Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 3


Bumbieru un putukrējuma torte

Burvīga torte, kas pati kūst mutē un brīnišķīgi garšo.

Nepieciešams:

Biskvītam:

2 olas
2 olu dzeltenumi
150 g cukura
170 g miltu
80 g sviesta
šķipsniņa sāls
1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai naža gals vanilīna

Pildījumam un rotāšanai:

500 g bumbieru
200 g cukura
500 ml saldā krējuma
2 - 3 tējkarotes kakao pulvera
1 kanēļa standziņa

Pagatavošana:

1. Lai pagatavotu biskvītu, visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā.

2. Tortes formu 2 cm diametrā iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.

3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

4. Sviestu izkausē un noliec, lai atdziest.

5. Olas sakul kopā ar sāli un cukuru, līdz izveidojusies stingra masa. Tad trauku ar sakultajām olām ievieto ūdens peldē un turpini kult vēl 5 minūtes.

6. Pēc tam sakultajā olu masā ar koka karoti iecilā izkausēto sviestu. Pievieno izsijātus miltus, vanilīnu un uzmanīgi samaisi (maisa ar koka karoti no apakšas uz augšu).

7. Mīklu lej formā un cep cepeškrāsnī 30 - 35 minūtes. Gatavu izņem no krāsns, ļauj pastāvēt 5 minūtes, tad izņem no formas un novieto, lai atdziest.

8. Gatavo pildījumu: katliņā ar platu dibenu ielej 100 ml, pievieno cukuru, kanēļa standziņu un vāri 3 minūtes.

9. Kamēr vārās ūdens, nomizo, iztīri no serdēm un sagriez gabaliņos bumbierus. Bumbieru gabaliņus liec sīrupā un turpini vārīt vēl apmēram 4 minūtes. bumbieriem jābūt mīkstiem, taču ne izjukušiem. Kad bumbieri ieguvuši vajadzīgo konsistenci, noņem katliņu no plīts un ļauj bumbieriem sīrupā atdzist. Tad bumbierus izņem no sīrupa un novieto uz papīra dvieļa. (Sīrupu vari izmantot pankūkām kā piedevu vai citās receptēs)

10. Saldo krējumu saputo ar atlikušajiem 50 g cukura.

11. Atdzisušo biskvītu pārgriez uz pusēm tā, lai veidotos divas plātnes. Uz pirmās plātnes (pamatkārtas) uzsmērē pusi putukrējuma masas un pārliek visu ar pusi no bumbieriem.
Tad virsū liek otro plātni, pārsmērē ar atlikušo putukrējumu, pārkaisa ar kakao pulveri un izrotā ar atlikušajiem bumbieriem.

Lai izdodas un labi garšo!