Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Uzsākta Alises Zariņas un Lienes Lindes seriāla “Asistente” filmēšana

Redakcija
Redakcija

Oktobra vidū uzsākta jaunas daudzsēriju filmas “Asistente” uzņemšana, tā autores ir jaunās paaudzes režisores Alise Zariņa un Liene Linde, seriāla operators – Ivo Skanstiņš. Spilgtas lomas seriālā atveidos Baiba Broka, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Inga Tropa, Silvija Bitere, arī Matīss Budovskis, Kaspars Gods, Imants Strads un citi spoži Latvijas aktieri, galvenajā lomā – talantīgā jaunās paaudzes aktrise Elizabete Skrastiņa.

Stāsta galvenā varone Laila jeb Lulū ir jauna sieviete, kas strādā nekustamo īpašumu biznesā un lēnām cenšas būvēt savu pirmo karjeru. Tomēr, aizvien vairāk iepazīstot profesijas negatīvos aspektus, viņa sāk ilgoties pēc nodarbes, kas būtu labāk piemērota viņas ideālistes dabai. Sagadīšanās rezultātā Laila nokļūst kādā nevalstiskā organizācijā, kas dod viņai iespēju kā asistentei strādāt sociālu darbu un reāli palīdzēt cilvēkiem. Taču tas izrādās daudz sarežģītāk, nekā viņai bija licies, turklāt paralēli jaunā sieviete izšķiras no drauga un spiesta ievākties pie savas kolorītās mātes, kas pati cenšas uzsākt jaunu dzīvi, un ciniskās omītes, kas nesaudzīgi komentē abu sieviešu gaitas. Cenšoties palīdzēt grūtībās nonākušiem cilvēkiem, Lulū sāk apjaust, cik sarežģīti ir mainīt pasauli, un neizbēgami mainās arī viņa pati.

Režisore Liene Linde, kura skatītājiem jau pazīstama ar spēlfilmu Septiņas neveikla seksa reizes (2016) un dokumentālo filmu Klātbūtne (2020), bet pirmizrādei gatavo arī pilnmetrāžas spēlfilmu Melnais samts (2024), par jauno kinodarbu saka: "Seriāla formāts ir iespēja sadarboties ar ļoti daudziem brīnišķīgiem aktieriem un izvērstā formā runāt par šobrīd Latvijas sabiedrībā svarīgām tēmām, kuras inscenētajā kino tiek aplūkotas retāk. Tomēr ļoti būtisks elements filmās, ko veidoju gan es, gan Alise, ir viegluma un komēdijas dimensija, kuras netrūks arī Asistentē."

Režisore Alise Zariņa līdz šim uzņēmusi skatītāju iecienīto vasaras komēdiju Blakus (2019) un novatoriski veidotu dokumentālo īsfilmu Divas strīpiņas (2020), studijā Mima Films top arī Zariņas otrā pilnmetrāžas spēlfilma Nospiedumi (2024). Abas režisores jau līdz šim par savām filmām saņēmušas vairākas nacionālās kino balvas Lielais Kristaps dažādās kategorijās.

Studijas Ego Media producents Guntis Trekteris ir pārliecināts, ka seriāls Asistente skatītājam piedāvās vienlaikus mūsdienīgu, gaišu komēdiju un ģimenes attiecību izspēli gan asprātīgās nokrāsās, gan arī emocionāli nopietnākos toņos.
Seriāls top, studijai Ego Media sadarbojoties ar tehnoloģiju un izklaides uzņēmumu Tet, to atbalsta Nacionālais kino centrs – finansiālais atbalsts filmas ražošanai piešķirts NKC konkursā no Kultūras ministrijas piesaistītā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finanšu instrumenta (ERAF / REACT-EU projekts Latvijas kino industrijas uzņēmumu izaugsme, veicinot to profesionālo veiktspēju Nr.13.1.4.0/22/I/001). Daudzsēriju filmas uzņemšanu ar telpām un materiāliem atbalsta arī uzņēmums Būvniecības ABC. Pie skatītājiem izklaides platformā Tet TV+ seriāls nonāks 2024. gadā.