Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Ar labdarības stendu Stādu parādē sākas akcija „Uzzied eņģeļu koks”

Redakcija
Redakcija

Ar labdarības stendu krāšņi ziedošu koku un krūmu izplatīšanai pret ziedojumiem „Stādu parādē” Siguldā 1. un 2. maijā sākas akcija „Uzzied eņģeļu koks”. Akcijas laikā no 1. līdz 16. maijam ikviens varēs gan iegūt skaistus kokaugus, gan apmekēt labdarības koncertu, gan piedalīties izsolē, kļūstot par ekskluzīvu kokaugu īpašnieku, vienlaikus ziedojot līdzekļus smagi slimu bērnu aprūpei mājās.

Akciju rīko Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, kas jau 16 gadus ciešā sadarbībā ar Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas Paliatīvās aprūpes dienestu nodrošina visaptverošu aprūpi mājās ģimenēm, kuru atvases sadzīvo ar neizārstējamas slimības uzliktajiem ierobežojumiem.

Biedrības vadītāja, ārste dr.Anda Jansone stāsta: „Bērnu palitīvā aprūpe ir kompleksa palīdzība ģimenēm, kuru bērnu slimība nav izārstējama un radikālās ārstēšanas iespējas ir izsmeltas, taču bērni un ģimenes, slimībai progresējot, saņemot profesionālu palīdzību, var ilgstoši sadzīvot ar šo situāciju un iemācīties to pieņemt, nodrošinot maksimāli labu dzīves kvalitāti.

Ar šiem pacientiem strādā ārsti, medmāsas, kapelāne, psihologi, psihoterapeiti, diemžēl līdzekļi, ko saņemam no valsts, nav pietiekami, lai apmierinātu bērnu un ģimeņu vajadzības pēc atbalsta, tālab jau trešo gadu īstenojam labdarības kustību „Eņģeļu koks”, lai vāktu ziedojumus bērnu aprūpei mājās.

Biedrības paspārnē ir aptuveni 160 ģimenes, taču, jāteic, kā ir – pacientu skaitam ir tendence palielināties, tieši tāpēc mums ir ne vien jāvāc ziedojumi aprūpei, bet arvien vairāk un vairāk ir jārunā par šo sabiedrības daļu – ģimenēm, kuru bērnu slimības izārstēt nevarēs nekad, taču, nedaudz piepalīdzot, ar saslimšanām var mācīties sadzīvot, lai tās nekļūtu par „pasaules galu”. Kā liecina mūsu aptaujas - ģimenēm šī palīdzība ir neatsverama, un esam gandarīti, sabiedrība ar saviem ziedojumiem ir gatava līdzdarboties atbalsta sniegšanā.”

Labdarības akcijas stendus, kur iegadāties koku un krūmu stādus pret ziedojumiem, varēs atrast Siguldā (1. un 2. maijā, „Stādu parādē”), Rīgā (9. un 10. maijā tirdzniecības centros „Damme” un „A7”), Ogrē (9. un 10. maijā tirdzniecības centrā „Dauga”), Salaspilī (16. maijā Nacionālā Botāniskā dārza gadatirgū). Salaspilī notiks arī ekskluzīvu stādu labdarības izsole. Tāpat apmeklētāji mīļi gaidīti Mātes dienai veltītā labdarības koncertā 10.05. plkst.15:00 Rīgas Doma baznīcā. Ja neizdodas apmeklēt nevienu no pasākumiem akciju var atbalstīt, piezvanot uz ziedojuma tālruni 90006588 un ziedojot 1,42 eur. Visi akcijas laikā gūtie ienākumi tiks izmantoti, lai palīdzētu neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenēm saņemt aprūpi mājās.

Akcija tiek organizēta EEZ projekta „Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības darbības stiprināšana” (Nr.2012.EEZ/DAP/MAC/104/1/NAC/038) ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Akcijas atbalstītājs ir „Konekesko”, stādus akcijai ziedo Nacionālais Botāniskais dārzs Salaspilī, a/s „Latvijas valsts meži”, kokaudzētavas „Baltezers”, „Latroze”, „Dimzas”, „Lēpes”, „Arumi”, „Robežnieki”, ”Heimanis”, „Krogzeme” un citi. Akciju informatīvi atbalsta TV24, Rīgas dome, Rīgas Doms un draugiem.lv.