Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:209, Did:0, useCase: 0


Zaļo tomātu salāti ziemai

Katrs, kurš pats audzē tomātus, ir saskāries ar to, ka pēdējā raža vienmēr novācama zaļā veidā. Tad, protams, saliek tos kastēs un kādā tumšā vietā noliek gatavoties. Daži tomāti nogatavojas, citi sāk bojāties. Ko tad darīt ar lielu daudzumu zaļu tomātu? Mēs iesakam pagatavot ziemai gardus salātus.

Nepieciešams:

3 kg zaļu tomātu,
2 kg burkānu,
1 kg sīpolu,
1 pudele eļļas,
3 ēdamkarotes sāls ar kaudzi,
6 ēdamkarotes cukura,
4 ēdamkarotes asās tomātu mērces.

Pagatavošana:

Tomātus un sīpolus sagriež ripiņās, burkānus sarīvē uz sakņu rīves. Visu saliek katlā un vāra uz lēnas uguns 1,5 stundas. Uz vārīšanās beigām pievieno sāli, cukuru, aso tomātu mērci un ielej eļļu. Gatavus karstus salātus pilda burkās un ar karstu vāku aizvāko. Nav nepieciešama sterilizēšana. Salāti ļoti labi uzglabājas.

Lai labi garšo!