Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Četrām “Lielā Kristapa” balvām nominētā “Pastkarte no Romas” dosies Latvijas tūrē

Redakcija
Redakcija

Režisores Elzas Gaujas pilnmetrāžas spēlfilma „Pastkarte no Romas”, kas izvirzīta nacionālajai kino balvai „Lielais Kristaps” četrās nominācijās, ieskaitot “labāko pilnmetrāžas spēlfilmu”, uzreiz pēc 11. janvāra pirmizrādes dosies Latvijas tūrē, piedaloties filmas aktieriem un radošajai komandai.

Pastkarte no Romas ir divu pastnieku mīlestības stāsts, kurā ienāk Alcheimera slimība. Filma ir izvirzīta četrām vadošām Lielā Kristapa nominācijām — Labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Labākā aktrise, Labākais aktieris un Labākais spēlfilmas operators. Visi četri Lielā Kristapa nominanti — režisore Elza Gauja, aktieri Indra Burkovska un Jānis Jarāns, operators Aleksandrs Grebņevs — dažādos sastāvos piedalīsies filmas īpašajos seansos gan Rīgas kinoteātros (Forum Cinemas, Splendid Palace, Apollo Kino, Cinamon Alfa, Kino Bize u. c.), gan arī Liepājā, Ventspilī, Talsos, Kuldīgā, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Ogrē, Berģos un cituviet. Filma būs pieejama kinoteātros visā Latvijā.

Sākoties biļešu iepriekšpārdošanai uz filmas Pastkarte no Romas seansiem, publikas vērtējumam nodots filmas treileris:


Filma jau izsaukusi pirmās emocijas kinoprofesionāļu un žurnālistu aprindās. Pēc filmas preses seansa pie režisores pienāca divas žurnālistes, kas aicināja sniegt interviju, bet pašas vēl nevarēja valdīt emocijas — tik aizkustinošs bija šķitis filmas stāsts. Kinorežisore Marta Elīna Martinsone atzinusi, ka “pēc Elzas filmas noraudājos beigta!”, bet kinokritiķe Kristīne Matīsa vērtē, ka filmas “fināls ir vienkārši satricinošs”. Kultūras žurnālists Kaspars Zaviļeiskis raksta, ka “ir izdevies viegli noturēt sirsnīgu un nesamocītu garu, un šis varētu būt īsts Jarāna comeback atgriešanās”.

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā Picture House sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju Riverbed. Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece – Kabish, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja, mūziku iespēlējuši Matīss Čudars, Artis Orubs, Jānis Porietis un Andris Gauja. Filmas producenti — Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.

Filmas finansētāji ir Valsts Kultūrkapitāla fonds, TV3 Group Latvia un Nacionālais Kino centrs. Filma tiks piedāvāta kā Go3 oriģinālsaturs, tās izplatītājs Latvijā ir Riverbed Sales. Filmu atbalsta Arkogints, Cinevera LV, SIXT, Hansa Film Services, AirBaltic, Rīgas Cirks, Merrild, Cido grupa, Amber Beverage Group, MySkin, Magnum NT, TV3, Go3, izdevniecība Rīgas Viļņi, izdevniecība Dienas Mediji, Radio SWH, ziņu aģentūra LETA, Radio Star FM, Visual Media u. c.