Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:283, Did:0, useCase: 0



Selgas cepumu torte ar putukrējuma krēmu un zemeņu gabaliņiem

Zemenes- viens no gardākajiem vasaras kārumiem, ko šoreiz izmantojam burvīgas tortes gatavošanai.

Nepieciešams:

2 paciņas selgas cepumu,
200 g margarīna,
200 g salgā krējuma,
1 kg zemeņu (kopējais daudzums),
500 g cukura (kopējais daudzums),
40 g želantīna.

Pagatavošana:

1. Selgas cepumus sablenderē, pievieno izkausētu margarīnu un samīca viendabīgā masā.

2. Ņem tortes formu, tajā ieklāj cepamo papīru un no sagatvotās masas viedo tortes pamatni .Liek ledusskapī, lai sastingst.

3. Želantīnu uzbriedina. Zemenes sacukuro.

4. Tad gatavo krēmu: saldo krējumu ar cukuru saputo putukrējumā. Putošanas beigās pievieno lielāko daļu uzbriedināta un karsta ūdens peldē izšķīdināta želantīna un zemenes (dažas pārgriez uz pusēm un atstāj tortes virsmas dekorēšanai).

5. Gaatvo krēmu liek tortes formā pa virsu pamatnei un ievieto ledusskapī.

6. Kad krēms sastindzis, tad virs tā kārto zemeņu pusītes.

7. Traukā palikušajai zemeņu suliņai pievieno atlikušo želantīnu un pārlej zemenēm. Vēlreiz liek ledusskapī uz 12 stundām, lai sastingst.

Lai labi garšo!

Gatavoja un fotografēja: Līga Elmere