Pikantā cūkas karbonāde

Drukāt

Cūkas karbonāde pati par sevi ir tik pilnīga, ka tai neprasās nekādas īpašās garšvielas, tāpēc reizēm, lai izbaudītu tās eleganci, pietiek pievienot vien sāli un piparus. Piedevās var pasniegt ceptus vai vārītus kartupeļus, marinētus gurķīšus, kā arī svaigus dārzeņu un lapu salātus.

Pikantā cūkas karbonāde

Nepieciešams:

600 g svaigas cūkas karbonādes,
2 olas,
dažas ēdamkarotes kviešu miltu,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari pēc garšas,
malti baltie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Karbonādes gabalu sagriež plānās šķēlēs un katru šķēli ar gaļas āmuriņu izdauza.

2. Izdauzītās šķēles apvārta vispirms miltos, tad sakultā olā un liek pannā sakarsētā eļļā cepties.

3. Kad viena karbonādes puse apcepusies, to apgriež uz otru pusi, pārkaisa ar sāli, pipariem un cep zeltaini brūnu.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,