Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:325, Did:0, useCase: 3


Ikviens var apmainīt dziesmu pret ziedojumu šī gada labdarības maratonam “Dod pieci!”

Redakcija
Redakcija

No piektdienas, 1. decembra, labdarības maratona “Dod pieci!” tīmekļa vietnē dod.pieci.lv uzsākta ziedojumu vākšana, lai palīdzētu riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem Latvijā. Ziedojumu, sākot no 5 eiro, ikviens var apmainīt pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā. Līdz ar ziedošanas startu klajā nācis arī šī gada “Dod pieci!” oficiālās himnas – grupas “Sudden Lights” un Gustavo radītās dziesmas “Adata un diegs” videoklips.

„Ikviens ziedojums apmaiņā pret dziesmu ir būtiska daļa no labdarības maratona “Dod pieci!” stāsta. Nereti tieši ziedotāji ir snieguši komentārus, kas ļāvuši mums plašāk vai citādāk paskatīties uz attiecīgā gada labdarības maratona tēmu. Latvijas Radio 5 komanda un visa sabiedrisko mediju saime ir pārliecināta, ka šī gada labdarības maratona “Dod pieci!” tēma – palīdzēt riskam pakļautiem jauniešiem spert soli drošākas nākotnes virzienā – ir būtiska ne tikai jauniešiem, kuriem sabiedrības plecs ir nepieciešams, bet arī visai sabiedrībai kopumā,” tā Latvijas Radio 5 direktors Kārlis Kazāks, norādot, ka “Dod pieci!” komanda jau desmito gadu ir gatava veidot cilvēcīgāku un drošāku vidi.

Šodien pirmizrādi piedzīvojis arī šī gada “Dod pieci!” oficiālās himnas – grupas “Sudden Lights” un Gustavo radītās dziesmas “Adata un diegs” videoklips. Tā režisore ir Tīna Zariņa, operators – Kalvis Kulačkovskis un horeogrāfe Marija Saveiko.

„Ar šo videoklipu vēlējāmies uz “Dod pieci!” šī gada tematu paskatīties no “iekšpuses” ar zināmu daļu nenoteiktības un pats galvenais – ar gaišu cerību, ka arī šķietami nesalabojamais ir salabojams,” norāda “Dod pieci!” 2023. gada himnas videoklipa radošā komanda.

Dziesma “Adata un diegs” un tās videoklips pieejams šeit: https://youtu.be/u6-eKizHA-A

Ziedošanas iespējas, lai palīdzētu riskam pakļautiem jauniešiem

No 1. līdz 21. decembrim – tīmekļa vietnē dod.pieci.lv iespējams apmainīt ziedojumu pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā ar elektronisko norēķinu starpniecību.

No 1. līdz 21. decembrim ziedot var visās “Circle K” uzpildes stacijās, kur tiks pieņemti gan skaidras, gan bezskaidras naudas ziedojumi. Šogad, tāpat kā pērn, “Circle K” dubultos to ziedojumu apjomu, kas saņemti viņu degvielas uzpildes stacijās. “Circle K Latvia” mazumtirdzniecības tīkla direktors Armands Žubulis norāda: “Mēs cenšamies rast ilgtspējīgus risinājumus visās mūsu darbības jomās, esot atbildīgi pret sabiedrību un vidi. Tāpēc jūtamies pagodināti būt daļai no labdarības kustības, kas maina dzīves. Katrs ziedojums mūsu stacijās būs dubults ieguldījums bērniem un jauniešiem, kuriem nepieciešama palīdzība un atbalsts. Skaidras un bezskaidras naudas ziedojumu izvēlētā apjomā ir iespējams veikt jebkurā degvielas uzpildes stacijā pie kases, informējot pārdevēju”.

No 15. līdz 21. decembrim skaidras un bezskaidras naudas ziedojumi tiks pieņemti arī labdarības maratona stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Brīvprātīgo pieredze, kuri satiek ziedotājus pie ziedojumu lodziņa, liecina, ka nevar iezīmēt skaidru ziedotāja “profilu” – ziedo visi – gan bērni, kuri gada gaitā sakrājuši monētas savās krājkasēs, gan jaunieši, gan seniori, kā arī uzņēmumi, kuri augstu vērtē sociālo atbildību. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka ziedo gan dažādu paaudžu cilvēki, gan mazi un lieli uzņēmumi, kas augstu vērtē sociālo atbildību. Labdarības maratona “Dod pieci!” norises ilggadējais partneris Luminor banka aicina arī citus uzņēmumus un organizācijas iesaistīties. “Bērni un jaunieši ir mūsu nākotne, bet diemžēl mēs ne vienmēr pietiekami pamanām un sadzirdam, ar ko viņi ikdienā saskaras. Tāpēc uzskatām, ka mūsu kopējā atbildība ir nebūt vienaldzīgiem, pastiept roku, bez aizspriedumiem uzklausīt un atbalstīt riskam pakļautos bērnus un jauniešus, jo viņi sniedz cerību un ticību drošākai mūsu nākotnei,” saka Luminor bankas vadītāja Latvijā Kerli Vares.

