Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Izvēlies ieraudzīt! Labdarības maratona “Dod pieci!” pārraides Latvijas Televīzijā un LSM

Redakcija
Redakcija

Sabiedrisko mediju labdarības maratons “Dod pieci!” šogad iestājas par atbalstu riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem. Latvijas Televīzija (LTV) no 15. līdz 21. decembrim aktualizēs tēmu dažādos ziņu sižetos un raidījumos, kā arī nodrošinās skatītājiem iespēju diennakts garumā sekot līdzi translācijām no stikla studijas Doma laukumā un tiešraidē no Zaķusalas vērot “Dod pieci!” desmitgades labdarības koncertu.

Katru dienu būs skatāmas nakts tiešraides LTV1, rīta tiešraides no plkst. 07.00 līdz 09.00 LTV7, bet plkst. 18.00 LTV1 Dienas ziņas pieslēgsies stikla studijai, kur dīdžejs Toms Grēviņš pavēstīs aktuālo saziedoto summu. Savukārt “Panorāmā” būs sižetu sērija par organizācijām, kas sniedz palīdzību riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem un kuras ir nākušas talkā šogad, lai īstenotu “Dod pieci!” mērķi. “Jautājumu lokā aktualizēsim, kāda ir šo organizāciju līdzšinējā pieredze darbā ar bērniem un jauniešiem, kuriem nepieciešams izrauties no nelabvēlīgas vides? Kādas ir palīdzības iespējas mainīt viņu dzīvi un vai jaunieši tām vispār uzticas? Vienlaikus īpašu uzmanību pievērsīsim palīdzības iespējām reģionos,” pauž LTV Ziņu dienesta galvenā redaktore Dagnija Neimane-Vēvere.

15. decembra rītā no plkst. 08.05 līdz 08.40 LTV1 ikviens skatītājs aicināts tiešraidē sekot līdzi labdarības maratona atklāšanai, kad oficiāli atklās stikla studiju, kur vienu dziesmu Latvijas Radio 5 ēterā par minimālo ziedojumu 5 eiro būs iespēja veltīt riskam pakļautam jaunietim, sniedzot viņam soli pretī drošākai nākotnei. Šogad pirmo reizi sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” vēsturē īpaši izveidotajā stikla studijā uz sešarpus diennaktīm ieslēgs tikai vienu dīdžeju – un tas būs “Dod pieci!” aizsācējs Latvijā Toms Grēviņš, kas maratona desmitgadē atgriežas pie DJ pults un aicina ziedotājus pārņemt skriešanas stafeti, turpat līdzās stikla studijai veicot pasaulē garāko labdarības stafeti teju 158 stundu garumā. Tiešraidi vadīs Latvijas Radio 5 ētera personības Linda Samsonova un Jānis Pētersons.

Tās pašas dienas vakarā plkst. 21.05 LTV1 – raidījumā “Daudz laimes, jubilār!” jubilāra godā būs portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, kura gadu mijā svin dzimšanas dienu, tāpat arī Rūtas vadītajam portālam Ziedot.lv apritējuši apaļi divdesmit un šogad desmito reizi notiek arī labdarības maratons “Dod pieci!”. Kad pirms 20 gadiem Rūtu uzaicināja izveidot un vadīt interneta platformu, kas kļuva pazīstama ar nosaukumu Ziedot.lv, labdarība nebija “modē”, sabiedrība vēlējās drīzāk “ņemt”, nekā “dot”; tagad attieksme ir radikāli mainījusies. Labdarība un ziedošana atgriezusies sabiedrības vērtību skalas augšgalā, un to veicinājis arī ikgadējais maratons “Dod pieci!”.

