Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:417, Did:0, useCase: 3


Aicina Čerņihivas apgabala skolēniem sagādāt datorus mācībām – ziedot.lv/datori

Redakcija
Redakcija

Aicina Čerņihivas apgabala skolēniem sagādāt datorus mācībām – ziedot.lv/datori
Foto: www.hrw.org


Labdarības organizācija Ziedot.lv un Ukrainas vēstniecība Latvijā aicina Latvijas uzņēmumus un sabiedrību Čerņihivas skolēniem sagādāt portatīvos datorus mācībām. Labdarības akcijas mērķis ir sagādāt portatīvos datorus, lai nodrošinātu mācību procesu laikā, kad notiek gaisa uzlidojumi un nav iespējams apmeklēt skolu.

Laikā, kad Latvija paziņojusi, ka veidos starptautisku dronu koalīciju ar citām pasaules valstīm, Ukrainas atbalstam, vēlamies aicināt Latvijas uzņēmumus un sabiedrību iesaistīties vēl vienā koalīcijā – Ukrainas skolēnu atbalstam! Tāpēc aicinām Latvijas sabiedrību un uzņēmumus pievienoties labdarības akcijai “datoru koalīcija”, lai sagādātu portatīvos datorus Čerņihivas apgabala skolēnu nepārtrauktam mācību procesam. Labdarības akcijas “Datoru koalīcija” mērķis ir sagādāt vismaz 2000 portatīvos datorus un nodot tos Ukrainas pirmās lēdijas Olenas Zeļenskas labdarības fondam.

2024.gada 31.janvārī Latviju apmeklēs Ukrainas pirmā lēdija Olena Zeļenska. Ierodoties Latvijā, viņa aicina iestāties par Krievijas pilna mēroga iebrukumā cietušajiem Ukrainas bērniem. Īpaši par tiem, kuri palikuši Ukrainā, jo viņu vecāki cīnās par savas valsts un tautas pastāvēšanu. Atsaucoties Ukrainas lūgumam, labdarības organizācija Ziedot.lv un Ukrainas vēstniecību Latvijā uzsākuši palīdzības programmu, lai sagādātu Čerņihivas apgabala skolēniem portatīvos datorus, lai viņi varētu mācīties arī attālināti brīžos, kad uz ielas ieziet nav droši. Palīdzības programmas mērķis ir savākt līdzekļus vismaz 2000 portatīvo datoru iegādei Ukrainas bērniem. Viena datora izmaksas ir vidēji līdz 400 eiro.

Atsaucoties pirmajiem ziedotājiem – Draugiem Group uzņēmumam DeskTime un vairākām privātpersonām, sagādāti jau pirmie 100 datori! Datori tiks nodoti Olenas Zeļenskas labdarības fondam.

Aicinām ar savu ziedojumu kļūt par “datoru koalīcijas” dalībnieku un sniegt praktisku palīdzību Ukrainas bērniem. Ziedot iespējams portālā Ziedot.lv/datori vai slēdzot ziedojuma līgumu. Ziedot iespējams arī darba kārtībā esošus un pārbaudītus portatīvos datorus.