Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0



Slavenās austriešu Sacher tortes recepte

Redakcija
Redakcija

Īstā tortes recepte ir Sacher ģimenes noslēpums, tomēr mums ir izdevies radīt kaut ko ļoti, ļoti līdzīgu Vīnes brīnumgardajam kārumam.

Nepieciešams:

Tortes pamatnei:

80 g kviešu miltu,
3 olas,
90 g sviesta,
80 g cukura,
50 g tumšās šokolādes,
50 g maltu mandeļu riekstu.
2 ēdamkarotes kakao pulvera,
2 tējkarotes konjaka,
1 tējkarote cepamā pulvera

Glazūrai:

5 ēdamkarotes krējuma,
4 ēdamkarotes kakao pulvera,
3 ēdamakrotes cukura,
40 g tumšās šokolādes,
1 ēdamkarote vaniļas cukura.

Vēl būs nepieciešams:

100 g aprikožu džema.

Pagatavošana:

Gatavojam tortes pamatni:

1. sviestu un šokolādi izkausē, pievieno sasmalcinātas mandeles, cukuru, konjaku un visu rūpīgi samaisa.

2. Tad masai pa vienam pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz uzmanīgi un rūpīgi visu samaisa. piesijā miltus, kuriem pievienots kakao pulveris un cepamais pulveris. Visu samaisa viendabīgā masā.

3. Olu baltumus labi saputo un pievieno iepriekš sagatavotajai mīklai.

4. Mīklu lej tortes formā un cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 40 - 45 minūtes.

5. Gatavu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Katru pusi pārsmērē ar aprikožu džemu.

Gatavojam glazūru:

1. Katliņā samaisa krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, šokolādes gabaliņus un kakao.

2. Visu labi samaisa un liek uz vidēji lielas liesmas, lai karsējas. tiklīdz maisījums uzmet pirmo burbuli, tā katliņu no uguns ņem nost.

Veidojam torti:

Tortes ripas liek vienu virs otras, pirms tam pārsmērējot katru ar šokolādes glazūru, Ar glazūru pārsmērē arī tortes malas.
Torti liek uz nakti ledusskapī, la tā sastingst.

Labu apetīti un skaistus jūsu svētkus!