šašliks (1) 06.04.2017 19:38

Pavaris klāt un arī šogad neiztiksim bez tradicionālā latviešu ''nacionālā ēdiena''- šašlika.

Piena ragū 19.01.2017 10:52

Recepte balstīta uz klasiskās pastas Bolonjēzes gaumē pagatavošanas principiem. Galu galā iegūsiet piecas porcijas. Katru porciju vēlams pasniegt uz silta šķīvja.

Franču gaļa latviskā izpildījumā 21.10.2016 11:05

Tā ir laikam gatavota jebkurā ģimenē un pieejama katrā kafejnīcā , taču vienmēr es brīnos - kāpēc tieši franču gaļa? Man gan liekas, ka te vairāk ir tāds latviešu virtuves piesitiens...Kārtējo reizi - neskaitāmi varianti, taču atkal piedāvāju savējo.

Puķkāpostu un gaļas sacepums 13.08.2016 12:06

Ātri, garšīgi un sātīgi jeb recepte, kas ideāli iederas mūžīgi skrejoša un aizņemta cilvēka ikdienā, lai nobaudītu kaut ko pavisam neikdienišķu.

Kraukšķīgais šašliks 30.07.2016 15:56

Šī ir mana mīļākā šašliku recepte, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Karsti kūpināta cūkgaļa sausajā marinādē 20.07.2016 16:45

“Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants, daloties savā pieredzē, iesaka cūkgaļas marinādi vasarā gatavot, izmantojot liepziedus un rudzupuķes, kas dod savu neatkārtojamo – vasaras – garšu. Tāpat viņš iesaka marinādei pievienot arī priežu čiekuru sīrupu, kas nopērkams bioloģiskajos veikalos un tirdziņos.

Grilēta cūkgaļas karbonāde ar kauliņu 10.07.2016 10:45

Turpinās sen gaidītais un sagaidītais grilēšanas laiks, kad garda un vienkārša maltīte pagalmā pagatavojama ne tikai svētkos, bet katru vakaru.

Cūkas karbonāde ar pipariem un dižonas sinepēm 02.07.2016 19:00

Šādi pagatavota karbonāde ir vienkārši perfekta: maigi pikanta un sulīga. Vislabāk to gatavot stikla cepeštraukā ar labi pieguļošu vāku- tad rezultāts būs tiešām nevainojams un neparasti gards.

Tradicionālais plovs uzbeku gaumē 26.06.2016 13:43

Plovs ir ļoti sātīgs un tajā pat laikā ne pārāk smags ēdiens. Turklāt tas ir ļoti garšīgs, sevišķi, ja pagatavots no pareizajiem produktiem un galvenais, no pareizajiem rīsiem. Svarīgs arī plova gatavošanas process un noteikta sastāvdaļu secība. Ja to ievērosiet, iegūsiet īstu uzbeku plovu.

Turku zirņi ar ceptām cūkas ribiņām 28.05.2016 10:30

Sātīgs, aromātisks un gards ēdiens, kas ideāli piemērots pusdienām. Pasniedziet to kopā ar glāzi laba sarkanā vīna un kraukšķīgiem zaļajiem salātiem.

Maltās gaļas bumbas tomātu mērcē 26.05.2016 10:40

Vidusjūras reģiona gaumē gatavotās gaļas bumbas ir lieliska alternatīva kotletēm.

Dārzeņu sautējums ar šķiņķi un šampinjoniem 25.05.2016 11:09

Ja kārojas kas sātīgs, sulīgs un vienlaikus kraukšķīgs, šis sautējums būs īstais ēdiens, ko pagatavot. Tas remdēs izsalkumu, lieliski garšos un sniegs patiesu baudījumu pat izlutinātām garšas kārpiņām.

Gardais cūkas stilbiņu cepetis 15.05.2016 16:50

Īsteniem cepeša gatavošanas lietpratējiem šī recepte varētu šķist pārāk demokrātiska, taču tai ir vairākas priekšrocības. Pats galvenais - nav jāraizējas par cepeša sīkstumu, jo pēc kārtīgas vārīšanas gaļa vienmēr ir mīksta, bez tam pārpalikušo buljonu lieliski var izmantot gan zupām, gan mērcēm. Lieliska maltīte, kas labi garšo aukstās un lietainās dienās gan svētkos, gan ikdienā!

Cūkgaļa ar kartupeļiem un tomātiem 29.04.2016 16:40

Vienkārši pagatavojams, sātīgs ēdiens tām reizēm, kad negribas noņemties ar dažādām garšvielām un piedevām.

Siltais maltās gaļas klaipiņš 20.04.2016 09:36

Maltās gaļas klaipiņi sevišķi iecienīti Vācijā, kur tos gatavo ar visdažādākajiem pildījumiem un piedevām. Šādi pagatavots, tas labāk garšos siltā veidā kopā ar vārītiem kartupeļīšiem un svaigu dārzeņu salātiem.

