Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:214, Did:0, useCase: 3


Derīgi padomi svaigu sulu spiešanai ar sulu spiedi

Redakcija
Redakcija

Svaigi spiestas sulas ir vitamīnu un enerģijas avots cilvēka organismam. Tās satur milzīgu daudzumu dažādu veselībai nepieciešamu vielu, kas palīdz uzturēt možu garu un labsajūtu arī ziemas drūmajos un aukstajos mēnešos, kad saule gandrīz neiespīd mūsu logos. Pie kam, viena glāze sulas aizstāj diezgan lielu daudzumu augļu un dārzeņu, kurus, pēc speciālistu ieteikumiem, dienā būtu jāapēd vismaz 500g. Izdzert glāzi sulas ir vienkāršāk ,un arī kuņģis sulu pārstrādā krietni ātrāk nekā cieto barību.

1. Augļiem un dārzeņiem, kas domāti pārstrādei, jābūt svaigiem un sulīgiem. Tos nepieciešams rūpīgi nomazgāt no smilts un zemes zem tekoša ūdens un nomizot.

2. Lai sagatvotu dzērienus ir derīgi šādi dārzeņi: tomāti, burkāni, selerija, sarkanās bietes, pētersīļi, sīpoli, kāposti, gurķi, rutki utt. Izspiest sulu no mīkstiem augļiem- plūmēm, mellenēm, avenēm, mīkstiem āboliem un bumbieriem, kā arī no citiem mīkstiem augļiem, ir grūti. To pārstrādes laikā sietiņā sakrājas liekā masa, kas aizsit ciet atveres sietiņā. Biežāk attīriet sietiņu.

3. Cietus augļus nepieciešams sagriezt tāda izmēra gabalos, lai tos varētu brīvi ievietot cauri iekraušanas bunkuram. Tādus augļus kā ābolus un bumbierus var pārstrādāt kopā ar mizu un serdi.

4. Izspiest sulu no augļiem, kam cietas sēkliņas vai kauliņi, var tikai pēc kauliņu un sēkliņu izņemšanas.

5. Dārzeņi un augļi tiek ievietoti iekraušanas bunkurā tikai pēc sulas spiedes ieslēgšanas.

6. Svaigi izspiestās dārzeņu sulas ieteicams šķaidīt ar nelielu ūdens daudzumu. Ja sula nav atšķaidīta, tad dienas norma nedrīkst pārsniegt pusglāzi.

7. Augļu sulas vieglāk pārstrādājas, tāpēc tās var dzert lielos daudzumos: no 3 līdz 4 glāzēm dienā starp ēšanas reizēm.

8. Svaigi pagatavotās sulas nav ieteicams glabāt. Dažām sulām ir tendence sabiezēt. Tas ir saistīts ar viņu īpašībām un nav atkarīgs no sulu spiedes.

Ja jums vēl nav sulu spiedes, iesakām iegādāties jauno moderno sulu spiedi Lumiere 476, kas izgatavota no augstvērtīga nerūsējoša tērauda. Apaļa atvere, 75 mm diametrā, pieļauj spiest sulu no veseliem nesagrieztiem augļiem. Minūtes laikā varēsiet izspiest 1 litru sulas.

Gatavojiet mājās ar prieku!