Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Piena karameles uz kociņa

Redakcija
Redakcija

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot karameles uz kociņa. Recepti piedāvā Jānis un Maija Kairi un Dansukker.

Sastāvdaļas:

160 g Dansukker Demerara cukura
125 g Dansukker Zeltainā sīrupa
200 g iebiezinātā piena ar cukuru
100 g sviesta
1 g (naža gals) Dansukker vaniļas cukura
30 g grauzdētu sezama sēkliņu

Pagatavošana:

Demerara cukuru, Zeltaino sīrupu, iebiezināto pienu, sviestu un vaniļas cukuru liek katliņā un maisot karsē uz lēnas uguns līdz karameles konsistencei. Pārbaudot aukstā ūdenī, karameles piliens sastingst un to viegli salauzt vai vāra līdz 124°C temperatūrai. Gatavo masu lej formiņās (vislabāk silikona). Kad masa sākusi stingt, tajā ievieto konfektēm paredzētos kociņus.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi, "Kairi cafe"

Recepti iesaka www.dansukker.lv.