Pikantie meksikāņu čipsu salāti 16.04.2016 13:45

Šie salāti būs tik pikanti, cik pats vēlēsies. Jo vairāk pievienosi čili, jo ugunīgāki tie kļūs. Taču daudz svarīgāk šo salātu izpildījumā ir izvēlēties pareizos čipšus, jo tikai tad to garša būs fantastiska. Piemērotākie būs lielveikalos nopērkamie

Chili con carne- pikantais pupiņu un gaļas sautējums 07.04.2016 18:46

Chili con carne ir Meksikā iecienīts ēdiens, kura pagatavošanai ir diezgan daudz variāciju. Piedāvājam jums izmēģināt vienu no tām- tā būs tiešām garda un taps gatava nepilnas pusstundas laikā. Tradicionāli Chili con carne pasniedz ar meksikāņu čipsiem vai grauzdētu baltmaizi, taču jūs varat to izmēģināt arī kopā ar tvaicētiem rīsiem.

Befstroganovs 05.04.2016 17:31

Šī ir vēl viena recepte, kas pieskaitāma pie ēdienu klasikas. Befstroganova pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet rezultāts, ja vien izvēlēsieties pareizo liellopu gaļu, vienmēr izcili gards.

Pikantā cūkas karbonāde 04.04.2016 19:25

Cūkas karbonāde pati par sevi ir tik pilnīga, ka tai neprasās nekādas īpašās garšvielas, tāpēc reizēm, lai izbaudītu tās eleganci, pietiek pievienot vien sāli un piparus. Piedevās var pasniegt ceptus vai vārītus kartupeļus, marinētus gurķīšus, kā arī svaigus dārzeņu un lapu salātus.

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes 24.03.2016 18:54

Maltās gaļas un auzu pārslu kroketes ir sātīgs pamatēdiens vai gardas uzkodas, kas pasniedzamas ne tikai siltā, bet arī aukstā veidā. Lieliski sader ar dažādām putrām, rīsiem, kartupeļiem, pastu un svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Pupiņu, gaļas un kartupeļu kotletes 11.03.2016 14:52

Pupiņas, gaļa un kartupeļi vienmēr bijuši cieņā latviešu virtuvē, bet kad tos visus samaļ un saliek kopā, sanāk gardas, jo gardas kotletes. Garšvielas, ar kurām tās papildināt, protams, varat variēt, bet ķipoku gan noteikti pievienojiet.

Pikantā cūkgaļas mērce ar zirnīšiem 10.03.2016 19:20

Pikantumu šai mērcei piešķir sarkanais čili pipars, tāpēc atkarībā no tā, vai pievienosiet to ar visām sēkliņām vai bez tām, būs atkarīgs, cik ugunīgs būs jūsu ēdiens. Ja mērci nevēlaties pārāk pikantu, tad sēkliņas labāk neizmantot gatavošanas procesā.

Pupiņu un kartupeļu sautējums ar cūkas ribiņām 06.03.2016 12:03

Ļoti latvisks, gards un sātīgs sautējums, kura gatavošanai iepriekšējā vakarā nedrīkst aizmirst aukstā ūdenī iemērkt pupiņas- lai tās uzbriest un kļūst ātrāk pagatavojamas.

Gaļas, kartupeļu un miežu putraimu kotletes 05.03.2016 13:17

Ļoti interesantas kotletes sanāks, ja maltai cūkgaļai pievienosiet miežu biezputru un vārītus kartupeļus. Tās vairs nebūs tik gaļīgas, bet iegūs īpaši maigu un saistošu konsistenci, ko sevišķi novērtēs bērni. Mums šīs kotletītes ļoti patīk burgeros vai siltas kopā ar svaigiem lapu salātiem.

Garšvielās vārīts cūkas šķiņķis 28.02.2016 17:01

Lai pagatavotu labu un garšīgu gaļu, ne vienmēr tā jācep. Garšvielās un garšaugos vārīta, gaļa būs aromātiska, sulīga un baudāma kopā gan ar maizi, gan dārzeņiem un kartupeļiem. Turklāt tā vienlīdz labi garšos kā silta, tā auksta. Bet palikušo buljonu varēsiet izmantot mērces vai zupas gatavošanai.

TARTIFLETTE- franču virtuves gardais sacepums 28.02.2016 11:47

Tartiflette ir franču virtuves gardums, kas sevišķi iecienīts Savojas reģionā. Tradicionāli to gatavo no kartupeļiem, sīpoliem, bekona un reblochon siera. Pēdējo gan pie mums samērā sarežģīti atrast, tāpēc reblochon vietā varat izmantot, piemēram, kamambēra vai kādu citu mīksto sieru.

Nākamā lapa