Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:198, Did:0, useCase: 0



Butes ar tomātiem un sēnēm

Butes, tomāti un sēnes - tie ir vieni no garšīgākajiem augusta ēdieniem. Bez tam jau pāris dienas nemitīgi līst; tad nu meklēsim nažus, spaiņus, gumijas zābakus un dosimies uz mežu sēņot!

Nepieciešams:

1 kg butes,
2 lauru lapas,
sāls.
Mērcei:
8-10 svaigas baravikas,
4 tomāti,
2 sīpoli,
1 ēdamkarote sviesta,
1 ēdamkarote miltu,
2 glāzes buljona,
sāls.

Pagatavošana:

1. Butes sagriež gabalos, ieliek sautēšanas katlā, pārlej ar karstu ūdeni, pieliek sāli, lauru lapas un vāra, līdz zivis gatavas.

2. Sēnes notīra, nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs, pieber sāli un pieliek sviestu. Sēnes sautē uz mazas uguns traukā, kam uzlikts vāks.

3. Svaigus tomātus applaucē ar verdošu ūdeni, novelk ādu, sagriež un izņem sēkliņas.

4. Smalki sagrieztus sīpolus viegli apcep sviestā un pārkaisa ar miltiem. Cepšanas beigās pieliek tomātus, sēnes un samaisa. Pielej izkāstu buljonu.

5. Saliek zivis uz šķīvja, pārlej ar mērci.

Labu apetīti!