Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:86, Did:0, useCase: 3


Sfinksām veltīts bērnu rīts muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

Redakcija
Redakcija

Muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” 2024. gada 18. februārī plkst. 11.00 un 13.00 aicina ģimenes ar bērniem uz ikmēneša sarīkojumu “Ciemos pie Runča Alberta”.

Lai apskatītu muzeja jaunāko izstādi “Sfinksas smaids”, uzzinātu par sfinksām Rīgas arhitektūrā un kopīgi lasītu Māras Cielēnas grāmatu “Sfinksas Albertas smaids” ar mākslinieces Anitas Paegles ilustrācijām, ģimenes ar bērniem tiek aicinātas apmeklēt februāra sarīkojumu “Ciemos pie Runča Alberta”.

Šajā reizē īpaša uzmanība tiks veltīta izteiksmīgajām sfinksu figūrām, kuras rotā arhitekta Mihaila Eizenšteina 1906. gadā projektētā nama Alberta ielā 2a ieeju. Tās pat iedvesmojušas mākslinieci Anitu Paegli un rakstnieci Māru Cielēnu uzrakstīt grāmatu!

Bērni kopā ar Runci Albertu lasīs fragmentus no grāmatas “Sfinksas Albertas smaids”, uzzinās ne mazums interesantu stāstu ar dažādajiem mitoloģiskajiem tēliem Alberta ielas arhitektūrā un izkrāsos attēlus ar dzīvniekiem. Pasākumu vadīs muzeja projektu vadītāja Iveta Sproģe un neiztrūkstošs pasākuma dalībnieks būs rokas lelle Runcis Alberts.
Uz pasākumu plkst. 11.00 aicināti pirmsskolas vecuma bērni, bet plkst. 13.00 – skolas vecuma bērni. Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ lūdzam pieteikt dalību iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi: jugendstils@riga.lv, Facebook lapā @RigaArtNouveau vai zvanot pa tālruņa numuru 67181465.

Pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana, kas var tik izmantota publicitātes vajadzībām. Nodarbības ilgums 60 min. Dalības maksa 5,00 EUR.