Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:163, Did:0, useCase: 3

Lai iegūtu cerību staigāt, nepieciešami 1500 eiro

Redakcija
Redakcija

Pērnā gada decembrī, kad tika izveidota labdarības lapa «Snowflake», tai kā brīvprātīgais palīgs pievienojās Ilona, sieviete, kura viena audzina divus bērnus. Viņai piešķirts trūcīgās ģimenes statuss, savukārt četrgadīgajai meitiņai Katrīnai - invaliditāte. Šajā laikā Ilona palīdzējusi daudziem nelaimē nonākušiem, bet tagad palīdzība nepieciešama viņas meitiņai Katrīnai.

Katrīna Marta piedzima ar vairākām smagām diagnozēm un iedzimtu ceļu locītavu mežģījumiem abās kājās. Ārstu slēdziens - iedzimta abu ceļu locītavu luksācija dorsāli ar apakšstilba rotāciju par 180 grādiem. Jau no piecu dienu vecuma mazajai aptuveni gads bija jāpavada ģipšos. Laika gaitā sekoja pārējās diagnozes - PMAA, ģenētika - nelīdzsvarota 9.hromosomas aberācija, pašlaik diagnosticēta hroniska mazasinība, bet Katrīnai ir problēmas arī ar redzi un zobiem.
Meitenītei pašlaik ir četri gadi, viņa nerunā un nestaigā, bet pamazām cenšas celties kājās, ko apgrūtina kreisās kājas ceļa disfunkcija, taču, neskatoties uz to, mazā braši rāpo. Katrīnai diagnosticēts arī kopējs muskuļu disbalanss, traucēta gremošanas sistēmas darbība un rīšanas reflekss nav pietiekami labi attīstījies. Meitenītes mammai nav zināms neviens pacients Latvijā, kuram būtu uzstādīta šāda diagnoze. Vairāk par iedzimtiem ceļu locītavu mežģījumiem un to ārstniecību iespējams lasīt šeit: http://nonhandicap.com/index.php?page=vvck
 Iepriekš Katrīna ļoti veiksmīgi ārstējusies Pēterburgā, kur tika veikta pirmā operācija labajai kājai. Pie Katrīnas ārstējošā ārsta Krievijā vizīte ir bez maksas, jo bērni ar šādām diagnozēm sastopami ļoti reti, bet papildus nepieciešams apmeklēt neirologu un apmaksāt visas medicīniskās manipulācijas (analīzes, rentgens utt.). Lielu daļu izdevumu veido arī ceļa izdevumi, uzturēšanās un dokumentu noformēšana. Kopējās izmaksas, ceļa izdevumi, viesnīca un medicīniskie izdevumi vidēji sastāda 1500 eiro. Ģimenei šādas naudiņas nav, lai palīdzētu nelaimē nonākušajai meitai.
Ārstam, kuru ar sabiedrības atbalstu Katrīna apmeklējusi iepriekš, kopumā bijuši 50 šādu pacientu, un, pateicoties viņam, visi šie bērniņi staigā! Konsultācija Pēterburgā nepieciešama, lai veiktu visus nepieciešamos izmeklējumus un pēc tam varētu veikt arī operāciju kreisajai kājai. Vizītes laikā uzturēties Krievijā būs nepieciešams aptuveni piecas dienas, kam noteikti sekos medicīniskās manipulācijas, kuru izmaksas būs zināmas tikai pēc ārsta apmeklējuma. Pašlaik svarīgi noskaidrot, kāda veida medicīniskā iejaukšanās būtu efektīvākā, lai meitene varētu staigāt. Katrīnas ģimenes ārste pieļauj, ka operācija būs nepieciešama ne tikai celim, bet arī labajai rokai, jo meitenei nepilnvērtīgi attīstās plauksta, kuru bērns nevar pilnībā atvērt, arī šai problēmai risinājumu māmiņa cer rast Krievijā. Katrīnas ģimenes ārste pieļauj, ka operācija būs nepieciešama ne tikai celim, bet arī labajai rokai, jo meitenei nepilnvērtīgi attīstās plauksta, un bērns nevar pilnībā atvērt. Arī šai problēmai risinājumu māmiņa cer rast Krievijā. 
