Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Repertuārs kinoteātrī "Splendid Palace" no 6. līdz 12. martam

Redakcija
Redakcija

LIELAJĀ ZĀLĒ

VĒL VIENA VISLABĀKĀ EKSOTISKĀ VIESNĪCA KLIŅĢERĪTE
(The Second Best Exotic Marigold Hotel)
ASV, Lielbritānija, 2015
Komēdija, Drāma
Garums: 122 min.

Režisors: John Madden
Lomās: Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy, Dev Patel, Penelope Wilton, CeliaImrie, Ronald Pickup, David Strathairn, Richard Gere

Plašu popularitāti ieguvušās filmas turpinājumā mēs atkal tiksimies ar Soniju, kurš realizēja savu sapni, atverot "Vislabāko eksotisko viesnīcu "Kliņģerīte"". Taču izrādās, ka viesnīcas bizness aizņem pārāk daudz laika un viņš nespēj to apvienot ar gatavošanos savām kāzām. Tajā pašā laikā viesnīcā ir palicis vairs tikai viens brīvs numurs unSonijam nekas cits neatliek, kā ķerties pie jauna nekustamā īpašuma meklēšanas – atrast vēl vienu vislabāko eksotisko viesnīcu.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 12+

Kinoteātrī „Splendid Palace” no 6. marta!

Lielajā zālē:06.03. seanss 20:30
07.03. seanss 17:30
08.03. seanss 12:00
09.03. seanss 15:30
10.03. seanss 15:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

IMITĀCIJAS SPĒLE
(The Imitation Game)
Lielbritānija, 2014
Biogrāfiska drāma, trilleris
Garums: 114 min.

Režisors: Morten Tyldum
Lomās: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Charles Dance, Mark Strong, Allen Leech

Otrā pasaules kara sākumā, britu matemātiķim, loģiķim un kriptogrāfam Alanam Tjūringam tiek uzdots uzlauzt vācu labākās šifrēšanas mašīnas "Enigma" kodus, ar kuru palīdzību tika pārraidītas vācu kara aviācijas šifrētās radioziņas. Britu izlūkdienesta uzdevumā, tiek nokomplektēta talantīgu zinātnieku komanda ar Alanu priekšgalā, par kuras galveno problēmu kļūst ne tikai sarežģītais kods, bet arī savstarpējās nesaskaņas.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums 16+

Lielajā zālē:07.03. seanss 20:00
09.03. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

AMERIKĀŅU SNAIPERIS
(American Sniper)
ASV, 2014
Kara, asa sižeta filma, biogrāfija
Garums: 132 min.

Režisors: Clint Eastwood
Lomās: Bradley Cooper, Sienna Miller, Jake McDorman, Luke Grimes, Navid Negahban, Keir O’Donnell

ASV armijas jūras spēku izcilākais snaiperis Kriss Kails tiek nosūtīts uz Irāku, kur viņa misija ir aizsargāt savus armijas biedrus. Kriss tiek uzskatīts par nāvējoši precīzāko šāvēju ASV armijas vēsturē, turklāt viņa reputācija ir zināma arī pretiniekiem, padarot viņu pašu par iekārojamu mērķi. Tomēr Kriss nav tikai karavīrs, bet arī vīrs un tēvs, un cīņa par savu ģimeni, izrādās, arī var būt ārkārtīgi smaga. Biogrāfiskā kara drāma "Amerikāņu snaiperis" uzņemta pēc amerikāņu karavīra Krisa Kaila bestsellera - autobiogrāfiskā romāna motīviem. Filmas režisors ir pieredzējušais kino veterāns Klints Īstvuds ("Oskari" par filmām "Miljons dolāru mazulīte", "Nepiedots"). Titullomu filmā atveido Bredlijs Kūpers ("Oskara" nominācijas par filmām "Optimista stāsts", "Amerikāņu afēra"). Pārējās lomās - Sjenna Millere, Džeiks Makdormans, Lūks Graims, NevidsNegabans, Kīrs O'Donels un citi.

