Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


LNSO aicina uz koncertuzvedumu bērniem “LeNeSOns un Andersena pasakas”

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 2. decembrī, plkst. 11.00 un 14.00 Lielajā ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Andra Vecumnieka vadībā un soprāns Brigita Čirkše aicina uz koncertuzvedumu bērniem “LeNeSOns un Andersena pasakas”. Šoreiz bērnu draugs – lelle LeNeSOns – piedāvās iepazīties ar dāņu rakstnieka Hansa Kristiana Andersena pasakām, savukārt starpbrīdī aicinās nodoties radošām aktivitātēm.

Dāņu rakstnieks Hanss Kristians Andersens ir vairāk nekā 150 pasaku autors. Ar tām esam uzauguši mēs, mūsu vecāki un vecvecāki, un varbūt pat mūsu vecvecāku vecāki. Viņa pasakas esam lasījuši neskaitāmās grāmatās un skatījušies krāšņās animācijas filmās un ekranizējumos.

Šoreiz savu versiju par brīnumainajiem Andersena stāstiem kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri ir sagatavojis LeNeSOns. Un ja kaut ko dara LeNeSOns, tas vienmēr ir krāšņi, interesanti un priecīgi, kā arī – ļoti, ļoti muzikāli! Šoreiz viņš izvēlējies vairākas Andersena pasakas, kurām dažādi komponisti veltījuši arī veselus skaņdarbus: par Nelokāmo alvas zaldātiņu un viņa neticamajiem piedzīvojumiem (šo pasaku mūzikas skaņās ietērpis Pēteris Plakidis), par Sērkociņu pārdevēju (mūzikas autors Andris Sējāns), par Neglīto pīlēnu (kura iedvesmojošajam stāstam mūziku komponējis Sergejs Prokofjevs), kā arī par miega un sapņu vīriņu Ole Lukoije (Jura Karlsona mūzika).

Koncerta diriģents Andris Vecumnieks ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, pieredzes bagāts komponists, muzikologs un diriģents. Kā diriģents sniedzis neskaitāmus koncertus Latvijā un ārvalstīs, tai skaitā Gruzijā, Azerbaidžānā, Uzbekijā, Lietuvā, Vācijā, Luksemburgā, Igaunijā, Zviedrijā, Slovākijā un citur. Vecumnieks ir paša dibinātā orķestra Sinfonia Concertante mākslinieciskais vadītājs, ilggadējs Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas simfoniskā orķestra diriģents.

Arī šajā sezonā darbu pie LNSO “LeNeSOna” koncertcikla turpina nopelniem bagāta radošā komanda – režisore Paula Pļavniece, dramaturgs Klāvs Mellis un māksliniece Evita Bēta. Lelli uz skatuves atdzīvinās aktieri – Agris Krapivņickis un Anastasija Rekuta-Džordževiča, savukārt kopā ar LNSO uz skatuves kāps arī soprāns Brigita Čirkše.

Biļetes uz koncertu pieejamas šeit – https://www.bilesuparadize.lv/lv/or...

Aktuālajiem LNSO notikumiem aicinām sekot līdz LNSO mājaslapā – https://www.lnso.lv/ – kā arī orķestra Facebook lapā – https://www.facebook.com/LNSO.lv