Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī

Drukāt

Gardums, kas vienmēr izdodas un garšo nepārspējami. Turklāt baudāms gan siltā, gan aukstā veidā.

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī

Cūkas krūtiņa ar ķiplokiem cepeškrāsnī
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Nepieciešams:

1,2 kg svaigas cūkas krūtiņas gabala ar ribiņām
5 ķiploka daiviņas,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari pēc garšas,
1 ēdamkarote eļļas.

Pagatavošana:

1. Ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs.

2. Gaļas gabalu no visām pusēm ierīvē ar sāli un pārkaisa ar pipariem. Augšpusē starp ribiņām vairākās vietās izdara iegriezumus tā, lai izveidojas tādas kā nelielas kabatiņas un katrā no tām liek ķiploka šķēlīti.

3. Sagatvoto gaļas gabalu liek nedaudz ietaukotā cepeštraukā, pārklāj ar foliju un ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 1 stundu.

4. Gatavu izņem no cepeškrāsns un sagriež šķēlēs.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,