Biogrāfiskā kara drāma "Amerikāņu snaiperis" uzņemta pēc amerikāņu karavīra Krisa Kaila bestsellera - autobiogrāfiskā romāna motīviem. Filmas režisors ir pieredzējušais kino veterāns Klints Īstvuds ("Oskari" par filmām "Miljons dolāru mazulīte", "Nepiedots"). Titullomu filmā atveido Bredlijs Kūpers ("Oskara" nominācijas par filmām "Optimista stāsts", "Amerikāņu afēra"). Pārējās lomās - Sjenna Millere, Džeiks Makdormans, Lūks Graims, NevidsNegabans, Kīrs O'Donels un citi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums 16+

Lielajā zālē:07.03. seanss 13:00
08.03. seanss 17:45
09.03. seanss 20:15

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

JAUNĀ DRAUDZENE
(UNE NOUVELLE AMIE)
Francija, 2014
Drāma
Garums: 105 min.
Režisors: François Ozon
Lomās: Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz

Filma “Jaunā draudzene” ir trāpīgs Eiropas vidusšķiras portretējums, kas ārēji nevainojamā pasaulē spēj pamanīt cilvēku savstarpējo attiecību maldus, apslēptākās ilgas, vēlmi pārkāpt robežas. Klēra (AinaisaDemustjē) ļoti pārdzīvo savas labākās draudzenes nāvi – viņas bijušas tuvas kopš bērnības, kopā pieaugušas un pat vienlaicīgi apprecējušās. Tikmēr bēdu nomāktais atraitnis (RomēnsDuriss) piedāvā Klērai interesantu veidu kā cīnīties ar sērām...

Filmas režisors Fransuā Ozons veiksmīgi spēlējas ar žanriem un skatītāju gaidām, veikli pārslēdzoties no drāmas uz komēdiju un otrādi, eleganti apvienojot ironiju ar ģimenes attiecību, mātišķuma un kaislību izpēti.
Kinofilma uzņemta pēc angļu rakstnieces Rutas Rendelas slavenā stāsta motīviem, rakstniece zināma kā veiksmīga detektīva žanra meistare, ar kuras darbiem labprāt strādājuši tādi grandi kā PedroAlmodovars un Klods Šabrols.
Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā
Lielajā zālē:07.03.seanss 15:15
08.03. seanss 20:15
10.03. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

PUIKAS GADI
(Boyhood)

ASV, 2014
Drāma
Garums: 2 h 43 min.
Režisors: Richard Linklater
Lomās: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke, Lorelei Linklater
Režisora Ričarda Linkleitera „Puikas gadi” ir unikāls projekts – filma ar vieniem un tiem pašiem aktieriem tika veidota 12 gadus. Filmas sākumā tās galvenais varonis Meisons ir 6 gadus vecs, un filma seko līdzi tam, kas notiek viņa puikas gados - pārcelšanās uz jaunu skolu, pirmā iemīlēšanās, pirmā vilšanās. „Puikas gadi” – tā ir emociju gamma, ko piedzīvo ikviens, kļūstot par pieaugušu cilvēku.

Režisora Ričards Linkleiters veidojis filmas "Before Sunrise", "Before Sunset", "Before Midnight".

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Lielajā zālē: 08.03. seanss 14:15
10.03.seanss 20:00
Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

