Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


2ANNAS aicina uz animācijas filmu sēriju “Fantadroma” nakts

Redakcija
Redakcija

Starptautisko īsfilmu festivāls 2ANNAS 14.februārī 20.00 aicina skatītājus iepazīties ar pirmo latviešu radīto supervaroņu animācijas seriālu “Fantadroms”. Pasākums “Fantadroma nakts” norisināsies kultūras namā “Atmoda” (Rīgā, Stabu ielā 10 k-), ieeja pasākumā bez maksas.

Seriāls parāda skatītājam kāda zēna iztēli, brīnumainu ceļojumu pa visuma dzīlēm. Filmas galvenais varonis Indriķis XIII – formu mainošs robots kaķēna izskatā, risina dažādas saspringtas situācijas un glābj draugus no briesmām kosmosā.

“Fantadroma nakts” ir Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2ANNAS ievadpasākums. Festivāla 2024. gada fokusa tēma ir PRĀTS, kas veltīta cilvēka racionālajai, iracionālajai dabai un radošumam. “Šīs animācijas sērijas izvēlējāmies ar nodomu – cilvēka prātam, tāpat kā animācijas filmu žanram nav robežu, tāpēc šo seansu vēlamies veltīt tieši radošuma nebeidzamajam potenciālam. Vēlamies iedvesmot un izglītot jaunos prātus, kuri nemaz nezina par šīm multfilmām. Turpretim, tos prātus, kuri ir uzauguši ar “Fantadromu” TV ekrānos – ievilināt nostalģiskās atmiņās”, uz pasākumu doties aicina 2ANNAS programmu direktore Laima Graždanoviča.

1985. gadā animācijas seriāls saņēma prestižo Lielā Kristapa balvu, nostiprinot savu vietu Latvijas animācijas vēsturē. Animāciju pirmoreiz uz ekrāniem varēja redzēt 1984.gadā, tās režisors un scenārija autors ir Ansis Bērziņš, operatore Austra Gulbe. “Pasākuma laikā piedāvāsim skatītājiem skatīties “Fantadroma” 13 sērijas, tās tiks rādītas hronoloģiskā secībā, “ informē pasākuma organizatori.

No 20.00 kultūras telpā “Atmoda” par labu mūziku un atbilstošu atmosfēru rūpēsies Roberts Gobziņš.

Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS norisināsies Rīgā no 5. līdz 11. aprīlim, vairāk informācijas jau drīzumā varēsiet atrast festivāla mājaslapā Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS... un sociālo tīklu platformās Facebook un Instagram.

Par festivālu 2ANNAS
Rīgas starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kas katru gadu piedāvā skatītājiem oriģinālas, inovatīvas, izaicinošas, kā arī sociāli aktīvas īsfilmu un vidēja garuma filmu programmas. Festivāla mērķis ir popularizēt īsfilmas žanru, iepazīstināt skatītājus ar aktuālo Eiropas un pasaules kino, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Konkursa uzmanības centrā ir jaunas valodas, tēmu un izteiksmes līdzekļu meklējumi laikmetīgajā kino. Par 2024. gadu fokusa ciklu izvēlēts “Prāts” un 2025.gada – “Simbioze”.