Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Biezpiena torte ar šokolādi

Zinu, ka daudzām saimniecēm, kuras vēlas savus radus un draugus svētku reizēs pārsteigt ar kādu kārumu, lielākās raizes sagādā tieši šo gardumu dekorēšana. Sevišķi tas attiecināms uz tortēm un kūkām. Nav jau nemaz tik vienkārši izveidot dažādas šokolādes figūriņas, ja to nedara ikdienā. Taču šim nolūkam lieliski noder Laimas šokolādes konfekšu izlase, kur katrā kastītē viena otrai glīti blakus iegūlušas, sakārtotas dažādu formu un garšu konfektes- tās palīdzēs pārvērst ikvienu torti glīti noformētā kārumā gan pieredzējušām saimniecēm, gan arī tādām, kas vēl tikai apgūst konditorejas mākslas noslēpumus.

Nepieciešams:

Mīklai:

400 g sviesta,
6 olas,
400 g kviešu miltu,
400 g cukura,
citrona miziņa

Pildījumam:

600 - 800 g biezpiena,
200 ml saldā krējuma,
cukurs (pēc garšas),
skābens dzērveņu vai plūmju ievārījums,
ābolu ievārījums,
melleņu ievārījums,

Dekorēšanai:

1 iepakojums Laimas šokolādes konfekšu deserta izlase,
3 - 4 mandarīni,
1 banāns

Pagatavošana:

1. Sviestu saputo ar cukuru un smalki sarīvētu citrona miziņu, pa vienai pievieno olas un puto, līdz masa kļuvusi gaiša. Pēc tam pievieno izsijātus miltus un sajauc mīklu. No tās izcep trīs biskvītus un noliek lai atdziest.

2. Saldo krējumu kopā ar cukuru saputo, pievieno biezpienam un samaisa viendabīgā krēmīgā masā.

3.Sarp tortes ripām liek pildījumu:

- pirmo ripu pārsmērē ar pabiezu kārtu skābena ievārījuma,

- uzliek otru tortes ripu, pārklāj to ar plānu kārtiņu melleņu ievārījuma, pa virsu liek 1/3 no biezpiena masas.

- uzliek trešo ripu, pārsmērē ar plānu kārtiņu ābolu ievārījuma un pārliek ar atlikušo biezpiena masu tā, lai nedaudz biezpiena masas paliek tortes malām.

4. Torti dekorē ar Laimas šokolādes konfektēm, mandarīnu šķēlītēm un banānu ripiņām.



Labu apetīti un lai izdevušās jūsu svētku reizes!

P.S. Ja tā mazāk laika, tortes pamatnes var iegādāties arī gatavas. Tās nopērkamas praktiski visos lielveikalos.

Gatavoja un fotografēja Iveta Apškrūma

Ieskaties! Tas var noderēt!

500 kūkas un deserti/ izdevējs: Apgāds Zvaigzne ABC

Šajā krājumā jūs atradīsiet daudzas iecienītu desertu receptes, kam piešķirta jauna vai negaidīta “odziņa”.:

• Visgardākie šokolādes deserti
• Siera kūkas, biskvīti, pudiņkūkas un karstie suflē
• Bezē un plaucētās mīklas deserti
• Saldētie deserti
• Cepumi, brauniji, minikūciņas
• Mīklā cepti augļi, pankūkas un vafeles

Iespējams, šis 500 kūku un desertu krājums iekārdinās jūs izmēģināt vēl neiepazītus gardumus!