DOKUMENTĀLĀS FILMAS „BRĪVĪBU ĢITĀRAI”
PIRMIZRĀDE LATVIJĀ

11. martā plkst. 17:30 kinoteātrī SplendidPalace notiks ASV dokumentālās filmas „Brīvību ģitārai” (Free to Rock) pirmā Eiropas pirmizrāde un vienīgais seanss Latvijā, ko rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā. Filma tapusi deviņu gadu garumā un vēsta par rokmūziku kā brīvības izpausmes veidu komunisma bloka valstīs, un tās lomu dzelzs priekškara krišanā. Pēc filmas seansa sekos saruna ar filmas veidotājiem.
Filmu „Brīvību ģitārai” ir producējuši Grammy muzejs, Rokenrola slavas zāle un Stasa Namīna centrs Maskavā ar ASV valdības atbalstu. Tās režisors Džims Brauns ir četru Emmy balvu ieguvējs. Filmas pamatā ir stāsts par to, kā rokenrols veicināja dzelzs priekškara krišanu un totalitāro sistēmu sabrukumu. Jauniešus, kas dzīvoja laikā starp 1955. – 1991. gadu, amerikāņu rokenrols iedvesmoja iestāties pret komunisma režīmu. Filmā atainotie notikumi risinās Rīgā, Maskavā, Berlīnē, Ļeningradā, Prāgā un Budapeštā. Savus viedokļus pauž desmitiem politiķu, valsts vadītāju, mūziķu un aktīvistu no bijušās PSRS, Austrumeiropas valstīm un ASV.
Filmas idejas aizsākums ir tās producentu DagaJegera un Nika Binklija sarunas ar Latvijas mūziķiem Pitu Andersonu un Valēriju Saifudinovu (patlaban dzīvo ASV) par rokenrola nozīmi cilvēkiem, kas dzīvoja aiz dzelzs priekškara. Līdz ar to filmā ir dokumentēti vairāki notikumi, kas norisinājās Latvijā – kā pāri Baltijas jūrai nelegāli tika ievesti mūzikas ieraksti un tirgoti „melnajā tirgū”, PSRS pirmās rokgrupas TheRevenger izveide Rīgā, pirmo padomju laika elektrisko rokģitāru veidošana Rīgā mājas apstākļos un to pārdošana pagrīdē. Tāpat no Latvijas filmā ir intervēti Vaira Vīķe – Freiberga, Ojārs Kalniņš, mūziķi Pits Andersons un Valērijs Saifudinovs, kā arī atspoguļota Dziesmotā revolūcija Baltijas valstīs.
Filmas pirmizrādei sekos saruna par filmā atspoguļotajiem notikumiem kopā ar filmas producentiem un idejas autoriem DaguJegeru un Niku Binkliju, mūziķi Pitu Andersonu un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Ojāru Kalniņu. Sarunu vadīs žurnālists Pauls Raudseps. Saruna notiks angļu valodā ar sinhrono tulkošanu latviešu valodā.
Ieeja pasākumā – bez maksas. Bezmaksas biļetei var pieteikties Fonds atvērtai sabiedrībai | Dots.lv mājas lapā vai izņemt to kinoteātra SplendidPalace kasēs. Pasākums notiks 11. martā no plkst. 17:20līdz plkst. 19:20. Filma tiks rādīta angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.
Par godu filmas pirmizrādei dienas noslēgumā, plkst. 21:00, notiks Pita Andersona un grupas TheSwampShakers koncerts. Pasākums notiksLatvijas 1. Rokkafejnīcā, Mārstaļu ielā 2/4, Vecrīgā. Ieeja brīva, uzrādot filmas biļeti. Visiem pārējiem ieejas maksa –3 EUR.
Filmas „Brīvību ģitārai” pirmizrādi Latvijā organizē fonds atvērtai sabiedrībai DOTS sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā, kā arī ar Nacionālā kino centra un Kultūras ministrijas atbalstu.

Lielajā zālē: 11.03. seanss 17:30

Stand-up comedy VIENS

Kā ierasts, jau sesto gadu pēc kārtas, Jānis Skutelis rada jaunu stāvizrādi, kuru iespējams redzēt tikai vienu sezonu.
Šogad jaunās standupcomedy izrādi “VIENS” redzēs tie, kas uzspēs, paspēs un galu galā tie, kas gribēs.
Par ko stāsts? - par objektīvi aktuālo viena subjekta skatījumā. Bet ko par to saka pats autors un izpildītājs, lasi pie izrādes apraksta.
Lielajā zālē: 12.03. plkst. 19:00

Ieeja: 12.75 - 20.00 €

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī Biļetes - BIĻEŠU SERVISS : KATRAM SAVU...

MAZAJĀ ZĀLĒ

M.O.Ž.

Latvija, 2015
Detektīvfilma, šausmu filma, fantāzija
Garums: 71 min.

Režisors: Aiks Karapetjans
Lomās: Maksims Lazarevs, Anta Aizupe, Āris Rozentāls

Pēc nesaudzīgām streikojošo strādnieku atlaišanām ostas uzņēmumā, tā īpašnieks nolemj atpūsties, dodoties brīvdienās uz Itāliju ar savu jauniņo sievu. Vakarā pirms prombraukšanas viņa greznajā villā iekļūst viens no atlaistajiem darbiniekiem, jauns vīrietis oranžā ostas strādnieka vestē. Svešinieka slepkavnieciskie nodomi vēlāk izrādās tikai daļa no iespaidīga atriebības plāna.

Filma latviešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Vecuma ierobežojums: 16+

Mazajā zālē:06.03. seanss 20:15
07.03. seanss 19:00

Ieeja:4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

FREIMIS. MĀRTIŅŠ FREIMANIS

Latvija, 2014
Dokumentālā filma
Garums: 90 min.

Režisors: Arvīds Krievs
Režisora rīcībā ir unikāli videomateriāli, jo, dzīvojot kaimiņos, Mārtiņš viņam uzticējies vairāk – ne kā citiem žurnālistiem, reportieriem, kas par viņu rakstījuši. Ideja par filmas veidošanu režisoram bijusi jau sen, un daudzus gadus tika filmēta Mārtiņa dzīve visā tās daudzveidībā. Sadarbībā ar nodibinājumu „Mārtiņa Freimaņa fonds”, pagājušajā gadā tika vākti ziedojumi, lai realizētu ieceri par filmu. Un nu tā ir gatava!
Filma latviešu valodā.