Šogad par labdarības maratona “Dod pieci!” partneri kļuvis arī uzņēmums CGI IT Latvia. „Esam gandarīti par iespēju apvienot spēkus ar iniciatīvu “Dod pieci!” apliecinot apņemšanos atbalstīt mūsu kopienu. Mēs apzināmies, cik svarīgi ir dot spēku nākamajai paaudzei. Kopā veidosim pamatu atbalstam un iespējām riska grupā esošiem jauniešiem Latvijā,” norāda uzņēmuma konsultatīvā direktore Latvijā Jevgēnija Andaševa.

Arī enerģētikas uzņēmumu grupas “AJ Power” vadītājs Roberts Samtiņš pauž gandarījumu par pievienošanos labdarības maratona “Dod pieci!” partneru lokam: “Šogad atbalstām “Dod pieci!”, jo maratona mērķis mums šķiet ļoti būtisks un ir īpaši svarīgi palīdzēt tiem, kuri ir nonākuši grūtībās un nespēj atrisināt problēmas pašu spēkiem. Bērniem un jauniešiem nedrīkst laupīt iespējas un cerību, ka grūtības ir pārvaramas, jo viņi ir pelnījuši drošu un veselīgu nākotni.”

Šī gada “Dod pieci!” laikā turpat blakus stikla studijai Doma laukumā notiks pasaulē garākā labdarības skriešanas stafete. Tās laikā, iesaistot pēc iespējas vairāk skrējējus, uz skrejceliņa bez apstājas paredzēts noskriet teju 158 stundas. Skriešana stafete, gluži tāpat kā pats labdarības maratons, būs nepārtraukta un notiks arī nakts stundās. Katras dienas skrējiens tiks veltīts ziedotājam, kas “Dod pieci!” šī gada labdarības mērķim ziedos vismaz 10 000 EUR. Tā ir iespēja ne tikai darīt labu, bet darīt to kopā un piedzīvot lielisku darba kolektīva saliedēšanās pasākumu 24 stundu garumā. Lai kļūtu par “Dod pieci!” labdarības stafetes atbalstītāju un noskaidrotu papildu informāciju, aicinām rakstīt uz e-pastu inese.sala@latvijasradio.lv.

Līdz pat Zvaigznes dienai, 2024. gada 6. janvārim, ziedojumi tiks pieņemti labdarības organizācijas Ziedot.lv tīmekļa vietnē Aktuālie ziedojumi - ziedot.lv, izvēloties projektu “Dod pieci!”. “Labdarības maratons “Dod pieci!” arī šajā, jubilejas gadā, aktualizē visai sabiedrībai un valstij aktuālu tēmu – riskam pakļautos jauniešus. Mums, pieaugušiem, jāuzņemas atbildība un jāpalīdz. Šajos Ziemassvētkos aicinu ziedot ar dziesmu un pasniegt roku riska jauniešu labākai nākotnei,” saka Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Visi saziedotie līdzekļi 100% apmērā caur projekta partneri – labdarības organizāciju Ziedot.lv nonāks pie bezpeļņas organizācijām, kas sniedz profesionālu palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri palikuši bez pienācīgas ģimenes un sabiedrības aprūpes, cietuši no vardarbības un citiem noziegumiem, saskaras ar uzvedības problēmām.
Organizācijas, kas ir gatavas īstenot šī gada ziedojuma mērķi: Open Radošais Centrs, Resiliences centrs, Pusaudžu Resursu centrs, Latvijas Samariešu apvienība, Sociālā atbalsta un izglītības centrs, YOU+, Palīdzēsim Viens Otram, Palīdzēsim.lv, Būt brīvai, House of Hope, Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija, Mentor Latvia, Laiks jauniešiem, Esi centrs, Adventure Therapy Latvia, Zvannieku mājas.

Šogad sabiedriskie mediji palīdzēs riskam pakļautiem jauniešiem

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod pieci!” jau desmito gadu notiks īsi pirms Ziemassvētkiem, no 15. līdz 21. decembrim, sešarpus diennaktis jeb 158 stundas raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā, Rīgā. Šogad labdarības maratona rīkotāji aicina apmainīt 5 eiro ziedojumu pret savu mīļāko dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā, lai palīdzētu riskam pakļautiem jauniešiem. Statistika ir skaudra – Latvijā šobrīd ir vairāk nekā 10 tūkstoši bērnu un jauniešu jeb vidēji viens bērns no katras klases, kurš meklē patvērumu uz ielas, klaiņo, neapmeklē skolu, lieto apreibinošas vielas vai ir soļa attālumā līdz nozieguma izdarīšanai.

“Dod pieci!” organizē Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv. Projekta partneris ir labdarības organizācija Ziedot.lv. Labdarības maratona norises partneri ir Luminor banka, “CGI IT Latvia”, “AJ Power” un “Circle K”, komunikācijas kampaņu veido reklāmas aģentūra “Havas Latvia”. Savu atbalstu labdarības maratona “Dod pieci!” norisē sniedz arī vairāk nekā 20 uzņēmumi.