Gulašs ar āboliem

Drukāt

Gulašs, kā zināms, ir Ungārijas nacionālais ēdiens. To pagatavo no cūkas vai liellopa gaļas gabaliņiem, kam pievieno klāt dažādas garšvielas, un to pasniedz kopā, piemēram, ar kartupeļiem vai makaroniem. Piedāvājam dažas vienkāršas un gardas, nedaudz latviskotas variācijas par šī ēdiena tēmu.

Gulašs ar āboliem

Nepieciešams:

500 g cūkas vai teļa gaļas,
300 g ābolu,
1 - 2 sīpoli,
3 - 4 ķiploka daiviņas,
30 g miltu,
3 - 4 ēdk. tomātu mērces,
eļļa,
sāls,
pipari.

Pagatavošana

1. Gaļu sagriež mazos gabaliņos kā gulašam, sīpolus un ķiplokus sīki sasmalcina, visu uz straujas uguns pannā vai katlā viegli apcep. Tad liesmu samazina un pieber miltus.

2. Kad pannas saturs ir pietiekami sajaucies ar miltiem, pielej nedaudz ūdens, uzliek vāku un vāra aptuveni 30 minūtes.

3. Tad pievieno ābolus un sautē, līdz tie izšķīst vai kļūst vismaz mīksti. Pieliek sāli, piparus, tomātu mērci un vēl sautē aptuveni 5 minūtes.

2. variants: ābolus aizstāj ar burkāniem,
3. variants: ābolus aizstāj ar zaļajiem zirnīšiem,
4. variants: ābolus aizstāj ar pupiņām.

Tev jābūt autorizētam,