Mazajā zālē:06.03. seanss 16:15
07.03. seanss 12:00
08.03.seanss12:30
09.03. seanss 16:15
12.03. seanss 18:00

Ieeja: 3.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.00 EUR.

TEORIJA PAR VISU
(The Theory of Everything)
Biogrāfiska drāma
Lielbritānija, 2014
Garums: 123 minūtes

Režisors: James Marsh, Anthony McCarten
Lomās: Eddie Redmayne, Felicity Jones, Charlie Cox, Emily Watson, David Thewlis

5 nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai "Oscar"! Labākā filma. Labākais aktieris. Labākā aktrise. Labākais skaņu celiņš. Labākais adaptētais scenārijs.
2 Zelta Globusa balvas! Labākais aktieris - EddieRedmayne. Labākais muzikālais noformējums.
10 nominācijas BAFTA balvai - to skaitā Labākā filma, Labākais aktieris - EddieRedmayne, Labākā aktrise - FelicityJones, Labākais režisors - JamesMarsh u.c.
Filma "Teorija par visu" stāsta par vienu dižākajiem prātiem mūsdienu pasaulē – britu zinātnieku Stīvenu Hokingu. Studējot Kembridžā, Stīvens iemīlas mākslas studentē Džeinā, un viņu mīlestība kļūst par lielāko spēku, kas palīdz viņiem pārvarēt dzīves liktos šķēršļus, kad Stīvenam 21 gada vecumā diagnosticē nedziedināmu slimību.
Filmas pamatā Džeinas Hokingas memuāri "Travelling to Infinity: MyLifewithSteven".

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Mazajā zālē:07.03.seanss 20:30
11.03. seanss 20:15
12.03. seanss 15:30

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

MĀMIŅA
(Mommy)
Kanāda, 2014
Drāma
Garums: 139 min.

Režisors: Xavier Dolan
Lomās: Anne Dorval, Antoine-Olivier Pilon, Suzanne Clément

Filma "Māmiņa" turpina Dolana iemīļoto tēmu par mātes un dēla attiecībām; šajā gadījumā tā ir vientuļā māte Diāna un viņas grūti audzināmais, hiperaktīvais pusaugu dēls Stīvs. Viņu attiecības nemitīgi ir uz eksplozijas robežas, ne tikai Stīva uzvedības dēļ, bet arī tāpēc, ka Diāna nemaz tik prasmīga māte nav. Par trešo elementu kļūst kaimiņiene Kaila, kas piekrīt mācīt Stīvu, taču arī viņai ir savi noslēpumi...

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Mazajā zālē:07.03. seanss 16:15
08.03. seanss 16:45
10.03. seanss 15:45
12.03. seanss 20:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

MEŽONE
(Wild)
ASV, 2014
Drāma, biogrāfija
Garums: 115 min.
Režisors: Jean-Marc Vallée
Lomās: Reese Witherspoon, Gaby Hoffmann, Laura Dern

Pārcietusi neveiksmīgas laulības un mātes nāvi, Šerila Streida, kura zaudējusi jebkādu cerību uz laimi, pieņem negaidītāko lēmumu savā dzīvē - doties vairāk nekā pusotra tūkstoša kilometru garā pārgājienā pa Klusā okeāna piekrastes kalniem. Pārbaudījumi, kuri sastopami šajā bīstamajā ceļojumā, neatgriezeniski izārstē viņu no dvēseles ciešanām, taču maksa par to ir neticami augsta.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Vecuma ierobežojums 16+

Mazajāzālē:06.03. seanss 18:00
08.03.seanss 14:30
09.03. seanss 18:15
11.03. seanss 15:45

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.

PUTNCILVĒKS
(Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance))
ASV, 2014
Komēdija, drāma
Garums: 119 min.
Režisors: Alejandro González Iñárritu
Lomās: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone, Naomi Watts
Strauji novecojis, slavas zenītā esošs aktieris, kurš reiz atveidoja pasaulslavenu supervaroni, cīnās ar ģimenes likstām, paša ego un citiem šķēršļiem, paralēli cenšoties izveidot Brodvejas izrādi, no kuras atkarīga viņa turpmākā karjera un, iespējams, arī dzīve...
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Vecuma ierobežojums 16+

Mazajā zālē:07.03. seanss 14:00
08.03.seanss 19:30
09.03. seanss 20:30
11.03. seanss 18:00

Ieeja: 4.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 3.50 EUR.