Pēterburga ārstēšanai tika izvēlēta, jo Latvijā nebija pieejama nekāda informācija par šāda veida saslimšanām. Katrīnas mamma pārtulkoja materiālus uz krievu valodu, un viņai izdevās atrast ārstu, kurš specializējas tieši šādos gadījumos. Ilona ar meitu jau no 4 mēnešu vecuma ik pa brīdim uzturējās Krievijā. Pamatizvēle ārstēšanai Krievijā balstījās uz Ilonas personisko izvēli, Latvijas ārstu pieredzes trūkuma dēļ, un ar nožēlu jāsaka, ka izvēle saistīta arī ar ne tik pozitīvu pieredzi, kādu māmiņa un mazā meita būtu vēlējušās. Vairāki ārsti ieteica Ilonai meklēt palīdzību Vācijā vai Krievijā, tomēr jāatzīst, ka bija arī mediķi, kuri, uzsverot, ka ģimenei nepietiks finansiālu līdzekļu, ieteica meiteni uz ārvalstīm nesūtīt, uzskatot, ka vietējie ārsti var risināt šo problēmu paši.
Līdz šim Katrīnas mamma divas reizes ir vērsusies pie sabiedrības ar lūgumu palīdzēt un sabiedrība ir atsaukusies - Katrīnai tika dota iespēja nodrošināties ar piemērotāko ārstniecību, par ko Ilona ikvienam ziedotājam ir neizsakāmi pateicīga. Latvijā Katrīnai ir piemērots rehabilitācijas kurss reizi 6 mēnešos. Neviens nevar apgalvot, ka meitene sāks runāt un attīstīsies pilnvērtīgi, neviens to arī nenoliedz, bet cerība pastāv vienmēr! 
Pēc dzimšanas Katrīnas ceļu mežģījumi manuāli tika laboti, kā rezultātā ir radies kreisās kājas ceļa defekts, kas neļauj bērnam nostāties kājās. Latvijā tika izveidota arī speciāla ortoze kreisās kājas celim, kura diemžēl nesniedz vēlamos rezultātus. Labās kājas celis meitenei ir stabils, bet ar saaugumiem, taču šī problēma būtu risināma ar fizioterapijas palīdzību šeit Latvijā. Katrīnas mamma ir sastapusi ļoti labu ģenētiķi, un turpmākie jautājumi šajos nozarē ir risināmi arī tepat pie mums. 
Ilona pēdējā gada laikā ir palīdzējusi daudziem, un šobrīd atkārtota palīdzība nepieciešama arī viņai. Katrīnas lielākais brālis un mamma būtu laimīgi, ja mazā meitenīte varētu vismaz staigāt. Ja Jums rodas papildus jautājumi par Katrīnas veselības stāvokli, jūs varat zvanīt +371 20569484, vai rakstīt uz e-pastu: snowflakeilona@gmail.com

Ziedojumus iespējams veikt, norādot konkrētu ziedojuma mērķi - “Katrīnai Martai, ārstēšanai Pēterburgā”
"Labās Sirds Klubs"

Reģ.nr.: 40008234435
Banka: AS SWEDBANK
Konts: LV08HABA0551039748727
PAYPAL: snowflakechildren@gmail.com

Jāpiebilst, ka biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma statuss, kas paredz būtiskas nodokļu atlaides ziedotājiem.
Biedrība “Labās sirds kluba” izveidota šā gada februārī uz Labdarības labas «Snowflake» bāzes. Šajā laikā palīdzēts vairāk kā 100 ģimenēm visā Latvijā, palīdzot tām sagādāt ne tikai apģērbu, mēbeles un citas sadzīves lietas, bet arī sniedzot finansiālu atbalstu gan ārstniecībai, gan citām grūtībām. Tikko sadarbībā ar grupu «Prāta Vētra» un «Mājas» saldējumu noslēdzies sociālais projekts, kura laikā biedrība «Labās sirds klubs» palīdzēja sagādāt svētkus daudzām Latvijas ģimenēm. Biedrībai «Labās sirds klubs» nav nekāda sakara ar Latviešu samariešu apvienības projektu Labās sirds klubs.