16. decembrī plkst. 21.10 LTV1 tiešraidē no Zaķusalas izskanēs “Dod pieci!” labdarības koncerts, kura laikā būs pieejams tālruņa numurs ziedojumiem – 90204110 (maksa par zvanu 5 EUR). Koncertā uzstāsies muzikālie viesi – šī gada maratona himnas autori grupa “Sudden Lights” un Gustavo, Shipsea, Intars Busulis, Dons, Māra Upmane-Holšteine, Aminata, hip-hop apvienība “Kreisais Krasts” un citi. Pasākumu vadīs Latvijas Radio 5 personība Linda Samsonova. “Dod pieci!” labdarības koncertu varēs vērot ne tikai LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM, bet arī tiešraidē klausīties Latvijas Radio 1, Latvijas Radio 2 un Latvijas Radio 5.

18. decembrī plkst. 21.10 LTV1 – “V.I.P. – Veiksme. Intuīcija. Prāts” labdarības spēle – tajā iegūtie punkti pārvērtīsies eiro, ko ziedos šī gada “Dod pieci!” labdarības mērķim. Komandu kapteiņi – “OPEN Radošais centrs” dibinātājs Edijs Klaišis un Pusaudžu un jauniešu psihoterapijas centra vadītājs Nils Sakss Konstantinovs. Viņiem pievienosies dziedātājs, mūziķis, Latvijas Radio 2 ētera balss un Latvijas Bērnu atbalsta fonda valdes loceklis Kaspars Markševics, jauniešu atbalsta biedrības “Mentor Latvia” komunikācijas vadītāja Līva Rancāne, komandas kapteinis, mūziķis, televīzijas raidījumu vadītājs, šovmenis, ja vajag – aktieris, sociāli aktīva personība, kas labprāt iesaistās dažādos labdarības projektos, Ralfs Eilands un bijušais Latvijas izlases futbolists un Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs, kurš vadījis dažādas nevalstiskās organizācijas, profesionāli ieguldījies interešu pārstāvniecībā un pārmaiņu procesa vadīšanā sporta un izglītības nozarēs.
Sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” noslēgums būs vērojams tiešraidē 21. decembrī plkst. 21.10 LTV1. Veselu nedēļu Doma laukuma stikla studijā sirsnīgās sarunās, mūziķu dāvātās un klausītāju ziedotās dziesmās būs klausījies dīdžejs Toms Grēviņš. Labdarības maratona pēdējo stundu varēsim pavadīt kopā ar Latvijas Radio personībām Lindu Samsonovu un Jāni Pētersonu. Uzzināsim, cik kilometrus būsim noskrējuši pasaulē ilgākajā skrejceliņu skrējienā, un kopā ar “Sudden Lights” un Gustavo vēlreiz kopā dziedāsim labdarības maratona “Dod pieci!” himnu – “Adata un diegs”. Ieklausīsimies – kādas atziņas guvām, lai palīdzētu jauniešiem risināt viņu samilzušās problēmas, un Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta pastāstīs par saziedoto līdzekļu sadali. Īpašais stikla studijas viesis, kurš vienlaikus būs arī tas, kurš Tomu Grēviņu izlaidīs no studijas, būs Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā katru gadu, arī šogad sabiedrisko mediju portālā LSM 24/7 režīmā būs skatāmas pilnīgi visas labdarības maratona “Dod pieci!” norises no Doma laukuma stikla studijā. Savukārt papildu saturs – gan pieredzes stāsti, gan intervijas, gan aktualitātes par “Dod pieci!” realizāciju – vienkopus pieejams sabiedrisko mediju portālā LSM sadaļā “Dod pieci! 2023”.
Labdarības maratons “Dod pieci!” šogad jau desmito reizi notiks īsi pirms Ziemassvētkiem – no 15. līdz 21. decembrim, teju nedēļas garumā raidot no īpašas stikla studijas pilsētvidē, Doma laukumā, kur Latvijas Radio dīdžejs Toms Grēviņš dalīsies ar cilvēku pieredzes stāstiem, ekspertu viedokļiem un atskaņos ziedotāju izvēlētas dziesmas, iestājoties par pārmaiņām sabiedrībā.

“Dod pieci!” rīko Latvijas Radio ciešā sadarbībā ar Latvijas Televīziju, sabiedrisko mediju portālu LSM un ilggadējo ziedojumu partneri – labdarības organizāciju Ziedot.lv.

#IzvēliesIeraudzīt