Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:281, Did:0, useCase: 3


Simtgades filma “1906” skolu jaunatnei

Redakcija
Redakcija

Kinoteātrī “Splendid Palace” trešdien, 20. martā 11:00 un 14:00 notiks divi skolēnu kinolektorija seansi, kuros tiks demonstrēta jaunākā Simtgades filma “1906”, un seansu ietvaros paredzēta arī saruna ar filmas režisoru Gati Šmitu, sarunu vadīs kinokritiķe Dārta Ceriņa. Turpinot 2018. gada rudenī aizsākto rubriku “Latvijas kino skolu jaunatnei”, šobrīd notiek jauniešu organizācijas Jest; un kinoteātra Splendid Palace skolēniem veltītā kinolektoriju cikla pavasara sesija, kuras sauklis ir “Nāc ar klasi uz kino un iepazīsti Latvijas filmas kopā ar to autoriem!”.

Jaunajā kinolektorija programmā tiek piedāvātas trīs jaunākās Latvijas režisoru filmas un iespēja klātienē tikties ar filmu autoriem. Sarunas ar filmu režisoriem moderē jaunākās paaudzes kino entuziasti – vecāko vidusskolas klašu audzēkņi un studenti, kuri režisorus izjautā par filmu uzņemšanas gaitu, to tematiku un kontekstu, kā arī žanru īpatnībām.

Trešdien, 20. martā plkst. 11.00 un 14.00 kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē lektorija ietvaros tiks demonstrēta jaunākā un programmu noslēdzošā Simtgades filma, vēsturiskais trilleris 1906. Filmas režisors ir Gatis Šmits, lomās Inese Pudža, Mārtiņš Kalita, Kaspars Zvīgulis, Gatis Gāga, Toms Auniņš, Kaspars Dumburs, Lauris Dzelzītis, Inese Kučinska un citi.

Filma stāsta par laiku pēc brāzmainajiem 1905. gada notikumiem, kad soda ekspedīcijas un slepenpolicija ir gandrīz apturējušas sociāldemokrātu kaujinieku darbību. Taču viena grupa līdera Oratora vadībā spītīgi turpina cīņu. Tiek plānots pārgalvīgs uzbrukums rūpnīcas kasei ar mērķi iegūt līdzekļus cīņas turpināšanai. Par šīs akcijas vadītāju tiek iecelts kaujinieks Pelēkais, kurš operācijas gatavošanas laikā iepazīstas ar dzejnieci Violetu un mēģina iekarot viņas uzmanību.

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu un angļu valodās, vecuma ierobežojums: 16+

Lektorijiem var pieteikties skolēnu grupas ar skolotājiem, rakstot uz e-pasta adresi splendid@riga.lv vai zvanot pa tel. 67181145. Lektorijs ir iekļauts iniciatīvas „Latvijas skolas soma” programmā.
Apmeklēt lektorijus ir iespējams arī individuāli, tāpat kinoteātra “Splendid Palace” kasē un Splendid Palace iespējams iegādāties biļetes uz atsevišķiem lektoriju cikla seansiem. Plašāka informācija par lektoriju saturu un ekspertiem pieejama Splendid Palace un Jest;

Ar šo pasākumu kinoteātris “Splendid Palace” turpina jauniešu auditorijas kultūrizglītojošo projektu “Splendid Palace Jauniešu Kino akadēmija”, piedāvājot kino notikumus un īpašas biļešu cenas. Sīkāk par kino akadēmiju: splendidpalace.lv