Ar biezpienu pildītas pankūkas

Drukāt

Pankūkas ar biezpiena pildījumu ir ne tikai bērnu, bet arī daudzu pieaugušo iecienīts gardums. Taču, ja iedomājos veikalā nopērkamos pusfabrikātus, apetīte neviļus kaut kur pazūd- ne tur īsta pankūka, ne biezpienu var just. Vārdu sakot, bezgaršīga haltūra. Tāpēc, lai nepiedzīvotu vilšanos, bet izbaudītu katru kumosu, pankūkas jācep un jāpilda pašiem. Pie kam tas ir ļoti vienkārši. Lai jums izdodas!

Ar biezpienu pildītas pankūkas

Pankūkas ar biezpienu
Gatavoja un fotografēja: tavavirtuve.lv

Nepieciešams:

Pankūkām:

1 glāze (200 ml) piena,
1 glāze ūdens,
1- 2 olas,
1 ēdamkarote cukura,
šķipsniņa sāls,
1- 1,5 glāze miltu,
eļļa cepšanai.

Pildījumam:

400 g biezpiena,
2-5 ēdamkarotes cukura (cukuru labāk pieviebot pēc garšas- vieniem garšo saldāks, otriem- ne tik salds),
1/2 tējkarotes vaniļas cukura (pēc vēlēšanās),
1 olas dzeltenums,

Pagatavošana:

1. Iemaisa pankūku mīklu: olas kopā ar sāli un cukuru sakuļ, pievieno pienu, ūdeni, izsijātus miltus (ja nav daudz laika, varat arī nesijāt) un visu sakuļ ar lielu karoti vai dakšu viendabīgā masā. Noliek uz aptuveni 20 minūtēm nostāvēties.

2. Tad sagatavo biezpiena masu: biezpienu izberž caur sietu, tam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un olas dzeltenumu. Masu rūpīgi izmaisa un novieto malā, lai pastāv, kamēr cep pankūkas.

3. Pankūku mīklu ar karoti lej sakarsētā eļļā pannas vienā malā vai vidū (kā jums ērtāk) un, pannu grozot, ļauj tai notecēt skaisti pa visu pannu.

4. Kad pankūka no vienas puses apcepusies, to apgriež otrādi un pacep tikai pāris sekundes, tad ņem no pannas nost un ievieto atsevišķā lielā lēzenā traukā, lai padziest (karstas būs ļoti sarežģīti pildīt, tās iznāks neglītas).

5. Kad visas plānās pankūkas saceptas, sāk tās pildīt: Pankūku ar labi apcepto pusi liek uz augšu (tātad pildījumu jāliek uz labi apceptās pankūkas puses), ar karoti liek virsū iepriekš sagatavoto biezpiena masu, pankūku saloka un liek vēlreiz uz pannas cepties līdz glītam brūnumam.

Labu apetīti!

Tev jābūt autorizētam,